Diós pite recept

A Diós pite hozzávalói:
Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
8 dkg cukor
1 tojás
késhegynyi só
2 evőkanál tejföl

Töltelékhez:
1 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál rumaroma
20 dkg darált dió
3-4 evőkanál házi kajszi lekvár

Kenéshez: 1 tojássárgája


Diós pite

A Diós pite elkészítési módja:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket összeállítjuk. A tejet felforraljuk, és a lekvár kivételével a többi hozzávalóval elkeverjük. A tésztából lecsípjük az 1/3 részét, a többit kinyújtjuk és egy kis méretű, kivajazott tepsibe fektetjük. Megkenjük a lekvárral, a lekvárra pedig rákenjük a diós tölteléket. Tetejét berácsozzuk a félretett tésztával. A rácsokat megkenjük egy tojás sárgájával, és a tepsit betesszük az előmelegített 180 fokos sütőbe. Kb. 30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós pite elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook