Elektromos cigaretta (e-cigi) tapasztalatok (beszélgetés)
Üdv!
"Lesz 1300mah-s aksim amit elvileg v-go nak hívnak."
Az xxl aksira gondolsz?
Ha jól értem, lesz xxl vatelines patronod is?
Esetleg vgo8080i mega ipatron?
(Ilyet is használok az xxl aksival.)
MD liquid?
Ilyesmik érdekelnének...
Küldj majd egy privát elérhetőséget! köszi!
Köszönöm a válaszokat!!
Sokat segítettetek!
Kedves Fingusz!
Utána néztem a REO mininek,és ez már egy új kategória az ecigarettázásban.Ezt még Magyarországon nem lehetne eladni.Nagyon drága és nem igazán van még kultusza "a nem hasonlít az igazi cigihez"vásárlóknál.Egyébként ez a típusú ecigaretta lesz a jövő,mert idővel(ez még itthon sok idő lesz)el fognak jutni az emberek arra a pontra,hogy ne mások felé(pl. a külső kinézet számít és nem a kapacitás és a használhatóság)hanem maguknak dohányozzanak.Persze még mindíg itt van ezeknek a típusoknak az igen magas ára is!!Jelen terméknek beépített folyadék tartálya van amibe 3ml fér.Az xxl-s patronba 1.5ml.Az ára közel 40ezer forint.Ennyit nem tudom ér e a napi 1-szeri utántöltés(kb.2perc).Üdv
Szia!
Ha már felbátorítottál akkor megkérdezem hogy mi a véleményed a REO miniről,és nálad lehet-e kapni?
Szia!
Örülök hogy jelentkeztél itt,már épp kérni akartam a fórumtársaktól az elérhetőséged.Nekem vgo808i-m van.Szeretnék hozzá nagy akksit és kerámiapatronokat.Ha tudnál segíteni azt megköszönném,esetleg saját weblapod?
Köszönöm natalyel segitségét!
Tehát pontosabban:a vatelines i-patronokból egyenlőre elegem van.
Szeretnék kiprobélni egy kerámiásat, ahol nincs semmi olyan anyag a patronban, ami ténylegesen megéghetne.
Van valakinek ötlete hogy az xxl aksira mit és hogyan lehetne felrakni?
Ami lényeg hogy jó sok lötyi beleférjen.(15-20ml)
Bocsi ha keverem a dolgokat,de 2 hete még azt se tudtam hogy létezik e-cigi.
Azt tudom hogy mit szeretnék csinálni,de hogy azt hogy hívják,na azt már nem tudom.
Jó dolog a forumozás,de ha egy kezdő e-cigis beleczöppen,csak kapkodja a fejét és a felét sem érti.
Szia Krisz76,2
Csökkent a füst mennyisége,és megint érzem azt a furcsa éget müanyagos ízt.
Az előző patronnal is így jártam,a mosás nem segitett,probáltam szétszedni,de az aksi felöli részt még brutál modszerrel sem sikerült kiszednem.
Amire rájöttem:a fűtőszál közelébe,annak a csövecskének az alja (amit körbevesz az a szivacsos anyag)eléggé barnás szinű volt.Tálán erre mondjátok hogy megéget?
Szia Vénkecske!
Nekem is eltudnád küldenia VGO-os pasi elérhetőségét?
Nekem is ilyenre lenne szükségem 25 év büdös után...
Köszi.
... nahh.
Az hogy milyen akksid van, nem releváns. Nem az akksit kell "égetni", hanem a patront lehet tisztítani, ezt nevezzük égetésnek.
A Vatelinest, ahogy már vénkecske is írta, meg lehet próbálni, de könnyen tönkre lehet tenni, és nem lehet annyira megtisztítani, mint a kerámiásat, ahol nincs semmi olyan anyag a patronban, ami ténylegesen megéghetne.
Az égetés azt jelenti, hogy a fűtőszálról "leégetjük" a rárakódott kokszot. A kerámiásnál a patronból kivéve a szilikongyűrűket szépen látszik, hogy milyen fekete tud lenni a fűtőszál, megvastagodhat, stb. Vízzel vagy alkohollal kitisztítva, kiszárítva majd a gomb többszöri hosszú nyomvatartásával elérhető, hogy a fűtőszál végül pirosan izzon, és végül a kanós fűtőszál alatti része és a fűtőszál hófehérré tisztítható ilyen módon. Ez az égetés. A vatelineset (amiben szivacs van) ennyire nem lehet megtisztítani, mert a vatelinben lyukat égethet a felizzó fűtőszál, és onnantól állandó égett ízt fogsz tapasztalni - kuka.
Ha csökken az ízhatás, ha már nem füstöl annyira, ha kicsit már fura íze van a megszokott ízű lötyidnek, akkor kell égetni. De ezt egy idő után megtapasztalja az ember, és tudja, hogy pl. ha vg alapú lötyit használ a patronban, akkor az is lehet, hogy már 3 feltöltés után tisztítani kell, vannak lötyik, amik jobban koszolnak, vannak amik kevésbé.
Minden KERÁMIÁSRA vonatkozik.
Persze nem kell égetni, ha már rossz az íz, el is lehet dobni. Viszont tisztítással, kis idővel és törődéssel pénzt spórolhatunk meg, és olyan lesz mint az új.
Sziasztok!
Nekem mini 510 van,azt is ki kell égetni néha?Miről tudom meg hogy mikor kell,?1 hónapja van meg de eddig jól működik:)
Köszi ha tud valaki válaszolni.)
Reneenek a rosszízű lötty megszűntetésére:
én is kaptam vatelines töltött patront, szerencsétlenségemre pont mentholosat. Borzamasan rossz íze volt.
Beletettem egy 2 decis "pléhpohárba" . Fel a gázlángra, és kifőztem őket 3x. Nem túl magas hőfokon, mert akkor összemegy a vatta/vatelin .
Mikor eleget főttek, kivettem, kiráztam a vizet, kompresszorral kifújtam a maradékot, és meghajszárítóztam.
Az első újratöltésnél még picit érződött a penetráns műmentol íz, de másodszorra már tökéletesen hozta az új ízt.
Az integráltak égetéséről: kis mértékben azt is lehet szívás nélkül izzítva kiégetni, de nem szabad túlzásba vinni mert megéghet a közelében lévő vatelin is.Olyan 4-5 alkalommal egymás után 6-8 másodpercig pörkölöd, csak úgy rastog ha belehallgatsz :) Persze csak mikor már kifogyott nagyjából a töltés belőle.
Égetés után finoman le lehet vakerászni a kokszot a lukon keresztül egy tűvel(az izzószálat nem elszabni!), és máris dől ismét a füst!
Ajajj... Akadnak még itt fogalmi problémák... Nem baj, de kéne még utánaolvasni, hogy tisztuljon a kép. Próbálok egy-két dolgot tisztázni.
Emese:
"Van valakinek ötlete hogy mit lehet az xxl aksira feltenni?Az i-patronokból egyenlőre elég volt.
mindegy hogy hogy nézne ki, csak müködjön.
Ami lényeg hogy jó sok lötyi beleférjen. "
Nem csak az XXL patronja az i-patron. I-patron a kerámiás is, a sima vatelines, a Turbo (ez is vatelines)... Illetve hívhatjuk i-patronnak "AZ" e-cigis Fórumon olvasható/látható saját modokat is, ahol a kerámiás belsejét beleeszkábálták egy fecskendőbe, 10ml-es műanyag üvegcsébe, stb. Az i-patron elnevezés ugyanis az "integrált patron" nevet takarja.
fekahopp:
"viszont a márkához tartozó íz nekem kicsit túl édes"
A cigihez kapott lötyit, vagy a patronba töltött gyári ízt akartad érteni ezalatt, ugye? Mert márkákhoz nem tartoznak lötyik, lötyiket lehet kapni, amit bármely patronba lehet tölteni. Kismillió készen árult van - oké többszáz biztos, de a lehetőségek száma végtelen, ha te kevered.
"illetve, hogy a nem integrál patronok jobbak e vagy sem, és ha igen akkor a greentech-el melyik kompatibilis, "
A kérdésfeltevés rossz. A nem integrált patronok ilyentén összehasonlítása az i-patronnal lehetetlen, mivel az i-patronban van a kazán is, míg egy sima patron az csak patron, egy tartótégely mely egyben szipka is, az nem "csinál" semmit. Avval töltöd meg, amivel akarod, és csak kazánnal együtt működik. A kérdés úgy jó, mondjuk, hogy a külön kazánok jobb ízt-füstöt produkálnak-e vagy sem, mint az i-patronok, ám erre sem lehet egyértelmű sima igen vagy nem választ adni. Hány ohmos, milyen gyártmányú, hogyan használod, milyen lötyivel használod, élettartam... A kompatibilitás az akksi menetétől függ, a Greentech nem tudom milyen menetű, de van két nagy elterjedt menettípus, ebbe kell gondolkodni, az 510 és a 808.
Renee:
"Problémám van. . . Mit tudok tenni akkor, ha nem ízlik a lötyi, amit az i-patronba tettem? Csepegtessek rá másikat, vagy rakjam félre, hogy majd csak kiszárad :)"
Milyen i-patron, sima vatelines, vagy kerámiás? Gondolom vatelines. Ez esetben pl. nem sok mindent, de lehet próbálkozni desztillált vízzel kimosni, desztvizes tálba tenni, lötykölgetni benne a vizet, nagyon meleg vízzel átmosni, és a vizet kell kiszáradni hagyni, soha nem a lötyit. Az igen nehezen fog belőle csak úgy eltűnni.
sajtkukac78:
"Sima "lemezházas" a porlasztó nem kerámiás"
A kerámiás PATRON sem kerámiából van. A belsejében az üvegszál kanócot és az izzószálat tartó "híd" készül kerámiából.
E-Health nem tudom, milyen menetes.
A patrontöltésedet meg nem értem :). Hogy lehet az, hogy csak 2-3 cseppet tudsz beletölteni. Amúgy jó neked, hogy 1 hétig használsz egy patront... :). Én naponta! töltök 2, néha 3 patront, amiből egy minimum xl-es, tehát kb. másfél mililiter megy bele. Nem szívhatsz sokat... :)
Egyelőre ennyi...
Szia fekahopp !
Én is elsőre egy Greentech G220-ba ugrottam bele, gondolván gogy ennyiért már csak valami szupert kapok. Hát nem egészen így van :(
Gyanítom hogy előtte sem lehettél nagy bagós, ha két napig bírja nálad a 280 milis akku. Nálam naponta 2x kellett tölteni mindkettőt.
Ha komolyan gondolod az "átszokást", vagyis az analóg végleges elhagyását, szerintem tovább kell lépned hamarosan. Én is így tettem, és nem bántam meg.
Sokat keresgéltem hogy mivel folytassam. Azt tudtam hogy jóval nagyobb akkukapacitásra van szükségem. Így találtam rá a vaterán egy viszonteladóra (ha érdekel privátban megadom a nevét) aki rendszeresen forgalmaz Vgo1300 készeletet.Jelenleg nincs neki, de egy héten belül lesz állítólag megint. Ez 1300 mA-es akukkal és 808-as mega integráltakkal egy komplett készlet 13900-ért.
Amitől eleinte én is idegenkedtem, hogy ez nem automata, hanem nyomógombos. Az első napon megszoktam, és csak jót tudok róla mondani. Másfél napig kitart az akkuja nálam , és a patronok is legalább 5-6 alkalommal utántölthetőek. Töltetenként egy jó fél napot kibír.
A patronjai kompatibilisek a G220-al (808-as).
Most rendeltem hozzá kerámia patronokat CE2-est, ami ugyan pont ellenkező menetes (501-es típus), de ahol rendetem a patront, olcsón kapható fordító is.
Az ízekről ne kérdezz, sok tapasztalatom még nincs, de vettem eredeti USA liquidet, abban nem fogsz csalódni. De idehaza is egyre többen kevernek egészen jó ízeket, és ami a lényeg hogy a nyersanyagokat biztonságos helyről szerzik be.
Ja és mégegy, itt nemrég írtam : az automatástól behorpad a homlokad, mire kis gőzt produkálsz... a Vgo-val viszont "szív-sürít-kipufog" :)
Sziasztok!!
Lenne egy-két kérdésem.kezdtem egy Healt típusú ecigivel.Ezt most elajándékoztam.Kérdésem az lenne hogy erre a fajtára lehet-e kapni olyan patront amit után lehet tölteni?Kolléga kapta meg és szeretne kevesebb analógot szívni.Ennyivel tudom segíteni az egészségét. :)
Nekem Joey 510-em van 2 hete.Nagyon jól muzsikál.A porlasztót akkor csak forró ioncserélt vízben mossam át és tiszta alkohollal öblítsem?Ezt a műveletet 2 hetente ismételjem?Sima "lemezházas" a porlasztó nem kerámiás.Égetve tisztítani csak a kerámiást lehet?
Utántöltésről:lehúzom a porlasztóról a patront és akkor itatom meg a vatelint?Így 2-3 cseppet tudok max rátölteni.2 hete így töltöm és nem ment még el 10 ml.1 patront így 1 hétig használok.A hét felénél megfordítom a vatelint.
Szerintetek minden jól csinálok?
Előre is köszönöm a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az elektromos cigarettat?
- Milyen elektromos mellszívót érdemes venni? Tapasztalatok?
- Az elektromos cigarettát érdemes megvenni, meg tudja szokni egy erős dohányos?
- Pesztonka elektromos orrszívó tapasztalatokat várnék!
- Kinek van tapasztalata elektromos seprűvel kapcsolatban?
- Milyen elektromos cigarettát vegyek?