Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Édes-savanyú csirkemell wokban recept

Édes-savanyú csirkemell wokban recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Édes-savanyú csirkemell wokban hozzávalói:
40 dkg csirkemell,
2-3 evőkanál étkezési keményítő,
4-5 evőkanál szójaszósz,
1 sárgarépa,
fél piros kaliforniai paprika,
2 kis ecetes uborka,
1 vöröshagyma,
1 ananászkonzerv leve és a gyümölcs fele,
1 kis sűrített paradicsom,
2 dl húsleves (kockából is jó),
ecet, cukor, só,
1 gerezd átnyomott fokhagyma vagy fokhagymakrém,
currypor,
pár evőkanál olaj.


Az Édes-savanyú csirkemell wokban elkészítési módja:
Előkészítés: A csíkokra vágott, filézett csirkemellet megsózzuk, és egy éjszaka pácoljuk pár evőkanál szójaszószban. 1) Másnap egy evőkanál keményítőt keverünk a húshoz, fél óráig ezzel is áll, majd kevés olajon megsütjük a wokban, és átszedjük egy másik edénybe. 2) Közben a zöldségeket feldaraboljuk: gyufaszálra a sárgarépát, a kaliforniai paprikát, a csemegeuborkát, szálakra egy nagy vöröshagymát, kockára a konzerv ananászt. Megszórjuk őket kb egy evőkanál keményítővel és megsózzuk. 3) Előbb a hagymát és a répát sütjük azon az olajon, amin a csirke sült, aztán a többi hozzávalóval és 2 kanál szójaszósszal együtt pirítjuk össze nagy lángon, maradjon kicsit minden roppanós. 4) Ráöntjük a zöldségekre egy ananászkonzerv levét, 1 kis sűrített paradicsomot, 2 dl húslevest, és pikánsra fűszerezzük: 1 kávéskanál curryporral, kevés fokhagymával, kb 1 teáskanál ecettel, kb 1 evőkanál cukorral, ha szükséges sóval. 5) Ha nagyon híg, keményítőt szórhatunk rá vagy elforralhatunk a levéből. Mikor mártás sűrűségű, ráöntjük a húsra. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Én a levesből öntök egy kicsit már a répa és hagyma alá, hogy puhuljon. A zöldséges szószból egy alkalommal dupla mennyiséget készítek, és a fele a húsra, fele a mélyhűtőbe kerül, utóbbihoz majd csak a húst kell lesütni.

A fenti recept alapján szoktam készíteni, de számtalan variáció van fent a neten, melyek mind a hozzávalókban, mind az elkészítésben különböznek. Gyűjtöttem pár különbséget:

Alternatív ízek: tehetünk a zöldségekhez gombát, konzerv bambuszrügyet, ecet helyett használhatunk balzsamecetet, cukor helyett mézet, sűrített paradicsom helyett bármilyen más paradicsom készítményt, a csirke pácához tehetünk kis sherryt, őrölt gyömbért, kevés fokhagymát, használhatunk a fűszerezéshez még borsot, vagy kínai fűszerkeveréket is.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Édes-savanyú csirkemell wokban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook