Dohányzás - leszokás (beszélgetés)
Én már kiábrándultam az ecigiből még tavaly előtt... Bár az elfbarnal nincs jobb, jobb mint a dohány. Nyilván be van tiltva, ez még akkor volt, amikor még nem.
Most ott tartok, hogy a nikotinos sprayt letettem, sima gyógyszertári mentolos spraym van. Többet nem veszek, bár ez elég olcsó. A másik ugyan finomabb volt, ettől függetlenül ez is jó (harmad annyiba kerül).
Kitartást kívánok mindenkinek!
Így ahogy mondod. Igaz, hogy akkor még a mesében sem voltak ezek az e-cigik, csak méregdrágán a tapaszok, amelyeknek a használati útmutatójában minden mondat vastag betűvel: Ne gyújts rá!
Úgy hogy gyakorlatilag segédeszköz nélkül szoktunk le, nem pedig, mint a mai módi: cigiről le, e-cigire rá!!! Ami hatalmas csapda!
Igen, és javasolni tudom a fórumban akkor írottak vissza olvasását. Sokan voltunk itt akkoriban, és szinte mindenkinek volt egy-két jó ötlete, módszere, ami segített.
Segít az most is, csak rá kell találni. Sokféle módszer, megoldás, apró kis csel. Aki keres, megtalálja azt a módot, amit pont neki találtak ki. :))
Meg ugye itt vagyunk még páran, akik szívesen segítünk, mondjuk a magunkét. Egységben az erő! :))
A küzdelem valós. Guruljka biztos azt mondaná, hogy eheztesd ki a nikotin manót a fejedben, vagy valami hasonlót.
Felallsz, megigazítod a koronát a fejeden és mész tovább, magamnak ezt mondtam. Bevalt!
Szia!
Tarts ki, később jobb lesz.
Viszont amit én megtanultam, az az, hogy bármikor vissza lehet szokni... De utána könnyebb már újra lerakni, mert tudod mire számíts. Nem árt felirni, mit tapasztalsz előtte utána közben. Később elolvashatod.
Akkor lehet, hogy együtt csináltuk végig? Akkor Guruljka "fogta a kezünket. De kellett is.
Szintén: 43 évig szívtam, és 13 éve tettem le, azóta egyetlen szálat sem szívtam, de nem is kívánom.
Én egy "külön utat" választottam, nem akartam magamnak kudarc-élményt. Nem akartam magam gyengének érezni, ezért egy kidolgoztam egy saját módszert, és fokozatosan vontam meg magamtól a nikotint. De az is működött. Nincs kudarc, nincs bűntudat. (A módszerről cikk az adatlapomon!)
Bármi is történik! Csak menni előre, és sohasem nézni hátra!
Bármilyen módszert választ valaki, bármelyik úton indul el, csak menni, menni előre! :))
Sziasztok.
Pfúj cigi, dobjátok el gyorsan. Büdös is, drága is, ártalmas is. 😏
43 év dohányzás után 13 éve nem szívtam egyetlen szálat sem.
Egyáltalán nem mellékesen ez a csoport sokat segített. Biztattuk egymást, jókat nevettünk, addig sem gondoltunk a cigire.
Le lehet szokni, hajrá mindenkinek!
Több, mint 5kg dohányt nem szívtam el... Ma kerek 9 hónap alatt! De összesen több mint másfél éve csinálom, ott kezdődött az egész. A csökkentés, visszaesés, lerakás, visszaesés a csökkentett fázisba, és a nulla ismét.
Mivel tekertem, ez nem akkora spórolás de azért szép így is. Plusz persze a nikotin pótlók...
Amiket jól kiegészít illetve helyettesít a sima mentolos spray, cukorka, rágó.
Kitartást kívánok mindenkinek...
Jah és engem az egészség motivál!! Sok pozitív dolog van, ami ezzel együtt jár, pl a szebb fogak és bőr (mások mondták), edzéssel jobb kondíció, sokkal több idő. Azt hiszem talán ennél az utóbbinál nincs jobb.
Szia!
Hogy vagy, hogy bírod? Használsz valami pótlást helyette?
Írj nyugodtan, mit érzel, mit tapasztalsz...
van egy időnkènt fellángoló hipohondriam"
Ha utánam olvasol láthatod hogy pánikbeteg vagyok. Agora/tömegközlekedés fóbia. A napokban majdnem vettem bagót, de eszembe jutott az autó ügy és továbbmentem a trafik elött
A buszmegállóknál viszont éreztem a bűzt amit a dohányosok fújtak ki. Tudtam én, csak nem gondoltam :)
a cigi leszokás állandó szajkozása megy már unalmas"
Igazad van. Ezzel csak dacos lesz az ember. Hallgattam én is eleget ezt
Évekkel wezelött már abbahagytam vagy fél évre, de hülye voltam és újból elkezdtem szivni, igaz csak pöfékelve
Most június 20-óta nem szívom. Néha eszembe jut, de el is múlik
Használt autó kell, a havi elfüstölés is hozzájárul a pénzhez, és mennyen a francba az állam, nem gazdagítom
Ezért most kapok itt, de nekem a dokim a terhesség alatt is engedett napi kettőt, a két kávéhoz. Azt mondta, többet ártanék, ha emiatt stresszelnék.
Én 50 éve ,hogy nem tudom abbahagyni, persze még nem is próbáltam.:((
Szia!
Szerintem Ő erősebb volt...
Én múltkor egy szálat elszivtam és persze bevallottam itthon... Nagyon mérges volt a férjem. Eléggé össze is vesztünk. 😕 Pedig nem is esett jól. Nem szeretnék visszaszokni.
Ha van valami, bármi, tipp ilyesmi, szívesen veszem (bárkitől).
Amúgy 8 hónap 15 nap, ezekkel a botlasokkal együtt.
Jól jönne egy lökés, kívülről is! Belül persze marcangolom magam, hiszen a férjem miatt (közvetve) tettem le, de ő még mindig csak szívja - pedig sürgősen le kellene szoknia, megmondta az orvos...
Verőfényes, madárfüttyös szép hétvégét!
Elismerés minden fórumtagnak a sikeres napok/hetek/hónapok eredményéért.
Túl azon, hogy 311. napomat taposom, óriási örömhírt szeretnék megosztani. Ma írt a fiókám, hogy 1 hónapja nem dohányzik, illetve néha. Lehet, hogy a jó példa ragadós :-)