Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Spenótos lasagne - hús nélkül recept

Spenótos lasagne - hús nélkül recept

Elkészítési idő 120 perc

A Spenótos lasagne - hús nélkül hozzávalói:
Tésztához:
2 tojás
20 dkg liszt
1 csipet só

Töltelékhez:
20 dkg reszelt sajt
6 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 csomag mirelit spenót (45 dkg)
4 kisebb paradicsom
kb fél liter tej
3 gerezd fokhagyma vagy fokhagymakrém
szerecsendió
feketebors
oregáno
kakukkfű
rozmaring
bazsalikom



A Spenótos lasagne - hús nélkül elkészítési módja:
Előkészítés: A tésztát előző este szoktam elkészíteni. Összegyúrom a hozzávalókat és tésztanyújtó géppel a 6. fokozatú vékonyságra nyújtom. Kb. 15 cm-es darabokra vágom, másnapig konyharuhán szárítom. 1) A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe teszem, meghámozom, felkarikázom. 2 evőkanál olajat vagy olívaolajat, sót, oreganot, kakukkfüvet, bazsalikomot, rozmaringot vagy ezek helyett olasz fűszerkeveréket szórok rá, összeforgatom, és hagyom állni. 2) 4 evőkanál olajon halványra pirítom a lisztet, kevés vízzel csomómentesre keverem, majd a tejjel mártás sűrűségűre felengedem, sózom. Ha felfőtt, harmadát átteszem kis tálkába, ezt szerecsendióval, feketeborssal fűszerezem. 3) A világos rántás kétharmadához keverem a zúzott fokhagymát és a fagyasztott spenótot, felforralom. 4) Vizet forralok, ebben nyolcasával megmártom a lasagne lapokat, épp csak egy percig, hogy könnyű legyen rétegezni. Közben rakom is össze a hozzávalókat egy jénaiban, tetszőleges sorrendben, míg minden el nem fogy. (Például: tészta, spenót, tészta, paradicsom, besamel, reszelt sajt, tészta, spenót, tészta, paradicsom, besamel, reszelt sajt, tészta, spenót, tészta, tetejére reszelt sajt.) 5. Alufóliával lefedve 40 percig közepesen meleg sütőben összesütöm, majd leveszem a fóliát, és 5-10 perc alatt nagy lángon rápirítom a sajtot.

Kész lasagne lapokat is használhatunk.

Ne sajnáljuk a fűszereket, mert eléggé elnyeli a tészta, úgy lesz jóízű, ha minden markáns ízű, a spenót, a paradicsom és a besamel is (- a borsot azért óvatosan). Sajtot is erősebb ízűt érdemes választani, pl goudát, de persze akár trappistával is elkészíthető.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A spenótos lasagne - hús nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook