Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Együnk több halat fórum

Együnk több halat (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2016. febr. 3. 19:42

Egyen aki akar!


Atya isten!


Ritka, ha finom halhúshoz van szerencsém.

14. 5e1b581a2e (válaszként erre: 1. - Andyka)
2011. aug. 20. 21:58

Ígéretes kezdés...:)

HOL A TÖBBI???:(

13. 70a5a27405 (válaszként erre: 4. - Emagdi)
2008. dec. 21. 00:00
Mi most rákaptunk az olajos halra. Vettünk a Lidl-ben vagy 15 konzervet. A márkája Chira, olajos és 149 vagy 179ft. Ja és nem filézett.De az olaj nagyon egyedi ízesítésű, lehet hogy olívás és a teteje kék színű.
2008. nov. 25. 04:16
Itt a tél és a szép karácsonyi hangulathoz illik a hal is.
2008. okt. 30. 07:30
Vannak szálkamentes halak is, ezek elkészítése sem bonyolult
10. ea9bff1b44 (válaszként erre: 8. - Mamoca1234)
2008. márc. 26. 18:43
Egyél, ha győzöd szálkázni!:-))
2008. márc. 26. 12:59
Mi nagyon szeretjük a halételeket, gyakran kerül az asztalunkra. Nagy kedvencünk az afrikai harcsa, nem zsíros, alig szálkás hal.
2008. márc. 23. 12:10
JÓ EGYÜNK, DE NÖVÉNYEVŐKET!
7. 0565efa6e6 (válaszként erre: 3. - Eve20)
2007. ápr. 1. 18:37

Igen, és nem okos dolog. A tengeri halak viszonylag nagy mennyiségben tartalmaznak nehézfémeket (ezt gondolom, nem kell kifejtenem).

A túlzott EPA-bevitel is káros lehet, pont a képződő eikozanoidok miatt (megnövekedett vérzési idő, immunrendszer gyengülése, szabadgyökképződés [a telítetlen zsírsavaknál általánosan].

Tehát mint mindennél, itt is igaz, hogy a túlzás káros.

2006. jún. 2. 16:05
Akkor megnyugodtam, köszi a válaszokat!:)
5. Ekka
2006. jún. 2. 15:32
Senkinek nem lesz semmi baja a haltól..sőt!!! Én napjában 2x eszem és nagyon sokat segített a diéta alatt, szóval bátran lehet enni. Nyammmm:))
4. emagdi (válaszként erre: 3. - Eve20)
2006. jún. 2. 12:09

szia!

szerintem a halkonzervekben nincsenek tartósítószerek, mert ott az olaj és a hőkezelés konzervál. (de azért le kellene ellenőrizni a csomagoláson).

amúgy a halkonzerv nagyon fini, én is szeretem!

2006. jún. 2. 03:04
És túlzásba lehet vinni a fogyasztását? Az baj, ha az ember minden nap halat eszik? Én nagyon rákaptam pár napja a paradicsomos hering és makrélafilére, mert konzervenként csak 190 kalóriát tartalmaz. De a konzerv tudtommal nem egészséges:( Szóval szerintetek?
2006. jún. 1. 23:21
Igen a hal az nagyon finom és fehérjében is gazdag egésséges táplálek őseink is nagyon sokat fogyasztotak belőle izletesen és választékosan el lehet késziteni.fogyokurásoknak.cukorbetegeknek,kismamáknak nagyon ajánlott de tulajdon képpen mindenkinek ajánlott
2005. dec. 12. 14:05
A táplálékainkban lévô zsírok között is van olyan, amelyrôl fontos részletesebben szólni, mert alkotórészeiknek az esszenciális n-3 zsírsavcsoportnak speciális élettani szerepük van, és a magzati fejlôdés szempontjából is nagyon jelentôsek. az n-3 zsírsavak (linolénsav, EPA = eikozapentaénsav, DHA = dokozahexaénsav) többszörösen telítetlen zsírsavak. Azért esszenciálisak, mert a szervezet nem tudja elôállítani, csak táplálékainkból tudjuk beszerezni. a linolénsavat növényi magvak és egyes zöldfôzelékek tartalmazzák. Legnagyobb mennyiségben a repce-, szója- és lenmagolajban találhatók. az EPA és a DHA legfôbb forrása a tengeri halak olaja. Hazai halaink közül a busa tartalmazza kisebb-nagyobb mennyiségben. Ezen kívül kis mennyiségben megtalálhatóak a tojássárgájában, a tejzsírban és az anyatejben is.

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook