Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek? fórum

Elegem van a párom nyavalygásából! Mit tegyek? (beszélgetés)

7532. Praktikati (válaszként erre: 7531. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 23:29
Jó éjt ,álmodj valami szépet!!!!
2010. márc. 29. 23:25
:-))))) így lesz..... köszi köszi köszi!!!!!! Most megyek aludni, holnap jövök. JÓ ÉJT MINDENKINEK!!!!!!
7530. Praktikati (válaszként erre: 7529. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 23:21
Nem Mónika,ha hazajön nem cseszegeted véletlenül sem semmiért.....kényezteted,szeretgeted,babusgatod......és távozás előtt megkéred,ezt,meg azt ne tegye veled,mert fájdalmat okoz vele...pont az ajtóban ne legyen ideje magyarázkodni,csak gondolkodjon el rajta.....ennyi!!!!!És ígérd meg szépen nekem,hogy így lesz!!!!!!
7529. 6f111c3b0c (válaszként erre: 7525. - Praktikati)
2010. márc. 29. 23:15
pontosan így van.... minden méreg rajtam levezetve, s ha már mindez megtörtént, s ha már valakit hibáztatni kell mindenért, arra ott vagyok én.... na, de jöjjön csak haza, azért finoman elmondom neki megint, hogy bunkó tud lenni, ez hatásos szokott lenni
2010. márc. 29. 23:15

Minden rendben van a párkapcsolatában?

Nagyon szép lenne, ha előre tudni lehetne, mikor kezd széthullni egy kapcsolat - lehetőleg, még mielőtt túl késő lenne. Szerencsére erre azért van lehetőség, ha a párkapcsolatunkat nyitott szemmel szemléljük. Néhány változtatással, némi igyekezettel a kapcsolat újra a régi vágányra állítható, a kegyetlen végkifejlet elkerülhető.

A következőkben három figyelmeztető jelről olvashat, amelyek közlik, ha egy párkapcsolat már nem olyan, mint amilyennek lennie kellene.

1. intő jel: A pár eltávolodik egymástól

A szakítás egyik leggyakoribb oka, hogy az egyik partner elkezd eltávolodni a másiktól. Mellékesnek tűnik, de kevés dolog van, ami jobban fájna, mint az, hogy akit szeretünk, nem vesz tudomást rólunk – függetlenül attól, hogy érzelmi, vagy fizikai távolságtartásról van-e szó.

A gyógymód: Kezdjük el lebontani a falat, ami közénk épült

Csak el kell dönteni, hogy meghallgatjuk partnerünk válaszait, és hogy újra időt és érzelmeket áldozunk a kapcsolatra. Kezdjük el lebontani a falat, ami közénk épült – tégláról téglára haladva.

Nézzünk a partnerünk szemébe, miközben szól hozzánk (akkor is, ha nem pont azt mondja, amit az adott pillanatban hallani szeretnénk). Minden napra jusson fizikai kontaktus (még ha nem is áll többől, mint kézen fogni a másikat), és valljunk színt a kapcsolat mellett.

2. intő jel: Tüzet tűzzel

A pároknál, melyek a veszekedések folyamán a „te is úgy, én is úgy” elvet vallják, folyamatosak lesznek a meleg helyzetek. A sértő szavak használata, a szarkazmus, a cinizmus, és az erőszak (tárgyak hajítása, ajtók csapkodása, és minden, ami fizikai erőszakhoz vezethet) olyan érzelmi sebeket ejt, melyek nehezen gyógyulnak. Az ilyen párkapcsolat gyógyítása se könnyű.

A gyógymód: Ne tegyünk a tűzre

A következő alkalommal, hogy olyan düh közeledtét érezzük, amely az imént leírt, és később megbánt kitörésekhez vezethet, hagyjunk magunknak időt megnyugodni. Ha ez nem lehetséges, meg kell próbálni a panaszunkat mint kérést előadni. Ahelyett, hogy azt mondanánk: „Hogy felejthetted el a randit?” – mondhatjuk azt, hogy „Szomorú vagyok, hogy elfelejtetted a randinkat. Mit tegyünk, hogy ez ne forduljon elő többet?”

Ha a partnere az, aki hajlamos a dühkitörésekre, egyszerűen nem szabad ugyanabban a stílusban reagálni. Tűzzel nem lehet tüzet oltani. A partnerek közül az egyiknek eltérő taktikához kell folyamodnia.

3. intő jel: Senki sem tökéletes

Miért is van az, hogy vannak, akik a legfontosabb párkapcsolataikban elutasítják a felelősség vállalását? Ha kibújunk a felelősség alól, és áldozatot játszunk, a legbiztosabb utat választjuk, ami párkapcsolatunk megsemmisülése felé vezethet.

A gyógymód: Vállaljuk a felelősséget a tetteinkért

Vállalni kell érte a felelősséget, ha valaki elfelejt egy születésnapot, vagy olyasmit vág a másik fejéhez, amit nem kellett volna. Ilyenkor valljuk be, hogy hibáztunk, és ígérjük meg, hogy legközelebb jobban igyekszünk. Ez elég egyszerűnek hangzik – mégis alkalmas rá, hogy adott esetben megóvja a párkapcsolatot.

Más kis változtatások a pár kommunikációjában is alkalmasak rá, hogy a párkapcsolatot szilárddá és tartóssá tegyék. Minden kapcsolatban vannak viták. Az, hogy egy párkapcsolat túléli-e a vihart vagy sem, az attól függ, milyen a felek vitakultúrája, és hogyan tudják megindokolni tetteiket.

Sok szerencsét!

7527. Praktikati (válaszként erre: 7526. - F3ef182e14)
2010. márc. 29. 23:13
Teli poci,békés pasi!!!!!:-))))
7526. f3ef182e14 (válaszként erre: 7523. - Praktikati)
2010. márc. 29. 23:12

hát P-t papiztattam meg

a férjecskémet

és finom házi sült kolbásszal

7525. Praktikati (válaszként erre: 7524. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 23:09
Ezt én is ismerem.....hazajön idegesen,beleköt az élő fába,jól felcseszi az agyam,amitől ő szépen megnyugszik,nekem meg megy ezerrel a szívverésem!!!
7524. 6f111c3b0c (válaszként erre: 7521. - Praktikati)
2010. márc. 29. 23:05
:-)))) Igen, ez tényleg így van. Meg tud őrjíteni néha, ..... s amiken idegeskedni tud, nem is értem..... na és azt hova tegyem, hogy az összes idegét rajtam vezeti le? Sehova, nem? Az én párom tényleg az idegbeteg kategóriába tartozik egyébként, de elviselem, ismerem régóta, de ...de .....
2010. márc. 29. 23:04
Kit s mivel papiztattál????:-))))
2010. márc. 29. 23:03

hellóbelló lányok mizu?

megjött P.

megpapiztattam és mostmár vagyok

csak vasalok közbenső időmben

7521. Praktikati (válaszként erre: 7519. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 22:59
Jajjjjj!!!!Móni ,ilyeneken emészted magad?????A férfiak olyan kis nem racionális lények néha!!!!Mobil telefon????Lap top?????Olyan ,mintha a farkuk lenne,létezni se tudnak nélküle!!!!Kétszer ????Ötször fordulnának!!!!Azt mondanád,de egy balfasz vagy öcsém,még be is lenne sértődve!!!!Megy dolgozni a férjem,kérdések:Kocsi kulcs?Mobil?lLap top??Puszi???
2010. márc. 29. 22:54
ezt úgysem fogom megtudni soha, hacsak el nem mondja
2010. márc. 29. 22:52
az a rohadt zöldszemű, ami nem hagy nyugton..... ma pl. totál azt képzeltem, hogy megcsal, ..... 3x hívott, délután nem dolgozott, 2x 60 km-t utazott a laptopja miatt a munkahelyéről, s a szálláson maradt, újrarakni a gépet, mert az beszart, s csak este 7-re ért vissza a munkatárásért, pedig ez még hihető is, csak az a fura, hogy a laptop miatt képes kétszer fordulni? csak mert először a kulcs ottmaradt melóhelyen, s képes volt visszamenni érte, s megint vissza szállásra, s egyszer megint menni a munkatársáért, mikor állandóan spórol az útiköltségen. És annyira rámtört az, hogy éppen most van valakivel, még a fejem is égett.
2010. márc. 29. 22:52
:-DDDDDDDD
2010. márc. 29. 22:50
Amúgy bocsi, csak a röhögéstől nem láttam, nem hallottam:) JÓ estét mindenkinek!
7516. fagyongy67 (válaszként erre: 7501. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 22:48
Szia, miért mi a baj????????????
2010. márc. 29. 22:47
Húúú, de mennyire és nem könnyíti meg a dolgom amikor sokszor olyan agresszíven beszél velem, persze, hogy képzelődöm...... gyakorlom a pozitív hozzáállást, csak úgy el tudok bizonytalanodni. Tudom én, hogy sokszor már beszélgetni sincs kedve, csak akkor miért nem azt mondja. ..... szóval azt mondjátok, nem szabad képzelődni.
7514. fagyongy67 (válaszként erre: 7498. - Praktikati)
2010. márc. 29. 22:46
Felolvastam a családnak és szétröhögjük az agyunkat:)
7513. Praktikati (válaszként erre: 7510. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 22:44
Pozitív élet szemlélet és el kell hessegetned minden negatív ,rossz gondolatot,pláne most amikor már csak egy nyúlfarknyi idő,amíg találkoztok!!!!!:-)))9
2010. márc. 29. 22:42
mi a baj??hiányzik a párod???
7511. Praktikati (válaszként erre: 7509. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 22:42
Lehet,hogy épp azért kapcsol ki mindent,hogy ne lásd mennyire szomorú a hiányotok miatt,összeszedi magát és akkor jelentkezik újra!!!!
2010. márc. 29. 22:41
Igen, szomorú, mert képzelődöm sokat, remélem tényleg értelmetlen hülyeségeken, mert már egy szón fen tudok akadni, s beleképzelek minden mást
7509. 6f111c3b0c (válaszként erre: 7506. - Praktikati)
2010. márc. 29. 22:39

Hát, akkor megpróbálok nem képzelődni, s nem nyaforogni. Amúgy neki nem, semmiképpen sem! ...... Tetszenek, amiket hozzászóltál! ......

Már csak kettőt kell aludni + a mai éjszaka és jön haza Életem értelme! Helyre kell raknom agyilag (is) mert nagyon oda van. Mondjuk én is be tudok hülyülni néha, főleg ha nem jelentkezik.... ja és tudjátok mit mondott ma, miután tegnap kakpcsolt mindent? ..... azt, hogy ne törődjek vele ilyenkor, hiszen tudom, hogy milyen.... soha, nem mondta még ezt.... és persze mondta hogy szeret

2010. márc. 29. 22:39
Móni szomorú ,épp lelket próbálok önteni belé!!!Szia Angel!!!
2010. márc. 29. 22:36
csillagfényeset:DD Mi újság???hogy vannak a hölgyek??:)))))))))))))
7506. Praktikati (válaszként erre: 7504. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 22:34
Így igaz drágám,ne képzelj el olyasmit ami nincs is!!!!!Embert próbáló helyzetben vagytok mindketten....neked is nehéz és a párodnak is ,csak mindkettőtöknek másképp!!!!:-))))
2010. márc. 29. 22:31

Remélem nálunk azért nem így fog zajlani a dolog!!!!!!! Miért rúgtam ki a titkárnőmet?????

Két hete volt a 50. születésnapom.

Egyébként sem éreztem magam valami fényesen..

Lementem reggelizni.

A feleségem azt sem mondta: Jó reggelt, nemhogy Isten éltessen. ...

A gyerekek sem mondtak semmit, teljesen hidegen hagytam őket.

Úton az irodába már teljesen levert voltam.

Bementem az ajtón és Mari, a titkárnőm felállt és így szólt:

Isten éltesse sokáig, főnök!

Na, ettől egy kicsit mindjárt jobban lettem.

Legalább egyvalaki nem felejtett el!

Délig dolgoztam.

Pontban 12-kor Mari bekopogott az ajtómon és azt mondta:

- Főnök, ma van a születésnapja.

Menjünk el ebédelni, csak mi ketten!

Nem a szokásos étterembe mentünk, hanem egy hangulatos kis falusi lokálba, hogy egy kicsit magunk lehessünk.

Ittunk két Martinit és elégedettek voltunk a kiváló ételekkel.

A visszaúton Mari azt mondta:

Tudja, olyan szép ez a mai nap, és ma van a születésnapja.

Ne menjünk vissza az irodába!

Menjünk fel hozzám és igyuk meg ott a délutáni kávét!

Így felmentünk a lakására és kávé helyett megittunk még két Martinit, és kényelmesen elszívtunk egy-egy cigarettát.

Egy idő után Mari így szólt:

Ha Önt nem zavarja, felveszek valami kényelmesebbet.

Csak beszaladok a hálóba, azonnal itt vagyok.

Néhány perc múlva valóban jött is.

A kezében egy születésnapi torta volt és őt követték:

a feleségem, a gyerekeim és a közelebbi munkatársaink és a Happy Birthday-t énekelték.

És én ott ültem a heverőn, és

....... a zoknimon kivül semmi nem volt rajtam.

2010. márc. 29. 22:29
Tehát majdnem 1000 km távolságból nem? :-) Csak mert már minden gyanús néha! Én barom!
7503. Praktikati (válaszként erre: 7501. - 6f111c3b0c)
2010. márc. 29. 22:27
Móni a női megérzések sohasem csalnak,de kizárólag test közelben működnek!!!!:-DDDDDD

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook