Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Máglyarakás recept

Elkészítési idő 40 perc

A Máglyarakás hozzávalói:
1 szikkadt fonott kalács
4 nagy alma
4 dl tej
4 tojás
1 ek citromlé
1 kk fahéj
1 kk folyékony édesítő
1 kk rumaroma
1 ek vaj
1 tasak vaníliás cukor
5 ek házi kajszi lekvár


Máglyarakás

A Máglyarakás elkészítési módja:
A kalácsot felszeleteljük, a tojásokat szétválasztjuk, a meghámozott almákat nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzákeverjük a citromlevet, édesítőt és a fahéjat. A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, rumaromával és a vaníliás cukorral, majd egy kivajazott kisebb méretű tepsibe elhelyezzük a fenti folyadékban megmártott kalács szeleteket. A lereszelt almát gyengén kinyomkodjuk, nem kell teljesen, maradjon benne lé. majd a kalács szeletek tetejére tesszük. Az almára pedig 3 evőkanál lekvárt kenünk. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Közben a tojásfehérjékből a maradék lekvárral kemény habot verünk. 20 perc letelte után ezt a habot a máglyarakás tetejére simítjuk, és vissza tesszük a sütőbe a tepsit még néhány percre, míg a hab pici színt kap. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A máglyarakás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook