Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Carajaca - Spanyol máj recept

Carajaca - Spanyol máj recept

Elkészítési idő 35 perc

A Carajaca - Spanyol máj hozzávalói:
60 dkg sertésmáj (csirkemájból is elkészíthető)
3 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
pirospaprika
majoranna
kakukkfű

bors
2 evőkanál olaj
kb 2 dl testes vörösbor


A Carajaca - Spanyol máj elkészítési módja:
1) A csíkokra vágott sertésmájat (vagy 4-be vágott csirkemájakat) az olajon összeforgatjuk az átnyomott fokhagymával, míg megérezzük az illatát. 2) Fűszerezzük: babérlevéllel, mokkáskanálnyival a pirospaprikából, késhegynyivel a többi fűszerből ezt is összeforgatjuk az olajon, majd annyi bort töltünk alá, hogy a májat félig ellepje. 3) Fedő alatt, időnként megkevergetve puhára pároljuk, majd fedő nélkül készre, rövid lére sütjük.

Az eredeti recept sertésmájból készül, de én inkább csirkemájból készítem. A sertésmájat csak a végén szokták sózni, a csirkemájhoz a sót is nyugodtan hozzáadhatjuk a többi fűszerrel.
Körete burgonyapüré, vagy petrezselymes rizs és ecetes savanyúság.


Kategória: Húsételek receptjei


A carajaca - spanyol máj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook