Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombával töltött csirkemell recept

Gombával töltött csirkemell recept

Elkészítési idő 40 perc

A Gombával töltött csirkemell hozzávalói:
Hozzávalók 4 személyre:
• 2 csirkemellfilé
• 25 dkg gomba
• 1/2 csokor petrezselyem (friss)
• 1 evőkanál olaj + bőven a sütéshez
• 2 dl sovány tej
• 1 teáskanál étkezési búzakeményítő
• 1 csipet őrölt szerecsendió
• 1/2 mokkáskanál kakukkfű
A panírozáshoz:
• 2 tojásfehérje, liszt, zsemlemorzsa


A Gombával töltött csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk, vékonyra kiveregetjük, és megsózzuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk. Elkészítés: Serpenyőben 1 evőkanál olajat felforrósítunk, megpároljuk benne a gombát, megsózzuk, borsozzuk. A párolt gombát a csirkemell-szeletekre halmozzuk, összegöngyöljük, és hústűvel megtűzzük. A hústekercseket bepanírozzuk, azaz lisztben, kissé felvert tojásfehérjében, zsemlemorzsában megforgatjuk, és bő forró olajban kb. 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírtörlőkére kiszedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róla. A tejet felforraljuk, a búzakeményítővel besűrítjük. Sóval, őrölt borssal, őrölt szerecsendióval, a petrezselyemmel, kakukkfűvel ízesítjük. A hústekercseket a mártással leöntve tálaljuk.

Párolt rizst adhatunk köretnek.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombával töltött csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook