Egész napos suli (beszélgetés)
Azt, hogy te le akarod passzolni a gyerekeket, megértem. Erre remek hely a napközi. Írasd be őket, nincs ezzel semmi gond.
Csak ne legyen kötelező.
Neked is jobb, ha a kis elvetemültek nem vegyülnek az értelmesekkel.
Ezzel nincs is semmi gond! De ha valaki annyira önálló gyereket szeretne,hogy azt tehesse,amit akar,akkor nem a legjobb,ha magán úton tanul? Úgy semmi nem kötelező,beoszthatja tetszés szerint az idejét.Időnként vizsgázik,de az elenyésző kötelesség.
A nevetséges az,hogy a gyerekeknek -még az is lehet-hogy tetszik...A szülők pattognak,mint vágódeszkán,a csirke aprólék..
Én sem értettem...De nekem,annyi volt a bajom,hogy miként oldja meg a tanulást délután? Erre azt mondták a suliban,hogy ha akarom,hazajön órák után.Ma 6 órája volt,de nem háborgott rajta.Természetesnek vette,hogy ez van.Ez a szabály.És nekem az a véleményem,hogy nem árt az,ha egy gyerek,megtanulja betartani a szabályokat,és elviseli azt is,hogy bizony,lehetnek az életében nemszeretem feladatok,amiket el kell végeznie..Nem vagyok hajlandó,buborék fóliába tekerni.Nem akarom,hogy csak a napot ismerje,amikor pontosan tudom,hogy van hold is..:(
Fehér Klára : Bezzeg az én időmben
Az akkori fiatalok akikre ez vonatkozott már nyugdíjasok :D
Olyanról vitatkoztok, ami nem is biztos, hogy lesz. :)) Majd akkor kell lázadni, ha megkérvényezitek és nem engedik haza a gyerkőcöt, miközben nem lesz tanítás sem egyéb hasznos foglalkozás.
A gyerekek meg olyanok maradnak amilyenek, ettől sem jobbak, sem rosszabbak nem lesznek, hiszen azért a család adja a példát nagyrészt....gondolom én. Kamaszként már a társaság is befolyásolhat, de kisiskolásként a szülők a mérvadóak.
Ezeknek a "nem droidoknak" köszönhetjük a mai tökéletes világot. Ha neked tetszik folytasd a hagyományt, nekem nagyon nem.
Túl sok önálló gondolat? Az mennyi? 1? Vagy 10? Az önálló gondolkodás alap kéne, hogy legyen, mindenkinél.
Ezt sokszorosítani kéne :)
De ahogy olvasom, sokak szerint a gyereknevelés lényege az alattvalónevelés. Az a jó gyerek aki mindenre bólogat, minden tekintélyt tisztel, így lesz belőle jó alattvaló, ami a mai rend fennmaradásának biztosítéka. Nehogymár önálló gondolatai legyenek...
Freud mit mondott a regek nem összekeveréséről? :DDD
Hmm... erre most mit mondjak? Szerintem neked már tök mindegy. :DD
További ajánlott fórumok:
- Mit szóltok hozzá, hogy jövőre egész napossá teszik az iskolát?
- Főállású anya gyermeke igénybe veheti-e az egésznapos óvodai ellátást?
- Mennyi hálapénzt illik (és kiknek) adni egy egészségügyi küretért, 1 napos kórházi ellátással?
- Egész napos gyomorideg
- Egész napos iskola (jövőre)
- 6 hónapos kislányom szó szerint visít egész nap és nem akar aludni. Valaki hasonló cipőben?