Egyszerű örökbe adni? (beszélgetés)
Igen, magamra vettem, hiszen ez volt a célod.
Hogy én kompenzálok azzal, hogy mindent meg akarok adni a gyerekemnek. Mit kompenzálok? Hát hogy nem szülhettem, ezt akarod folyamatosan belém sulykolni, hogy én ezt érzem. Különben még szülhetek, de mindegy.
Nem vagy te parafenomén, hogy beleláss a lelkembe. Leírtam tényleg őszintén, hogy mit éreztem régebben, és mit most - hát tényleg kár volt, ilyen emberekkel megosztani a gondolataimat, érzéseimet.
Sajnálom.
A putrit visszavonom, mert ez végülis nem tartozik rám, hogy milyen környezetben élsz.
oké, akkor én leszek jucika.magamocsok, te meg józsikáné.magánálmocsokvan:)
Jó, ezt viccnek szántam :)
Nem, haboru nelkul ez nem megy
abortusz kontra szules...
orokbeadas kontra abortusz
Soha nem lesz egyezo velemeny, azt, aki gyereket akar, nem fogod arrol meggyozni, hogy az abortuszt nem szabad illegalissa tenni, mert o gyereket akar, akarmilyen aron, ugy is, ha valaki megszuli.
De ott a masik tabor is, aki meg akarmit elkovet csak ne legyen terhes, es ha terhes lesz, akarmit elkovet, hogy ne maradjon terhes, megcsak meg sem fordul a fejeben, hogy kihordja, mert magat a terhesseget nem akarja, es a gyerekrol meg hallani sem.
No eme ket tabor velemenye az eletben nem fog talalkozni.
Egyik tabor kepes odaig elmenni (innen a forumbol evekkel ezelotti szavazas valaszat idezem)
"az a no, aki nem akar gyereket, az nem is ember"
nohat kerem, mig ilyenek vannak, addig johogy nem fognak kozos nevezore jutni.
Valojaban, en sem tartozom azok koze, akik megszulnek, es odaadnak a gyereket. Azok koze tartozom, akik meg sem hajlandoak szulni, bar a teherbeeses elkerulese vegett minden ezkozt bevetek, mert kes ala hemperedni azert nekem sincs kedvem.
Mi az Istennek vitáztok ilyen dolgokon, hogy melyik jobb anya?Ki a jó anya?
Aki SZERETETTEL és odafigyeléssel fel tud nevelni gyereket, szinte tök mindegy, hogy ki szülte.Hisz a lényeg, hogy a gyerek mit érez.El kell tudni fogadni, hogy vannak, akik örökbeadnak és bizony vannak, akik inkább elvetetik ill. képtelenek örökbeadni.Igen, több félék vagyunk és így jó mindenkinek.És nem ettől anya egy anya, mert ez a dolok eleje csak.A lényeg, hogy hogyan és milyen embert tud, képes nevelni.....
Oh, atyaeg, ezt komolyan gondolod, hogy azert nincs valakinek penze, mert lusta???
Nem azert, mert no, es nokent azert a meloert, amiert a ferfiak kozel felmillios havi fizut kapnak, o kap 100e-t? Es nem, nem azert, mert nem tud, vagy nincs tehettsege, vagy iskolazatlan. Eppen egy olyan szakmarol beszelek, hol folyamatos a rotacio, folyamatosan ujabb, kreativabb emberre van szukseg, DE kizarolag haromlabu nepsegre...
Lustasag? anno ket muszakban dolgoztam, es meg mellette volt egyeb munkam is, igy elni mar erom sem igen volt, csak beleajulni az agyba, igy voltam kepes venni szazezerert egy 22 eves skoda 120-ast... lustasag biztosan...
Jah, es meg csak alberletet sem kellett fizetnem, max beleszallni a csaladi koltsegvetesbe, anyamek nyakan. Es ne feledjuk "versenykepes" szakmam van, ket (es meg halom masik) fele...
Ugyhogy ez a "lusta embernek nincs mibol vasarolni" es modfelett eros kifejezes.
Miért veszel egy kérdést provokációnak?Te akartál a témáról beszélgetni.Szerinted csak neked vannak érzéseid?!Az a nő,akik kényszerből lemond a megszületett gyerekéről,az vajon mit érezhet?Ja bocs,ez téged nem érdekel....
Ha eszed lenne bele tudnál gondolni,ha te szereted azt a agyereket,akkor az anyja vajon mit érezhet?
Persze ez nem mindenkire igaz feltétlen,mint ahogy az sem,hogy jobb egy elhagyott gyereknek örökbefogadottnak lenni,mint egy intézetben felnőni.
Nagyon jó, ha nem tartod magad kevesebbnek vér szerinti szülőknél, nem is vagy az.
Olvastam azt az ominózus párbeszédet, szerintem abszolút elbeszélés volt egymás mellett, szimplán félreértettétek egymást, aminek a lehetséges okait leírtam...érzékeny a téma.
Remélem, és köszönöm!
:)
Szerintem nem erről van szó. Nem tartom magam se többnek, se kevesebbnek. Nem is ez volt a téma.
"Egyszerű-e örökbe adni?" Erre írtam én, mennyire hálás vagyok a gyermekem biológiai anyjának, hogy nem vetette el a babát.
Erre jött a szöveg, hogy én azt várom el mindenkitől, hogy inkább adja örökbe, minthogy elvetesse, azért, hogy az ilyen selejt nők is anyává válhassanak, mint én.
A vita INNEN kezdődött.
Addig csak beszélgetés volt.
És bocs, tényleg gusztustalan már, de ha engem bántanak, akkor visszaütök, mégha csak írásban is.
tájékozódtam. Bocsi, ha a gyerekedként említem, akit te annak tartasz. Máskor majd igyekszem körülírni.
A kérdésem akkor is áll. Na, mindegy.
Hát ha visszaolvasol, tulajdonképpen nem is az én gyerekem. Mert jóformán még ahhoz sincs jogom, hogy annak nevezzem, mivel (csak?) örökbefogadott gyerek.
Mielőtt beleszólsz valamibe, tájékozódj!
Az a vicc, hogy semmivel nem tartom magam különb embernek senkitől. Sőt, leírtam, mennyire végtelenül hálás vagyok a gyermekem életadójának, hogy felnevelhetem ezt a gyönyörűséget.
Az én mondandóm gyakorlatilag ennyiben összefoglalható lett volna mindaddig, amig belém nem kötött kb. 5 ember.
nem védem, csak a meglátásomat írtam.
Ha te úgy érzed bántottak, az a te dolgod.
elevenedre tapintottam szóval julcsika :) nem, én a szülést egy normális élettani folyamatnak tekintem és nem dicsőségnek, és nagyon tisztában vagyok vele hogy a java még utána jön, ez csak nagyon kis része a dolognak, amit egy gyerek életének nevezünk. nem tartom többre magam, pusztán azért mert 3x összejött, mással is megesik na és?
itt te próbálsz kompenzálni, "mindent megadok" nah szóval erről majd 20év múlva beszéljünk. én nem adok nekik meg mindent mert elkényeztetném őket. meg kell tanulniuk hogy nem kaphatnak meg mindent. most sem és később sem :)
Gondolom, vártátok:)
Nem, ez nagyon csúnya volt, annak szántam.
További ajánlott fórumok:
- Barátnőm örökbe akarja adni a babáját, a véleményemre kíváncsi, erre mi a "jó" válasz?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?
- Hogy lehet elfogadni az örökbefogadott gyermeket?
- Adni és kapni olyan egyszerű... és nem kellett megvásárolni hozzá semmit!
- Tudna valaki segíteni?Azt hallottam, hogy egyedülállóként is lehet örökbe fogadni babát. Mi a menete ennek?
- A 2021-es lakásfelújítási programhoz kell regisztrálni vagy elég egyszerűen beadni a kérelmet?