Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Dohányzás - leszokás fórum

Dohányzás - leszokás (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
64382. Guruljka (válaszként erre: 64380. - Bummihatka)
jún. 11. 16:40

Az étkezést azért ne tedd egy polcra a nikotinnal.

Enni előbb-utóbb muszáj, magadat mérgezni meg nem az.

64381. Napsugár8 (válaszként erre: 64380. - Bummihatka)
jún. 11. 16:39

Szerintem már az egyharmadánál tartasz, hogy múlt időben beszélj a dohányzásról. Majd a 180 nap, kb. 6 hónap után már elmondhatod, hogy lejöttél a nikotinról, azok után már egyre távolabb kerülsz hozzá.

Sohasem számoltam a napokat, mikortól kezdve adhatok tanácsot másoknak. Mindenkinek, minden pici segítségre szüksége van, különösen, amikor még a legelején tart. Ha valakivel találkozol, akinek tudsz segíteni azzal, hogy elmondod, te hogyan kezdted, stb. stb. ha csak egyetlen ember mondja azt neked, hogy köszönöm, már megérte. :))

64380. bummihatka (válaszként erre: 64379. - Napsugár8)
jún. 11. 15:59
Huuh én is pont mindig így éreztem, hogy tisztábban látom a helyzetet, de ebben szerintem most már sokat fejlődtem 10 hét alatt, nem lendültem túl rajta 100%-osan, de mindenképpen jobban kezelem. Bízom benne, hogy tényleg legyőzöm még a gondolatát is. Remélem ha 10 év múlva még menni fog az oldal, akkor majd én is tudok segíteni másoknak, hogy már ilyen számottevő tapasztalat lesz mögöttem.(11 éve amikor regisztráltam ide, akkor nem gondoltam volna, hogy ennyi idő után is vissza fogok járni, még ha volt is egy időszak, amikor megritkult a látogatásom)
64379. Napsugár8 (válaszként erre: 64378. - Bummihatka)
jún. 11. 14:57

Az biztos, hogy anno én magam is, ahányszor valami stresszes percem, bármilyen hirtelen gond, probléma akadt az életemben, abban a percben a cigi után nyúltam. Valahogy másként jöttek a gondolatok, úgy éreztem cigizés közben tisztábban átlátom a helyzetet, stb. stb.

Egész biztos azóta is voltak már az átlagosnál nehezebb perceim is, de az biztos, hogy eszembe sem jutott, hogy rá kellene gyújtani. De az is igaz, hogy fogalmam sincs, hogy olyan esetekben hogyan, mivel, minek a segítségével jutottam túl az első néhány perce. Illetve két dolog biztosan segített: egy jó nagy pohár víz, ill. néhány szabályos, egyenletes mély lélegzet-vétel... Szerintem neked sem az fog először eszedbe jutni, hogy rá kellene gyújtani. :))

64378. bummihatka
jún. 11. 14:35

Biztosan igazatok van. Ti már bejártatok egy olyan utat, aminek éppen az elején vagyok még csak. Köszönöm a gondolatitokat ismét!


Alapvetően én tényleg nem tervezem. Csak annyit mondtam, hogy nem tudom azt mondani, hogy soha-de soha többé nem fog előfordulni. Mindennel egyet értek, veletek a bűztől kezdve a mindennel. Sőt azt is tudom, már talán itt is írtam, hogy az most már annyira kiürült belőlem, hogy az első szál még csak jól sem esne (korábbi tapasztalataim szerint 60 párnapos kihagyás után azért kellett 3-5 szál mire újra jól esett- ez meg nem lehet cél, sőt az az alapvetés, hogy nem akarok dohányozni.)


Tudom nem elég jó az analógia, de pl a gumicukorról is tudom, hogy káros (nyilván nincs egálban a cigivel), de alapvetően egy kimondottan káros édesség. Közelebb vagyok a 30-hoz, mint a 40-hez, jó eséllyel, ha nem üt el az autó akkor még 45-50 életévem simán lehet. Ha az a kérdés, hogy dohányzásmentesen akarom-e élni az életemet és megcsinálom-e, akkor arra az a válaszom, hogy igen! Ha az a kérdés, hogy biztos vagyok-e benne, hogy a következő 45-50 évben soha egyetlen szál sem kerül be a számba, arra nem tudom ezt mondani. Ugyan így, szeretnék egészségesen táplálkozni. De akármennyire is fegyelmezett vagyok, nem tudom azt mondani, hogy a következő 45-50 évben és soha nem fogok gumicukrot enni. És tudom, gyenge az analógia, de valójában nem annyira, mert itt bele tudnék menni hosszasan a stresszevésbe (talán még a cukorfüggőségbe is) amik ugyanúgy küzdelmeim. Az elméleti oldalról tiszta és alapvetően nem is vágyakozom most arra már rendszeresen, hogy dohányozzak. Egyszerűen csak racionálisan nézve fogalmaztam meg, hogy el tudom képzelni, hogy lesz olyan este talán még az életemben.

64377. Napsugár8 (válaszként erre: 64375. - Bummihatka)
jún. 11. 11:42

Ilyen meg sem forduljon a fejedben, hogy majd, valamikor esetleg 1-1 szálat elszívni!!! Jusson eszedbe, mennyit dolgozol azért, hogy megszabadulj tőle! Jusson eszedbe, hogy ismét büdös lesz nem csak a ruhád, a hajad, hanem a szádból is a dohány-illat jön beszéd közben.

Ezt most még nem érzed másokon, de amikor már valóban hosszú időn keresztül nem dohányzol, észre fogod venni, milyen büdösek azok, akik dohányoznak! És majd akkor jusson eszedbe, hogy te is ugyanazt az "illatot" terjeszted egyelőre magad körül. A dohányzó embernek a bőre is a nikotint-szagot párologtatja ki magából... Vagy véglegesnek gondolod, és azzal az elhatározással is csinálod most a leszokást, vagy felesleges erőkifejtés amit most csinálsz.

Gondold át alaposan! Én biztosan még a gondolatát is elűzném magamtól, hogy bármikor ismét rágyújtsak. Elég volt! És valóban örülök, hogy több mint 10 év óta egyetlen egyszer sem akartam rágyújtani.

64376. Guruljka (válaszként erre: 64375. - Bummihatka)
jún. 11. 11:18

Nem, nem lesz ilyen élethelyzet. A nemdohányzás egy viselkedési attitűd.

Hidd el, amit mondok. Én 38 éven át dohányoztam két megszakítással. A férjem, aki velem együtt szokott le, 40 éven át, megszakítás nélkül. Ki nem szerette a dohányzás aktusát - ezt hittük talán az egészben a legjobbnak.


Ugyanolyan, mintha minden nap szertartásszerűen leülnél mérget inni.

64375. bummihatka (válaszként erre: 64374. - Guruljka)
jún. 11. 11:13

De-de, abszolút annak szánom. Nem akarok már dohányzó nő lenni többet. Egyszerűen csak még bizonytalan vagyok magamban. Olyan könnyű megbotlani, olyan könnyű elrontani. És tudom, hogy van bennem erő, hogy végigvigyem, csak nehezen hiszem el, hogy most az a pont van, mikor tényleg sikerül.


Viszont, ha azt kérdeznéd, hogy el tudom-e képzelni, hogy még valaha 1 szálat elszívjak. Akkor ma arra nem tudnám azt mondani, hogy na én aztán soha-soha többet. Most azon dolgozom, hogy a függőséget megtörjem. De ahogy írtam korábban is, én nagyon szerettem a dohányzás aktusát. És ha magabiztos leszek, akkor el tudom képzelni, hogy lehet olyan élethelyzet, amikor 1 szálat elszívok. Nyilván nem most, meg nyilván nem keresem ezt az alkalmat, egyszerűen csak nem tudom sziklaszilárdan azt mondani, hogy én tényleg soha-soha többet. A függőségre, a rendszerességre mindenképpen nemet mondok. Hogy a dohányzás az életem része legyen arra is nemet mondok.


Talán ezek összessége miatt érzed bennem a bizonytalanságot.

64374. Guruljka (válaszként erre: 64373. - Bummihatka)
jún. 11. 10:22

Kicsit úgy tűnik, mintha nem gondolnád véglegesnek a leszokást.

Pedig úgy érdemes.

64373. bummihatka (válaszként erre: 64372. - Guruljka)
jún. 11. 09:53
Azért még nem bízom el magam. A 4. napon írtam most itt először az újrakezdésemmel kapcsolatban és azt hiszem, hogy nekem ez tényleg segített, hogy ide néha bejelentkeztem és ti pedig folyamatosan támogattatok. Így utólag kicsit sajnálom, hogy nem kezdtem el naplót vezetni a témában, az még érdekes lett volna, viszont itt a fórumon legalább sok megélésem rögzítettem, így nem veszett el teljesen.
64372. Guruljka (válaszként erre: 64371. - Bummihatka)
jún. 11. 09:20

Tekintsd nyugodtan véglegesnek.

Mostanra már gondolom, sikerült kitöltened a dohányos szokások elhagyása miatti üres időket értelmesebb dolgokkal, az étkezésed is helyére billeg lassan, nincs itt semmi gond.

Végezz légzőgyakorlatokat, a tüdődnek még időbe telik átszokni a méregmentes funkcióra és a légzést segítő izmok is hozzászokhatnak a mellkas nagyobb tágulásához.

64371. bummihatka
jún. 11. 08:25

Második napja elindult a 11. hetem, ma a 72. napnál tartok. Hihetetlen. Azt hiszem ennyi még sosem volt. Amikor korábban volt kisebb nagyobb megszakítás, szerintem sosem értem el egybefüggően 70 napot. Mármint volt hosszabb szünet, de mondjuk 60+ nap után 1-1-et elszívtam hébe-hóba, még voltak több napos kimaradások, aztán persze egyre többet.

Szóval úgy érzem, hogy 70 nap elérésével új egyéni rekordom van. Nagyon jó belegondolni, hogy ez már a 3. hónap. Ha a júniust is behúzom, akkor az már egy egész negyedév. Nah az már valami.

64370. Guruljka (válaszként erre: 64368. - Bummihatka)
jún. 8. 09:43
A gumiszalagok sok mindenre jók, húzgáld csak őket, mert az állásban is elfárad az anyaguk, aztán vehetsz másikat.
64369. Guruljka (válaszként erre: 64367. - Bummihatka)
jún. 8. 09:41

Biztosan felesleges pszichés kör, mert annyi év tömegközlekedés során soha nem léptek a lábamra.

De csinálhatsz ezekre az alkalmakra valami dísz-kötést és vihetsz botot, hogy feltűnő legyen.

64368. bummihatka (válaszként erre: 64366. - Napsugár8)
jún. 8. 08:19
Igazad van, vagyis lenne. De én azért nem vagyok ennyire lelkes a sport irányába. A futás az más, az szerelem. De azért megpróbálom majd rávenni magam. Igazából, most így hogy elolvastalak eszembe jutott, hogy vannak gumiszalagjaim is, azokat is tudnám használni. Ha akarnám. Azt hiszem felgyelmezettebbnek kell lennem. Ki kell tűznöm, hogy napi 20 percet legalább csináljak valamit, vagy 2 naponta 30-ast. Az még nem olyan sok, még ha kedvem sincs és talán segít kicsit megőrizni a vitalitást, még ha nem is teszek vele annyit mint heti 30-40 km futással.
64367. bummihatka (válaszként erre: 64365. - Guruljka)
jún. 8. 08:17
Ouu igen, pont erről beszéltem én is az egyik barátommal, hogy igazából mekkora szerencse, hogy éppen nyár elején, a szandálos időben adtam elő ezt a műsört. Persze attól azért kicsit tartok, hogy ha tömegközlekedésre fogok szállni, amikor már tudok annyira menni, hogy ne lépjenek rá a lábamra. Ez most ilyen pszichésen felkavaró gondolat számomra.
64366. Napsugár8 (válaszként erre: 64364. - Bummihatka)
jún. 8. 07:12

A sportolást nem úszod meg! :))

Tessék leülni a földre nyújtott lábbal, és lehet emelgetni felváltva, az u.n. ollózást csinálni. Ekkor a comb-izmok erősödnek. Ugyanez fekve, akkor a hasizmok. Egy-egy pet-palackot megtöltve vízzel, lehet a karizmokat is edzésben tartani, ülő helyzetben törzskörzést... nem eltunyulni... :))

64365. Guruljka (válaszként erre: 64364. - Bummihatka)
jún. 7. 23:07

Hasonló velem is történt, de a tél közepén.

Szóval minden relatív... Nyugi, és okosan reagáltál!

64364. bummihatka (válaszként erre: 64363. - Napsugár8)
jún. 7. 16:37
Ooo hát rendkívül szerencsétlenül nagy lendülettel sikerült beverni a lábfejemet, úgy hogy a kicsi lábujjam eltörött. Nem csak megrepedt, hanem úgy rendesen eltörött, annyira, hogy nem tudok ráállni, nem tudom terhelni, nem tudok cipőt húzni, nem tudok járni, éppen csak bicegni, de azt sem sokat, mert már 1 nap után is, mindenhol máshol is fáj a lábam a fura tartás miatt. Kényelmetlen, kellemetlen, de túlélem azért :-) Szóval a sportolásnak is annyi egy jó pár hétre...
64363. Napsugár8 (válaszként erre: 64362. - Bummihatka)
jún. 7. 14:05

Gratulálok! Ugye-, hogy egyre könnyebb túltenni magunkat a jelentkező nikotin-éhségen? Ügyesen csináltad?


Mi történt veled? Azt írod, eltört valamid? Lábad, kezed, hol, mikor?

64362. bummihatka
jún. 7. 09:15

Sziasztok! Új hét, új élet! Már 68. napomon vagyok, mindjárt elérem a 70-et. Már közel 540 szál cigit nem szívtam el, az már több mint félezer.


Tegnap volt egy pont, amikor amúgy ha lett volna nálam dohányipari termék, lehet, hogy elbuktam volna. Ugyanis ért egy kis baleset, aminek törés is lett vége. Miközben rohadtul sajnáltam magam és szenvedtem, közben kétségtelenül az volt a vágyam, hogy bárcsak rágyújthatnék. Szerencsére nem tartott sokáig a szenvedéstusa és utána sikerült fejben is helyretenni magam. De a régi automatizmus működött. Nyilván nem oldott volna meg semmit, ha rágyújtok, csak szétcsesztem volna az eddig eredményemet. Nyilván így utólag nagyon okos vagyok. Mindenesetre örülök, hogy nem buktam el. Újabb tanulság, hogy az ilyen helyzetekben még inkább résen kell lenni és erősnek kell maradni.

64361. Guruljka (válaszként erre: 64360. - Bummihatka)
jún. 3. 13:42
Bizony. És látod, emlékezetes is maradt. Most már évek óta nem volt ilyen álmom.
64360. bummihatka (válaszként erre: 64359. - Guruljka)
jún. 3. 13:02
Milyen érdekes nálad is, hogy nem egy boldog örömteli dohányzás volt, hanem már álmodban is tudtad, hogy nem frankó, amit csinálsz
Sanct Bernhard Bodorrózsa tiszta tea
64359. Guruljka
jún. 3. 12:07
Nekem néhányszor voltak olyan rémálmaim, hogy rágyújtottam. Nem is maga a rágyújtás volt az álom középpontja, hanem hogy álmomban azon filóztam, de rossz lesz idejönni és bevallani, hogy ez történt.
64358. bummihatka (válaszként erre: 64357. - Napsugár8)
jún. 3. 10:32
Abszolút lehetséges, hogy így van. Mindenesre furcsa számomra, hogy most, amikor már egyre kevéssé vagyok rácsavarodva a témára. Hétvégén volt egy nagyon nehéz szitum, amikor konkrétan megfogalmaztam, hogy rágyújtanék, de ezt leszámítva a hétköznapok már nagyon jól mennek. Szinte természetes, hogy nincs dohányzás benne, még ha nem is 100%-osan.
64357. Napsugár8 (válaszként erre: 64355. - Bummihatka)
jún. 3. 10:24

Agyturkászok szerint az agy álmunkban dolgozza fel azokat az eseményeket, amelyek a hétköznapokban hosszabban foglalkoztatnak bennünket, és amely gondolatokkal, tényekkel meg kell a szürke hétköznapokban is barátkoznunk.

Fogadd ezt az álmot úgy, mint valóban életed utolsó cigijét! Ezek után többé már "álmodban sem jön elő a cigizési kényszer!" :))

64356. bummihatka
jún. 3. 08:51
Jah és mindez igazából mindegy is, mert ma is van mit ünnepelni a lelkemben, hiszen ma indult el a 10. hetem immár. 10 héttel ez előtt április 1-jén, egy csütörtöki nap volt az első, amikor még tiprolódva próbáltam a berögződött mozdulatokat magam mögött hagyni és nem folyton kimenni a teraszra néhány perc chillt szerezve magamnak.
64355. bummihatka
jún. 3. 08:49

Sziasztok! Huuuh képzeljétek el, a lerakás napja óta most először álmodtam dohányzással. Abszolút a mostani helyzetemben voltam az álmomban leszokó fázisban, onnantól van meg az emlékezetem, hogy már szívtam azt az 1 szálat (érdekes módon az álmomban jól esett, pedig tapasztalataim szerint, amikor már hosszabb ideje nem gyújtott rá az ember, akkor az első még nem az igazi, a másik ami érdekes volt, hogy én a meggyújtás fázist nagyon szerettem és erre mégsem emlékszem az álmomból, vagyis ott nem volt egy erős megélésem.)

Tudjátok mi volt még a nagyon fura? Hogy utána őrült magyarázkodásba kezdtem. Irtó kínos volt. Alapvetően tudok felelősséget vállalni és nem vagyok a nagyon magyarázkodó típus. Ha hibáztam, akkor elvállalom, de itt szövegeltem, sükteltem (nem is tudom kinek), hogy mit meg hogyan meg csak 1 szál és nem számít és még az a tudat is megvolt, hogy 60 napon felül vagyok már mégis belekerült egy szál cigi a számba.... Fura egy álom. Csak azért sem gyújtok rá!

64354. Guruljka (válaszként erre: 64353. - Bummihatka)
jún. 1. 12:12
Te vagy szuper és Veled, meg Neked örülünk. :D
64353. bummihatka
jún. 1. 10:31
Igazán szuperek vagytok! Hálásan köszönöm a sok-sok biztatást! Csodákkal teli szép napot mindenkinek!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia
Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook