Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Karfiolos rántott palacsinta recept

Karfiolos rántott palacsinta recept

A Karfiolos rántott palacsinta hozzávalói:
12db üres sós palacsinta
Töltelékhez:1 kis fej karfiol(kb.25-30dkg)
2dkg vaj vagy margarin
1 1/2dl tej
1púpozott evőkanál finom liszt
1 tojás,tejfől
1 késhegynyi törött fehér bors
1 csokor petrezselyemzöld ízlés szerint só
Bundázáshoz:liszt,tojás,zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


A Karfiolos rántott palacsinta elkészítési módja:
A karfiolt tisztítás után apró rózsáira szedjük,és szűrőkanálba rakjuk,amit forrásban lévő vízbe lógatjuk.Az újraforrástól számított 3 perc múlva kiemeljük a vízből,és jól lecsepegtetjük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel,majd ráöntjük a forró tejet,és folyamatos kevergetés mellett olyan sűrűre főzzük,hogy elváljon az edény falától. Sóval,borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük,belekeverjük a tejfőlt,majd hozzáadjuk a leszűrt karfiolt,végül elkeverjük az egész tojással. A palacsintákat megtöltjük a karfiolos mártással,és ősszegöngyölve,mind a két végét behajtjuk,hogy ne folyhasson ki a tőltelék. Ezutén lisztbe,felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk,és bő forró olajban gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk róla,és még melegen,sajtos zöldfűszermártással tálaljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A karfiolos rántott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook