Egyszerű örökbe adni? (beszélgetés)
Lajka meg a jó édes nénikéd az!!!
Még mindig igaz rád: Bunkó vagy Bugsy!! XDD
Neeeeem, Te arról próbálsz meggyőzni, hogy manapság minden happy, csak az emberek ingyen akarnak megélni. De ez nagyon vak megállapítás. Ma sokkal nehezebb megélni, kivéve egy réteget, de azt inkább most ne részletezzük, mert ez nem politikai fórum.
Azok, akik ma nehezen élnek, nem mind, sőt, 90%-ban nem ingyenélők, és ha nem dolgoznak, az nem azért van, mert lusták.
Ha a 10%-ból indulsz ki, akkor meg tedd hozzá, hogy nem a többségről beszélsz.
A világútlevél és a Gorenje. Úgy mondod, mintha az ausztriai Gorenje invázió előtt mindenki a csap alatt hűtötte volna az élelmiszert. Holott ez nem így van, volt hűtőszekrény, igaz, nem Gorenje.
És tény, nem volt világútlevél.
Most van. És? Mire megy vele az a pl. eü-ben dolgozó, aki a belét kidolgozza minden hónapban (bocs mindenkitől a kifejezésért), és annyit visz haza, hogy abból örül, ha a rezsit és némi kaját kiszorít.
Igen, sorba álltunk a banánért, mert ritkán volt és kevés. De vígan meg tudtuk venni, megvolt rá a pénzünk. Ma van banán mindenhol, és? Szerinted az már a kánaán?
Sajnos hiába feszegetjük, lehet, hogy korlátozott volt sok minden, mint már említettem, főleg a választék, de most semmivel sem örömtelibb az, ha a kirakatokat üres zsebbel nézed. És nem, nem és nem, nem azért üres a zsebe, mert lusta. Ez nagyon csúnya csúsztatás Részedről.
Látom szép családod van.
Egyedül élsz?
Én csak azt furcsállom,mikor férfiaknak sarkos véleményük van abszolút nőket érintő kérdésről.Akár abortusz,akár szülés majd örökbe adás,a nő viszi a bőrét a vásárra,a lelki vonzatáról nem is szólva a dolgoknak.Könnyen beszél egy pasi!Mint anno egy szülész(szerencsére nem velem történt):"Mit nyög,kínlódik?Nem fáj az annyira!"
A másik a fogamzásgátlás ára,ha már itt tartunk.Körbe lehet nézni,mibe kerül teszem azt egy havi adag tabletta.Igen kevés férfi éri fel ésszel,hogy az a spirál,gyógyszer vagy bármi felesben is állható,de az élvezetből persze kiveszi a részét!
Ha olcsóbb lenne,szerintem az abortuszok száma is csökkenne.
Bizony szép,főleg,hogy amiket én leírtam,azok igazak is:).Az örökbe adás témához meg annyiban kötődik az egész,hogy fel sem merült benne ez a gondolat,semmilyen helyzetben.
Nem Te vagy amúgy Lázár úr,a politikus?Hasonló stílusban nyilatkozott a szegényekről,boldogulásról,mint Te.
Jesszusom, azt mondod, hogy nem volt hűtő, autó és utazás?
Lehet, hogy nem volt ennyi féle-fajta, ezt elismerem, de akkor nyugodtan vehettél autót, mehettél nyaralni, akár többször is egy évben. A hűtőt már nem is mondom, én 63-ban születtem, és mégis volt hűtőnk, így nem is értem, hogy jött ez ide.
Tudod, mi a különbség? Akkoriban volt pénzünk vásárolni, utazni, stb. csak nem volt akkora a választék.
Ma van választék, csak az ország nagy részének teljesen lényegtelen, mert nincs MIBŐL vásárolni, vagy utazni.
Igen, kellett. És nagyon sok szemétség történt, ezt senki sem vitatja. Igazságtalan, mocsok dolgok.
Ugyanakkor amikor mi elkezdtük a felnőtt életünket, rögtön kaptunk (mit kaptunk, válogathattunk) munkát, olyat, amiből normálisan meg lehetett élni, félre is lehetett tenni.
Akkoriban tudtál tervezni, szervezni, mert biztos helyed volt, biztos fizetésed.
Ma ezekből egyik sincs meg, mert az a munkahely, ami ma biztos, lehet, hogy 1 hónap múlva már nincs, vagy csak éppen Rád nincs ott szükség.
Én erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy ma egészen mások a viszonyok, és a mostani bizonytalanságnál nincsen rosszabb.
Márpedig ha egy fiatal családot szeretne, ahhoz kell, hogy legalább ne bizonytalanságban éljen, vagy mielőtt belevág, előbb megteremtsen egy olyan alapot, amire bevállalhatja.
Magadtól kellene megkérdezned.
Te példálóztál azzal, hogy bezzeg régen hogy volt, és azt amit és ahogy tett az ember akkor, azt most is ugyanúgy megtehetné.
Holott ez nem igaz. Alapjaiban más minden most.
További ajánlott fórumok:
- Barátnőm örökbe akarja adni a babáját, a véleményemre kíváncsi, erre mi a "jó" válasz?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?
- Hogy lehet elfogadni az örökbefogadott gyermeket?
- Adni és kapni olyan egyszerű... és nem kellett megvásárolni hozzá semmit!
- Tudna valaki segíteni?Azt hallottam, hogy egyedülállóként is lehet örökbe fogadni babát. Mi a menete ennek?
- A 2021-es lakásfelújítási programhoz kell regisztrálni vagy elég egyszerűen beadni a kérelmet?