Egész napos suli (beszélgetés)
Ha nem egész napos az iskola (vagy du. nincsenek szakórák), akkor haza kell engedni a gyereket.
Sztem simán el fogják. Eddig ugye, ma reggel két iskolából is ugyan azt hallottam, és ez két különböző kerület is. Szóval sztem a változás csak annyi lesz, hogy most el kell kérni az iskolából, régen meg azt kellett kérni, hogy ott legyen.
Most írtam egy esztergomi anyukának, hogy ott hogy megy? Neki 3-os a gyereke, és speckón kajál, mert allergiás sok mindenre.
De jó nektek, hogy így állnak hozzá ! Én tiszta ideg vagyok, hogy mi lesz, ha nem fogják elengedni.
most voltam bent a 7-es gyerekem osztályában. mondtam az ofőnek, hogy én hazajárósnak akarom a gyereket. mondta, hogy ok, ma még simán hazaengedi papír nélkül, és a gyerek hozza haza az aláírnivaló papírt, hogy haza fog járni, holnap meg küldöm be vele. Közben megkérdezte a gyerekeket, hogy ki hozott mára is papírt. Kivétel nélkül mind nyújtotta a kezét, tehát ugyan úgy, ahogy eddig sem maradtak ott napköziben, ezután sem fognak.
A kicsik általában mindig is délután 4-ig voltak. Ma indítottam a harmadik gyerekem első osztályba, simán kérte, hogy ne menjek érte délben :) sztem valszeg ő lesz az egyedüli, aki ma is négyig lesz. De a másik kettő is alsóban simán délután 4-ig volt iskolában.
Igen, csak attól félek, hogy ha elkezdek keménykedni, akkor ő is a gyerekemmel. Már tavaly tartott bemutatót belőle hogy lehet csupa ötösből 4-est csinálni félévkor. Nem szeretném, hogy pont a felvételi előtt lerontsa az osztályzatát. Sztem nálunk az a gond, hogy kevés az osztálylétszám, és félnek, hogy mindenki haza akar majd menni.
Nálunk még semmit nem tudnak a tanárok sem, sőt még az órarend sincs meg. Ma ebéd után hazajöhetnek a gyerekek, egy papírt kellett csak aláírni a szülőknek. Délután lesz értekezlet a tanároknak, talán többet tudunk már holnap. Nálunk csak jövő héten lesz szülői, addig senki nem tud biztosat. Hát ez jó!
Sziasztok ma ment az első osztályban a kisfiam , és szerintem ez túl sok nekik . Az első napon is 16:10 -ig lenniük ez túlzás , de ez van nincs mit tenni :(
Mindenkinek van felettese az iskolaigazgatónak is...
Nem baj azért vagyok aggódó anyuka,te pedig ne értem aggódj.
Sziasztok!Nem lettem okosabb az évnyitó után sem:O
Talán majd a szülőin elmondják,hogy alakulnak a dolgok.
A negyedikes fiam osztályfőnökével beszéltünk-annyit mondott,hogy írunk neki egy papírt,és a gyerek továbbra is hazajön az órák után.Kvázi minden marad a régiben::))
Az órarend ismeretében már látni fogjuk,hogy vissza kell-e menni délután a suliba.
A lányoméknál szerdán lesz szülői-rákérdezünk.
Ma déltől elhozhatóak az elsősök.
Ezt én sem tudom, mert ilyet egy szóval sem említettek. Most megyek a 7-es gyerekem iskolájába igazolást kérni/írni, mert oda nem tudtam évnyitóra menni. De fura is lenne, hogy eddig nem volt napközis, majd most 7-ben kezdi el? :D Nem mellesleg, kaját sem fizettem, mert nem hajlandó úgysem megenni.
Hát, sztem írd azt, hogy a napköziben nem látod biztosítottnak a gyerek maximális felkészülésének lehetőségét a másnapi órákra. Vagy nem tudom. Kissé káoszos még ez (is).
Én is úgy tudom, hogy a törvény nem kér pecsétes igazolásokat, nem értem nálunk miért kérik. Szerintetek hivatkozhatok erre ?
Nálunk viszont pont az ellenkezője, az igazgató túl komolyan veszi magát, és csak sportkör vagy zeneiskolai (pecsétes) igazolásokkal kap felmentést a nyolcadikos gyerekem. Saját, indokolt kérésemre nem. A délutáni programok : napközi, tanulószoba, felzárkóztatás. Vagyis mondhatjuk, hogy kötelező napközi. Mivel kitünő tanuló egy jobb gimibe szeretne menni, de így félek, hogy mire hazaér már fáradt lesz, a napköziben meg nem tud olyan jól tanulni, mint itthon, nyugodt körülmények között. Pont a végig napközis kislány pótvizsgázott minden évben. Szerintetek lehet fellebezni valahol, ha az igazgató nem akarja elengedni ? Sportkörös igazolást nem tudok szerezni, de én az ebéd utáni friss (nem a beton iskolaudvari) levegőn töltött kutyasétáltatást, vagy a barátnőkkel ugrabugrálást a pályán is sportnak, vagy legalábbis mozgásnak tekintem, de erre már nem lesz lehetősége, mert nemsokára sötétben fog hazaérni az iskolából.
"Csak nevet adtak a gyereknek..."
Az elsős gyerekem évnyitójáról jövök. Felolvasták a törvényt, aztán közölték, hogy minden ofő oszt ki majd papírt, hogy melyik szülő kéri a teljes vagy részleges felmentést a napközi alól. Ahogy sejtettem (és reméltem), semmi változás nem lesz igazából.
Nálunk örömhír és megkönnyebbülés van most voltam az évnyitón :D A lényeg nálunk olyan sok a gyerek hogy gondoltam hogy nem lesz ez az agyrém kötelezően bevezetve. + Művészeti iskola az egész napos tanítást nem is tudnák megoldani. Tavaly indult egy kisérleti osztály de akik odajártak azok nem járhattak semmi különfoglalkozásra.Nálunk a meglévő gyerekeket se tudják hova tenni:D Na és nem a barnaszaporulat miatt :D Idén is 5 első osztály indult és tavaly 4 negyedik ballagott el. A most harmadikos gyerekemék már 5 osztállyal indultak és azóta minden évben iskolabővítés van hogy elférjenek :D Szóval nálunk még csak felmentést se kell írni ha vki azt akarja hogy a gyereke du hazamenjen. Tavaly év végén egy halom papírt ki kellett tölteni volt közte olyan is hogy kérünk e napközit. Aki nem kérte annak nincs semmi teendője :D Az igazgató ahogy beszélt az új rendszerről kb annyi volt a mögöttes tartalma hogy aki akarja vigye csak haza a gyereket ne legyen ott annyi :D A szülők dolga leegyszerűsítve aki eddig se akarta a napközit annak ezután sincsen újdonság.Persze a kötelező órákon ott kell lenni. Annyi csak hogy a tornaterem túlzsúfolt lesz és ezért lesz akinek du lesz a tornaóra . Mondjuk hogy mi lesz a logopédiával azt még nem tudom...
"Minden gyerek egyedi, és mint ilyen, joga van elvárni személyisége tiszteletben tartását, szüksége van arra, hogy a saját ritmusának megfelelően éljen és pihenjen, joga, hogy ne legyen mindig tiszta és tökéletes, joga van hibázni, szüksége van a feltalálásra, alkotásra, szüksége van esztétikai érzelmekre, joga van bármiféle tudás megszerzésére"
/Celestin Freinet/
Sziasztok. Fiam 3-as lett. Nem kötelező egész nap ott lenni.Dél körül van egy órás ebédidő,aztán még egyetlen órára vissza kell mennie.És kész.Elég hülyén lett szétszabdalva. Így 5dik óra után mindig hazajött, itthon ebédelt.Most haza,és még vissza.
Nagyon kíváncsi vagyok,hogy a negyedikes fiamnak miként lesz összeállítva az órarendje.
Mert a lányomnál egyes napokon a napközi után vannak tesi órák.Ugyebár a kötelező óráról nem kérhető el a gyerek.
Szerintem ez az egész legújabb kreálmányuk ez a négyig kötelező az iskolába tengődni+ egyebek úgy car és hülyeség ahogy van.Azon kívül hogy sok mindenkivel jól kicsesznek és káosz és zűrzavar van a köbön semmi értelme...Gyerekkoromba volt még szombaton is iskola ( talán másodikig) meg volt kék meg piros nyakkendő meg ilyesmik, iskolaköpeny de legalább haza lehetett menni :D Komolyan mondom nagyobb volt a mozgástere a gyerekeknek...Nem értem miért kell a gyerekeket mint a bűnözőket rabláncra verni...
Szerintem az osztályfőnökit is elvették, legalábbis tavalyi tanév végén ez volt a terv. Mondjuk ha jól tudom, valami 3 ezer forintról beszélünk, ami nem sok, de hiányzik, ha nincs.
Csak már túlzottan belelovalod magad.
És sajnos ők lesznek ennek eszement átalakításnak a szenvedő alanyai, és ezáltal a családok is...:(
jó kérdés...
én azt mondom, a mi oktatási rendszerünkben a legnagyobb zavaró tényező maga a gyerek :(
De hát ilyet hogy tehetnek???? Egyre több diák szorul(sajnos) ahogy én látom,gyógypedagógusra.
Pont ezt mondtam du. a férjemnek. A régóta pályán levő, többdiplomás pedagok fedezik ezt a béremelést.
elvették ezeket, ugyanis ezekből fedezik a "béremelést"...nem kell plusz lóvét elkülöníteni itt erre az emelésre...lehet, hogy még ők jönnek ki jobban :))
További ajánlott fórumok: