Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok fórum

Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)

1301. csakoska (válaszként erre: 1283. - Moooo)
2011. márc. 25. 22:32

Köszi!

Vennék mindkettőt ha nem lenne mindenből készlethiány az E Shopban!

Van még ötlet hol lehet normális áron kapni?

A VG is elég karakteres ezekből vagy csak a PG-k?

Mert a töltött turbo patron VG marlboro-s volt, nagyon jól füstölt, de az íze elég selymes. :(

1300. csakoska (válaszként erre: 1299. - Phobos)
2011. márc. 25. 22:29

Nekem automata van és annál sincs homlokhorpadás! :P

De a VGO-m gombos és néha előfordul, hogy csak szívom és nem jön a füst! Káromkodom, hogy lemerült... Hja meg kellene nyomni a gombot!? :))

A kerámia XL-ben az alsó gyűrűt kivettem és nem tömtem vissza olyan szorosan a kerámiához, így azóta nincs égett íz! Lehet a szilikonhoz ért hozzá a fűtőszál és az okozta az égett ízt!?

Töltési időről pedig annyit, hogy érdemes megnézni az USB-n mennyi az OUTPUT áram!?

Super 808-asén pl 150mAh, vezetékes töltőé 200mAh.

Az akkunk névleges teljesítményét tudjuk amikor megvesszük!

Ennek megfelelően az 1300mAh-s akksit a 200-as töltővel 6,5 óra alatt lehet feltölteni!

KR808 vagy Super 808-as normál akksi 280mAh, USB-s töltővel 1ó52perc. :)

NEM KELL FORMÁZNI AZ AKKSIT ÉS LEMERÍTENI SEM!!!!

A Li-Ion akksiknak nem tesz jót a teljes lemerítés de erről gondoskodik a belső elektronika. Ilyenkor villog a LED a végén töltőért kiáltva. ;)

1299. Phobos
2011. márc. 25. 21:03
megjött a Super 808, tényleg ég és föld a próbacigihez képest, főleg, hogy ez gombos, és nem horpad be a homlokom :)
1298. hamyka (válaszként erre: 1297. - Agilork)
2011. márc. 25. 20:24

Okés, nem is irtam most rád :D

Csak nyugodtan :)

1297. Agilork
2011. márc. 25. 20:11

Fiúk lányok.....mennyi ideig kell tölteni az Ego-t? Kell formázni? Jelzi valahogy, hogy feltöltött?

Köszike :)

Hamyka....holnap mindent leírok neked, de ma eléggé futkosós napom volt :)

1296. Phobos
2011. márc. 25. 19:45
az adapteren most zöld, az USB-n meg kék, akkor kész? :)
1295. moooo (válaszként erre: 1294. - Phobos)
2011. márc. 25. 19:36
Az USB-n fog átváltani pirosról zöldre v. kékre, a hálózati adapteren mindig piros marad-ha feltöltött akkor is.
1294. Phobos
2011. márc. 25. 19:27

sziasztok.

hasonló kérdésem lenne.

Super 808-at töltök, melyik lednek kell zöldnek lennie, ha kész a töltés, az USB-s bemeneten, vagy a hálózati töltőn?

Köszönöm!

1293. d119aa1140 (válaszként erre: 1292. - Alex 76)
2011. márc. 25. 17:16
A töltő jó szerintem , villognia is kell , az nem baj. Viszont a cigin lévő lednek nem. Próbáld jobban vagy lazábban rácsavarni a töltőre , lehet nem érintkezik rendesen. Formázni nem kell ezeket az akksikat az hülyeség.
1292. Alex 76
2011. márc. 25. 17:11

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.

3 (három) napja vásároltam egy Super 808i készletet (ez az első e-cigim). Az akkuk gyárilag valamelyest fel voltak töltve, az eladó mondta, hogy merítsem le, majd formázás céljából 8 órára tegyem fel tölteni. A töltés alatt már eleve nem tetszett, hogy a cigi végén lévő led gyakorlatilag folyamatosan villogott, a töltő kijelzője pedig hol piros, hol zöld fényt adott.

8 óra után gondoltam kipróbálom, de nem működik, a led villog (úgy, mint amikor lemerült az akksi, a lényeg az, hogy nem tudom használni. Szerintetek mi a hiba? A töltő rossz, vagy az akku (nyomógombos) hibásodott meg (na de mind a kettő egyszerre???)?

Válaszotokat köszönöm!

Üdv.:

Alex

1291. hamyka (válaszként erre: 1290. - D119aa1140)
2011. márc. 25. 17:08
okés :)
1290. d119aa1140 (válaszként erre: 1289. - Hamyka)
2011. márc. 25. 17:06
Képek lesznek , videó nem. Elég a kép is hidd el :)
1289. hamyka (válaszként erre: 1287. - D119aa1140)
2011. márc. 25. 16:57

huuuu....

Köszyke a hosszu de ajánlatos használati utmutatot a kerámiás patronhoz...

gondolom akor minden kerámiánál meglehet csinálni,köztük a giantomizerrel is..

ill remélem lesz rola video is,könnyeben lenne értelmezhetö ha van rola vidi :D

1288. moooo (válaszként erre: 1287. - D119aa1140)
2011. márc. 25. 16:42
Köszi ez hasznos lesz! Hozzá is kezdek!
1287. d119aa1140 (válaszként erre: 1286. - Natalyel)
2011. márc. 25. 16:12

Írtam egy leírást a kerámia patron tisztításáról , Laca hamarosan kiteszi a fórumra , lesznek majd képek is hozzá este vagy holnap délután:

Ezzel a tisztítási módszerrel a többszörösére növelhetjük a kerámia patronunk élettartamát , ugyanis nincs benne olyan alkatrész ami rövidtávon elhasználódhatna , elégne , csak koszolódnak , ami égett ízt , kevesebb füstöt eredményez egy idő után. Ajánlom minden 2.-3. töltésnél elvégezni ezt az 5-10 perces tisztítást, így mindig tiszta ízeket kapunk a patronnal!

Nos , lássunk hozzá:

Érdesem házi gyártmányú eszközökkel nekiállni , nagyon megkönnyíti a tisztítást.

Amire szükségünk lesz:

- Nyomógombos akkumulátor

- 2db gemkapocs

- 1db csavar

- 1db holttér mentes fecskendő (legjobb az , amit a patronhoz kapunk vagy veszünk)

- Fogó

- Egy pohár víz

- Zsebkendő

Jó ha van:

- Patron átmérőjű PVC cső , még egy nagyobb fecskendő (2-3 ml-es)

Elkészítésük igen egyszerű , képek alapján szépen le lehet másolni , de azért leírom:

Egyik gemkapocs szárát kihajtjuk , majd fogóval egy 2-3mm hosszú részt kihajlítunk derékszögben. Másikat teljesen széthajtjuk , majd félbe és a két végére szintén hajtunk egy-egy 2mm hosszú részt.

Levágunk egy 3-4 cm -es darabot a csőből majd ráhúzzuk a fecskendőre az egyik végét ,ide egy kis erő is kelleni fog Mosolyog

Tisztítás:

Kiszedjük a legfelső gumi tömítést vagy a szipkánkat a gemkapoccsal (az egy végűvel) , majd a második átlátszó gumigyűrűt ugyanígy eltávolítjuk. A harmadik már kicsit nehezebb lesz , azt próbáljuk meg a kétvégű gemkapoccsal , mégpedig úgy , hogy összenyomjuk , majd ha belement szétengedjük így könnyen ki lehet húzni. Ha azzal nem megy akkor az egyvégűvel is lehet próbálkozni , néha azzal könnyebben kijön.

*VIGYÁZZ!*

A harmadik gyűrűnél van a fűtőszál középen , ami viszonylag könnyen szakad , arra próbáljunk meg vigyázni miközben bíbelődünk a tömítéssel.

Ezután fogjuk a pohár vizet , majd beletesszük a patront és szépen elkezdjük rázogatni a vízben ( az egész patron legyen benne , vízszintesen rázzuk) kb 1 percig , majd jól rázzuk ki belőle a vizet , nem elég ha csak megfordítjuk. Esetleg fújni is lehet az akksi felöli végénél.

Ha már nincs benne víz törölgessük le kívülről nagy figyelmet fordítva az akksis részére!

Csavarjuk fel a patront az akksira , majd nyomjuk a gombot az akksin úgy 10 másodpercig míg le nem tilt az akksi (villogni fog a led). Eközben a patron füstölni fog , nem kell megijedni , most ég le a kosz és párolog a maradék víz. Mikor letilt az akksi fújjunk bele egyet kettőt a patronba (gyors és erőteljes fújással) ezzel kifújjuk belőle a koszt , ami leég.

Ismételjük meg ezt egészen addig míg már nem füstöl a patron és lehet látni ahogy szépen izzik a fűtőszál , ez kb 10 ismétlést jelent.

Láthatjuk , hogy nagyon szép fehér lett az üvegszál , olyan mint új korában Mosolyog

Most tegyük vissza a tömítéseket és töltsük meg:

Az elsőt megint csak nehezebb lesz , nézzük meg , hogy hol vannak a gumigyűrűn a barázdák , oda kell hogy illeszkedjen majd az üvegszál , tehát úgy helyezzük bele , hogy a 2 kis lyuk pont keresztbe legyen az üvegszálon ha felülről nézzük. Ezután fogjuk a csavart és azzal könnyedén be tudjuk csúsztatni anélkül , hogy átszakadna vagy bármi baja esne. Erősen toljuk rá , hogy illeszkedjen mindenhol a kerámiára. Töltsük meg a patronunkat az egyik kicsi lyukon , az XL-es kerámia patronba (CE2) kb 1,5ml-t töltsünk. Tegyük vissza a 2. gyűrűt is , ez nem okozhat gondot , arra kell figyelni, hogy a mélyedés felfele nézzen.

Tegyük vissza a csöppentőt a liquidünk üvegére majd egy cseppet cseppentsünk a patronba , középre és egy gyors rövid fújással fújjunk bele. Ezzel azonnal nedves lesz az üvegszál és nem kell megvárni míg felszívódik a lötyi és azonnal élvezhetjük majd a fincsi füstöt.

Kicsit meg lehet törölgetni belül ha esetleg ottmaradt egy kevés liquid majd tegyük vissza a felső tömítést is.

Ezzel készen is vagyunk!

1286. natalyel
2011. márc. 25. 15:49

Én kb. 2 töltésenként égetem, azaz kb. két-háromnaponta.

Égetés:

minden műanyag kupak-gyűrű ki, nyomom 4-5-6-7 sec-ig, közben fújom az izzószálat óvatosan, hogy pirosan izzon. Ezután 5-10 sec pihi, majd újra. Ezt eljátszom 4-5-6 alkalommal. Néha olyat is csinálok, hogy megpróbálom egy tűvel finoman megkapargatni a fekete fűtőszálat - nem amikor izzik, hanem mikor kicsit kihűlt.

1285. natalyel (válaszként erre: 1284. - Moooo)
2011. márc. 25. 15:46

Ment pü... Amúgy nem tudom, lehet velem van baj, de nekem jónak tűnik a kerámia. Való igaz, nem nyomom sokáig a gombot, 3-4 sec után már nekem is meleg, furcsa ízű/íztelen cucc jön, de ha rövideket slukkolok belőle, akkor jó.

Illetve pontosítanék: az első 2 töltésnél még így volt, jelenleg is azt szívom, és azt kell mondjam, hogy USA liquid van benne, és nyomom 3-4 sec-ig is időnként (ritkán), és így is van íz.

1284. moooo
2011. márc. 25. 15:14
Valami tapasztalt XL kerámiás felhasználó MZ/X jelentkezzen,mert én is kivágom a kukába az egész csomagot!!!Addig O.K. hogy ki lehet égetni,de naponta 2-szer?? Mindennek vacak íze van vele... ez természetes?????????????????????
1283. moooo (válaszként erre: 1278. - Csakoska)
2011. márc. 25. 15:12
Kentet én már használtam,elég jó száraz,jó...nekem ízlik. Az 555-re azt mondták,hogy elég kaparós,markáns dohány íz!
1282. hamyka
2011. márc. 25. 14:56

rere szivotársaim :D

Na megvan végre a töltö is a aksihoz :D

épp töltöm az egyiket,nem olyan régen tetem fel tölteni :D

Megvan a átlátszo driptip is,háát totál más vele a folyadékomnak az ize :D

1281. d119aa1140 (válaszként erre: 1280. - Agilork)
2011. márc. 25. 12:49

Milyen patront rendeltél?

Dobok egy msn címet priviben , ott gyorsabban megoldjuk a gondot szerintem.

1280. Agilork
2011. márc. 25. 12:37
Megérkezett az Ego-m :) Viszont csomó dolgot nem értek. Azt írják a patronhoz, hogy 0,6 ml-t lehet bele tölteni. Én elkezdtem szépen belenyomni viszont kb 0,2 ml után a másik oldalán folyik ki...és utána amikor szívom szörcsög ezerrel. Megérkeztek az USA liquidek.....hát a Real One-t kipróbáltam....érdekes....enyhén édeskés....bár inkább émelyítő, nem is édeskés. :) Nem mondom, hogy rossz, inkább furcsa most így hirtelen a cigi után, minden esetre van még cigim is, szóval nem pánikolok :) A patronnal mit kezdjek?
1279. d119aa1140 (válaszként erre: 1278. - Csakoska)
2011. márc. 25. 08:29

Jó választás az a kettő , esetleg még Laca dohányait is kipróbálhatod , állítólag hibátlan és van neki 6 féle azt hiszem dohányízen belül is.

És igen sajnos folyik egy kicsit belőle , bár nekem a számba még nem került , de mikor tölteni akarom látom , hogy pár csepp kifolyt. Giantomizer állítólag 100% kifolyásmentesített (hivatalos oldal szerint) , na majd meglátjuk :)

1278. csakoska
2011. márc. 25. 07:08

Nekem a kerámia XL patron elsőre töltésnél nem jött be:

- műanyagos égett íz (Mellow Dew - Premium Tabacco liquiddel) amit más patronoknál nem tapasztaltam, max ha kifogyott!

- folyik belőle a cucc, ha feltöltve szállítom

Viszont rendeltem USA - Real M-et, enyhe mentalevél íze van és nem menthol! De kerámia patronba ezzel nincs égett íz.

Az eddigi tapasztalatok:

Turbó patron - sok füst, de VG töltet miatt gyenge a torokhatás.

A Mellow Dew - Premium Tabacco pedig kicsit édeskés, karamellás íz.

Olyat keresek aminek nem feltétlen dohánylevél íze van, hanem inkább szárazabb markánsabb, ami hasonlít az analógra!

Mit szóltok az 5*5-höz vagy Kent-hez??

1277. csakoska (válaszként erre: 1275. - Sörkálmán)
2011. márc. 25. 06:52

KR, Super, VGO: Ha 808 akkor kompatibilisek egymással! Itt az akkuk külső menetesek (papa) és a folytatás (ipatron vagy kazán) értelemszerűen belső menetes (mama) kell legyen!

A VGO-hoz nem árt egy gyorsabb töltő!

Zozii!

Az én USB-s töltőm pirosan jelez amikor tölt és kékre vált ha kész! Árama 4,2V-on: 0,15A! Töltési időt nem szoktam figyelni, de kb 2-3 óra között.

Ami érdekes észrevétel, hogy töltés közben is be-bevillan a kék szín. Olyan mintha impulzus alapú vagy csepptöltés történne!

Majd rámérek, de cseréltesd ki mielőtt tönkre mennek az akkujaid!

1276. natalyel
2011. márc. 24. 21:41

Kerámia patron jelenleg a legjobb választás.

Saját vélemény jön:

Szerintem a normál vatelines hamarosan már csak múlt lesz. Nem rossz, de a turbo füstben-ízben, a kerámiás meg füstben-ízben-élettartamban jobb. Kerámiásnál még az sincs, hogy véletlenül megégeted a vatelint (pl. ha totál üresre szívod), és égett íz marad utána, mivel nincs ami megégjen - a kanóc üvegszál.

1275. Sörkálmán (válaszként erre: 1274. - Sörkálmán)
2011. márc. 24. 21:37

Mondjuk ránézésre a 808-as menetes vége anyacsavaros:

[link]

és az 510-esé néz úgy ki, mint a slimstar apacsavaros ipatronja:

[link]

Szóval ez az elnevezés megtévesztő...

1274. Sörkálmán (válaszként erre: 1273. - D119aa1140)
2011. márc. 24. 21:22
Akkor minden ilyen-olyan 808-as tartozékkal összefér? (gondolok itt akár a külön patron+kazános megoldásokra is)
1273. d119aa1140 (válaszként erre: 1272. - Sörkálmán)
2011. márc. 24. 21:13
Igen , 808-as a SlimStar.
1272. Sörkálmán (válaszként erre: 1261. - Natalyel)
2011. márc. 24. 21:09
Hát, a SlimStar igen rövid papírján az YH4808-as típuskód szerepel. Ez esetleg azt jelentené, hogy kompatibilis a 808-as tartozékokkal? Jóvóna...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook