Egyetértesz a BKV sztrájkkal? (beszélgetés)
Több juttatást szeretnének.... hmmmmm...... én meg olcsóbb bérletet!
Ha már sztrájkolnak, legalább végeznék tisztsségesen a munkájukat (tisztelet a kivételnek). Van olyan, hogy fel sem száltál a buszra, máris csukódik az ajtó. Vagy pl. terhes kismamaként ott kapaszkodtam két kézzel, mert úgy vezetett a söfőr, mint az őrült.
Ilyen indokkal mindenki sztrájkolhatna, mert rohadt kevés a pénze mindenkinek... Ott vannak az ügyeletes baleseti orvosok, akik 24 vagy 48 óráznak. A tűzoltókról nem is beszélve......
Azt meg nem is említem, hogy azok,akik nem jutottak be a munkahelyükre ,esetleg milyen anyagi veszteség éri.....
"Vicc" az egész, komolyan!
Hozzáteszem, a főnökséget sem pártolom, mert bezsebelték a milliókat, amit mi utasok fizettünk a kaszába.
Sajnos ilyen országban élünk, hogy bármit megtesznek...... Ez az ország minden sebből vérzik már :(, sajnos!
Azért sztrájkolnak, mert a járművek kb életveszélyes állapotban vannak, így kell velük közlekedniük/közlekednünk.
Ne a buszsofőröket utáljátok, hanem a BKV vezetőit, ők a gazemberek.
OLyannyira nem értek egyet, hogy mindazokat akiknek ma van munkája és sztrájkolgat, -amivel másokat is akadályoz a munkavégzésben és ab-ovo az életében-, úgy rugnám ki, hogy a lába nem érné a földet!
És akit sztrájk miatt rúgtak ki, annak nem adnék munkát máshol sem! A fene egye meg ezt a sok naplopó disznót, aki mások ...-val veri a csalánt!
Tökéletesen egyetértek Veled! Tegnap reggel a rádióban azt mondták: nem béremelésért sztrájkolnak, hanem a parkolódíjak csökkentéséért, meg a buszok jobb állapotáért. Este már sírtak, hogy "csak" 147ezret kapnak - nettó!
Röviden, velősen: nem értek egyet velük!
Én ápolási díjon vagyok itthon. A jövő nemzedékét nevelem, a sérült fiamat gondozom, havi 26ezerért. Munkát találni esélyem sincs. Kedves szülők! Sztrájokljunk? :P
Hát Én nagyon nem értek Velük egyet.
Én cirka 76eFt-ból fizetem a lakáshitelt, a rezsit, ovit, edzést, kaját. A férjem sem keres ennél sokkal többet.
Nekem nem jár étkezési utalvány, üdülési csekk, ruhapénz, munkaruha és még veszélyességi pótlékot sem kapok, pedig igencsak járna.
Akkor Ők miért is sztrájkolnak? Nem tud elmenni a tengerhez nyaralni? Vagy Egyiptomba, Brazíliába stb.??? Én örülök, hogy ha az 5000 Ft-os vonatot kifizetem a nyáron, hogy legalább a Mamiékhoz lemenjük pár napra. Évek óta nem voltam nyaralni. Azt hittem, hogy majd ha dolgozom ( már 12 éve dolgozok), akkor mehetünk erre-arra míg nincs gyerek. Hát nem tudtunk:( Jó, akkor majd ha lesz gyerek, Gyes-ről visszamegyek dolgozni, akkor majd jobb lesz. Hát nem. A fiam 7 éves, 1x voltunk a mh.-ről Balatonon 1 hetet, úgy hogy csak a férjem részét kellett fizetni. De a többi nyár? És a többi életbenmaradási nap? Azokkal mi lesz???
Ha majd kapok nettó min. 120000 Ft-ot, akkor befogom a számat, de ez sajnos nem lesz soha:(
Bocsi, hogy hosszú lettem, de ez engem nagyon dühít:(
ez felháboritó, amit ezek müvelnek!!
És persze, ki issza meg a levét, mi, mert akik ezt kitalálják, azok biztos nem tömegközlekedéssel járnak!
C
A végkielégitéseket kellene visszaadni, és máris meglennének a követelt millárdok!!
Most akkor a vonatok sem járnak holnap? mert engem ez érint inkább!
Sziasztok!
Valahol meg lehet érteni a dolgozókat is, de nem lenne ez az egész, ha a menedzsment tisztességes lenne. Mind a dolgozóival, mind az utasokkal.
Tegnap volt egy téma, hogy be lehet-e perelni a céget....be, de ki tudja meddig tartana a per.
Tavaly írtam nekik levelet, hogy hogyan kompenzálják az utasokat a szolgáltatás kimaradása miatt, mire közölték, hogy vis maior. Gondolom mindenki tisztában van ennek a fogalomnak a jelentésével, egy előre bejelentett sztrájk, az nem lehet véletlenül bekövetkezett...
Abszolut nem értek Vele egyett , és dühítő !
Ebben az országban Bárki sztrájkolhatna, főként mondjuk az egészségügyben dolgozók! A lakosság többsége nem kap EU-s fizetéseket, és ahhoz képpest a buszvezetők még rendesen is kapnak..
De mit szoljon az az építőmunkás aki napi 4000 Ft-ot (!!!!) kap, és még kaját is magának kell megvennie...
A tűzoltók, rendőrök, ugytudom 80-90 ezer körül keresnek...
Ezzel a sztrájkal csak olajat öntenek a tűzre, és megnehezítík az amugy is nehéz életét a kisembereknek !
További ajánlott fórumok:
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- "Attól még, hogy ráütsz a fenekére, nem törik csontja!" Egyetértesz?
- Ti egyetértettek azzal, hogy minden olimpiai bajnokunk a 35. élet éve után életjáradékot kapjon, ami most 198 942 forint havonta?
- Az okos ember depressziós, az ostoba ember boldog. Egyetértesz?
- Óvodás korú gyermeked mivel büntette az óvónő, amikor nem úgy viselkedett ahogy kellett volna? Egyetértesz a kapott büntetéssel?
- Ugye egyetértesz, hogy nem érdemes szomorúnak lenni?