Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Egyszerű örökbe adni? fórum

Egyszerű örökbe adni? (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
2011. nov. 23. 08:30
Moderátor nem olvassa ezt a topicot? Pedig jó lenne! :(
2011. nov. 23. 08:29
Egyébként itt idéztem.
279. b10eee0275 (válaszként erre: 276. - Jozsi.38)
2011. nov. 23. 08:28

Igen, magamra vettem, hiszen ez volt a célod.

Hogy én kompenzálok azzal, hogy mindent meg akarok adni a gyerekemnek. Mit kompenzálok? Hát hogy nem szülhettem, ezt akarod folyamatosan belém sulykolni, hogy én ezt érzem. Különben még szülhetek, de mindegy.

Nem vagy te parafenomén, hogy beleláss a lelkembe. Leírtam tényleg őszintén, hogy mit éreztem régebben, és mit most - hát tényleg kár volt, ilyen emberekkel megosztani a gondolataimat, érzéseimet.

Sajnálom.

A putrit visszavonom, mert ez végülis nem tartozik rám, hogy milyen környezetben élsz.

2011. nov. 23. 08:22
idézz bébi mert nagyon nagyon szánalmas hogy semmit nem találok de te támadsz csak mert az tudsz
2011. nov. 23. 08:21

oké, akkor én leszek jucika.magamocsok, te meg józsikáné.magánálmocsokvan:)

Jó, ezt viccnek szántam :)

2011. nov. 23. 08:21
írd le nekem hol a putri! milyen szemétségeket írtam! nem látok szemétséget az írásaimban, magadra veszel mindent, kompenzálsz, keress egy orvost fel sürgősen!!!
2011. nov. 22. 23:03

Nem, haboru nelkul ez nem megy

abortusz kontra szules...

orokbeadas kontra abortusz

Soha nem lesz egyezo velemeny, azt, aki gyereket akar, nem fogod arrol meggyozni, hogy az abortuszt nem szabad illegalissa tenni, mert o gyereket akar, akarmilyen aron, ugy is, ha valaki megszuli.

De ott a masik tabor is, aki meg akarmit elkovet csak ne legyen terhes, es ha terhes lesz, akarmit elkovet, hogy ne maradjon terhes, megcsak meg sem fordul a fejeben, hogy kihordja, mert magat a terhesseget nem akarja, es a gyerekrol meg hallani sem.

No eme ket tabor velemenye az eletben nem fog talalkozni.

Egyik tabor kepes odaig elmenni (innen a forumbol evekkel ezelotti szavazas valaszat idezem)

"az a no, aki nem akar gyereket, az nem is ember"

nohat kerem, mig ilyenek vannak, addig johogy nem fognak kozos nevezore jutni.

Valojaban, en sem tartozom azok koze, akik megszulnek, es odaadnak a gyereket. Azok koze tartozom, akik meg sem hajlandoak szulni, bar a teherbeeses elkerulese vegett minden ezkozt bevetek, mert kes ala hemperedni azert nekem sincs kedvem.

2011. nov. 22. 23:02

Mi az Istennek vitáztok ilyen dolgokon, hogy melyik jobb anya?Ki a jó anya?

Aki SZERETETTEL és odafigyeléssel fel tud nevelni gyereket, szinte tök mindegy, hogy ki szülte.Hisz a lényeg, hogy a gyerek mit érez.El kell tudni fogadni, hogy vannak, akik örökbeadnak és bizony vannak, akik inkább elvetetik ill. képtelenek örökbeadni.Igen, több félék vagyunk és így jó mindenkinek.És nem ettől anya egy anya, mert ez a dolok eleje csak.A lényeg, hogy hogyan és milyen embert tud, képes nevelni.....

273. leviatan (válaszként erre: 87. - 25d4b44717)
2011. nov. 22. 22:54

Oh, atyaeg, ezt komolyan gondolod, hogy azert nincs valakinek penze, mert lusta???

Nem azert, mert no, es nokent azert a meloert, amiert a ferfiak kozel felmillios havi fizut kapnak, o kap 100e-t? Es nem, nem azert, mert nem tud, vagy nincs tehettsege, vagy iskolazatlan. Eppen egy olyan szakmarol beszelek, hol folyamatos a rotacio, folyamatosan ujabb, kreativabb emberre van szukseg, DE kizarolag haromlabu nepsegre...

Lustasag? anno ket muszakban dolgoztam, es meg mellette volt egyeb munkam is, igy elni mar erom sem igen volt, csak beleajulni az agyba, igy voltam kepes venni szazezerert egy 22 eves skoda 120-ast... lustasag biztosan...

Jah, es meg csak alberletet sem kellett fizetnem, max beleszallni a csaladi koltsegvetesbe, anyamek nyakan. Es ne feledjuk "versenykepes" szakmam van, ket (es meg halom masik) fele...

Ugyhogy ez a "lusta embernek nincs mibol vasarolni" es modfelett eros kifejezes.

2011. nov. 22. 21:23
Háát iígen,elérte célját a provokáció:-(Tudta, előbbutóbb megtelik minden pohár..De. még így is különb, aki a más által csak szűlt gyereket felneveli.
271. b8103f009a (válaszként erre: 256. - Andi6020)
2011. nov. 22. 20:46
Én így látom,köztük dolgoztam.
2011. nov. 22. 20:33

Miért veszel egy kérdést provokációnak?Te akartál a témáról beszélgetni.Szerinted csak neked vannak érzéseid?!Az a nő,akik kényszerből lemond a megszületett gyerekéről,az vajon mit érezhet?Ja bocs,ez téged nem érdekel....

Ha eszed lenne bele tudnál gondolni,ha te szereted azt a agyereket,akkor az anyja vajon mit érezhet?

Persze ez nem mindenkire igaz feltétlen,mint ahogy az sem,hogy jobb egy elhagyott gyereknek örökbefogadottnak lenni,mint egy intézetben felnőni.

269. b8103f009a (válaszként erre: 264. - Spinneli)
2011. nov. 22. 20:31
Erről van szó,a saját félelmeit látja megfogalmazva,és a kérdéseket,véleményeket támadásnak veszi,amik nem is pont felé irányultak,csak általánosságban íródtak.De akinek ilyen alpári a stílusa,annak tényleg nem való gyerek.Mit tanulhat egy ilyen nőtől?
268. spinneli (válaszként erre: 266. - B10eee0275)
2011. nov. 22. 19:49

Nagyon jó, ha nem tartod magad kevesebbnek vér szerinti szülőknél, nem is vagy az.

Olvastam azt az ominózus párbeszédet, szerintem abszolút elbeszélés volt egymás mellett, szimplán félreértettétek egymást, aminek a lehetséges okait leírtam...érzékeny a téma.

267. b10eee0275 (válaszként erre: 265. - 25d4b44717)
2011. nov. 22. 19:44

Remélem, és köszönöm!

:)

266. b10eee0275 (válaszként erre: 264. - Spinneli)
2011. nov. 22. 19:43

Szerintem nem erről van szó. Nem tartom magam se többnek, se kevesebbnek. Nem is ez volt a téma.

"Egyszerű-e örökbe adni?" Erre írtam én, mennyire hálás vagyok a gyermekem biológiai anyjának, hogy nem vetette el a babát.

Erre jött a szöveg, hogy én azt várom el mindenkitől, hogy inkább adja örökbe, minthogy elvetesse, azért, hogy az ilyen selejt nők is anyává válhassanak, mint én.

A vita INNEN kezdődött.

Addig csak beszélgetés volt.

És bocs, tényleg gusztustalan már, de ha engem bántanak, akkor visszaütök, mégha csak írásban is.

265. 25d4b44717 (válaszként erre: 260. - B10eee0275)
2011. nov. 22. 19:42
Tudod, ezek szerintem a vérszerinti szüleik is így becsülik.különben fel se merülne kétségbe vonni anyai mivoltod! !Szerintem igenis az a különb és jó anya aki felnevelés fáradalmait tisztességesen vállalja.Istennek tartozol hálával.
264. spinneli (válaszként erre: 260. - B10eee0275)
2011. nov. 22. 19:39
Senki nem kötött beléd, kevesebbnek tartod Te magadat mert örökbefogadó szülő vagy, ezért vagy agresszív azokkal, akik pont ezeket a legbelsőbb félelmeidet fogalmazzák meg, amikkel magad sem tudsz mit kezdeni.
2011. nov. 22. 19:33
Az!
262. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 261. - B10eee0275)
2011. nov. 22. 19:33

tájékozódtam. Bocsi, ha a gyerekedként említem, akit te annak tartasz. Máskor majd igyekszem körülírni.

A kérdésem akkor is áll. Na, mindegy.

2011. nov. 22. 19:31

Hát ha visszaolvasol, tulajdonképpen nem is az én gyerekem. Mert jóformán még ahhoz sincs jogom, hogy annak nevezzem, mivel (csak?) örökbefogadott gyerek.

Mielőtt beleszólsz valamibe, tájékozódj!

260. b10eee0275 (válaszként erre: 259. - 25d4b44717)
2011. nov. 22. 19:27

Az a vicc, hogy semmivel nem tartom magam különb embernek senkitől. Sőt, leírtam, mennyire végtelenül hálás vagyok a gyermekem életadójának, hogy felnevelhetem ezt a gyönyörűséget.

Az én mondandóm gyakorlatilag ennyiben összefoglalható lett volna mindaddig, amig belém nem kötött kb. 5 ember.

2011. nov. 22. 19:14
Akkor valaszolok én! Igen, ezerszer különb az az ember, aki sok lemondás árán felnevel egy gyereket az helyett, aki eldobja.Ma már fel tud mindenki nevelni egy gyereket. Példának az az ember is,aki a multheti baleset áldoztai gyerekét vállalta.
258. spinneli (válaszként erre: 237. - B10eee0275)
2011. nov. 22. 19:09

nem védem, csak a meglátásomat írtam.

Ha te úgy érzed bántottak, az a te dolgod.

2011. nov. 22. 18:32
Látod,látod... :(
256. andi6020 (válaszként erre: 245. - B8103f009a)
2011. nov. 22. 18:26
Hogy minden gyerek szereti, és ragaszkodik a szülő anyjához, az egész egyszerűen nem igaz.
2011. nov. 22. 18:22
Felesleges mártírkodni szerintem.Vannak akik felelőtlenül szülnek,vagy nem veszik észre időben a terhességüket.Lehet tudatlanság,butaság,nem oda figyelés,bármi.És vannak akik nem szülhetnek.Mindkettő áldozat bizonyos szempontból.Egy szónak is száz a vége.Annak aki nem szülhet,jól jön,hogy vannak akik lemondanak a megszületett gyerekükről.Így megkapják mástól,ami nekik nem adatik meg.De ezért nem jár kitüntetés,azt kapta,amit akart,ilyen módon.Azoknak a gyerekeknek meg akik intézetben nőnének fel,mégis jobb egy szerető család,mint egy gyerekotthon.De attól még nekik is lehetnek érzéseik affelé,aki szülte Őket,lehetnek kíváncsiak rá.És sajnos sérülnek is ezáltal.
2011. nov. 22. 18:18
Én se rád, nyugodj meg...
2011. nov. 22. 18:17

elevenedre tapintottam szóval julcsika :) nem, én a szülést egy normális élettani folyamatnak tekintem és nem dicsőségnek, és nagyon tisztában vagyok vele hogy a java még utána jön, ez csak nagyon kis része a dolognak, amit egy gyerek életének nevezünk. nem tartom többre magam, pusztán azért mert 3x összejött, mással is megesik na és?

itt te próbálsz kompenzálni, "mindent megadok" nah szóval erről majd 20év múlva beszéljünk. én nem adok nekik meg mindent mert elkényeztetném őket. meg kell tanulniuk hogy nem kaphatnak meg mindent. most sem és később sem :)

252. b10eee0275 (válaszként erre: 251. - 6ee0ffb012)
2011. nov. 22. 18:14

Gondolom, vártátok:)

Nem, ez nagyon csúnya volt, annak szántam.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook