Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni (beszélgetés)
Szeretnék egy pár mondatot hozzászólni, pro-kontraként Lukács és Sápy dokival kapcs. hozzászólásaitokhoz. Sápyhoz én már kb 7-8 éve járok, nála is szültem 2009-ben, és a terhességemet is ő vitte többnyire lelkiismeretesen végig, mivel szinte végig bent feküdtem a klinikán terhesosztályon a 20.héttől kezdve. Megismertem 4-5 hónap alatt szinte az összes orvost. Dr. Sápy tényleg az egyik legkiválóbb szakmailag, de Dr. Lukács meg a leglelkiismeretesebb és legmegbízhatóbb, könnyebben elérhetőbb és könnyebben "rendelkezésre áll", mint Dr. Sápy. Viszont Dr.Sápynak tényleg az egyik legmagasabb tarifái vannak, de én ő benne bízom meg. Habár már nem egyszer tapasztaltam (mint például tegnap is), hogy kevesebbet kért tőlem a magánrendelésén, mint amennyi a kiírt árlistáján szerepel.
Czifra is kiváló szakember ezt láttam, csak volt mikor napokig nem tudták őt elérni.
Megismerve az összes orvost, ha nem Sápyhoz járnék, én dr. Lukácshoz választanám, még azokkal a kismamákkal is maximálisan foglalkozott osztályos orvosként (bentlétem alatt) akik nem az ő "páciensei" voltak. Amúgy annyira helyzet-egyén-orvosfüggő, hogy kinek melyik doki felel meg és jön be.
Az sem mindegy szerintem, hogy van-e valami adott probléma a terhesség alatt, mert egyik doki ebben jó, a másik abban.
Röviden ennyit akartam írni.
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy elkezdték e már újítani a női klinika egyes részeit?
Róla jót hallottam én is.
Megírnád a tapasztalatod a kenézyvel? nővérek, csecsemősök, teáztatás, stb? Köszönöm! Ha gondolod, jöhet priviben is!
Évi!Szerintem nagyon elfogultak avgytok BT-vel kapcsolatban,de tudom hogy családi tapasztalat alapján.Viszont senkitől nem hallottam még rá jót,sőt!!!!Látod itt mások is ezt írják,akkor csak van benne valami.
Én egyébként ismerve a helyzetedet és a mostani dokidat,nem szülnék a klinikán más dokival(de vele sem!)mi lesz ha éppen ő lesz akkor az ügyeletvezető?Ismer téged már eléggé,nem hiszem hogy lazán venné ha látná hogy máshoz jársz és másnál szülsz.
Nem vagyok Kenézy párti(de ellene sem vagyok),de én a te helyzetedben ott keresnék dokit.Ott a fogadott doki nem teszi meg hogy ne menjen be,ott nincsenek annyira elkényeztetve a dokik.
háhá, akkor a köv. kérdés:ki az a doki, aki akár karácsonykor is bejön hozzám, ha szülök????? :)
:/
Szió!
Nekem csak szobatársas tapasztalatom van. Ő tipikusan az az orvos, aki nem fogja megszakitani a szabadságát, ha te épp akkor szülsz.... szintén egy szobatársam 29. héten bekerült keményedéssel, nem szedett magnéziumot, igy ráfogták, h az a baj, meg vesetágulat. Jakab szabin volt, és nem jött be a lányhoz. 1 hétig vizsgálgatták, küldték mindehová, nem találtak bajt, a láz nem ment le. Jakab sehol. Az egyik osztályos orvos ezt gondolta, a másik azt, majd kitalálták 1 hét után, h hivnak egy sebészt, felvágják (bocs), kiveszik a babát, és szétnéznek, h mi van a pocakban. No a császárra már bejött Jakab, aztán a sebész vette át, kiderült, perforált vakbél. Utána hetekig feküdt szegény lány a sebészeten, újra meg kellett műteni, stb.....a tejét el kellett apasztani, apuka járt be a szubintenzivre a babóhoz.... :(
Össz. a 2 gyerekkel 6 hétig feküdtem a terhespatológián, láttam eseteket kül. dokiknál....
Én azt láttam, h legtöbbször azoknak az anyukáknak voltak döbbenetes esetei, akiknek nem volt fogadott orvosa, vagy épp szabin volt.... ha dolgozott, érdekes módon nagyon durva esetet senkinél sem tudnék mondani.
Kedves Évi!
Való igaz, amit én irtam, csak egy példa. A lánnyal és a babóval nem volt nagyon nagy baj, a szülés is odébb volt még. Az volt a zavaró, h minden viziten más doki volt, és mindig mást mondtak neki, h mikor mehet el, h milyen vizsgálata lesz, a dokinő meg nem jött le hozzá napokig. Ez egy eset. Szerintem nincs az az orvos, aki mindenkinek megfelel. És ők is emberek.
Irtad, h van dokid, de nem nála szülnél... ez hogy lehet?
igen, sokan azt mondják a szülésznő talán fontosabb, mint a dokiválasztás. ezt nem tudom, nekem császárjaim voltak, a betegségeim miatt lehetett előre sejteni, h ez lesz a vége, igy én nem fogadtam szülésznőt.
Kedves, Ritmus, de. :))))) Aranyos vagy, köszönöm! :)
Én azt tudom Tündéről, h ő is sokat utazik konferenciára, nem lehet, h ez is közrejátszik ebben? Mondjuk sógornőm azt mondta, h a szülésznő (akivel Tünde dolgozik)ment hozzá 20 percenként, segített neki mindenben. Igazából, ha nincs baj, akkor nekem nem gond, ha nem jön folyamatosan, sok betegük van...No de ha baj van? Vajon akkor???
Lukács doki azért szerintem sem ennyire jó, mint amennyire itt magasztaljátok. Emberséges, ahogyan csicsi is irta, és én is szakmailag hallottam róla kifogásokat. Olyannyira, h amikor 2008ban szültem az első babám, ő még egy kis lótifuti volt az osztályos orvos mellett, és ahányszor bejött a szobába, mindig azt szajkózta, amit a tapasztaltabb ügyeletes orvos előtte a viziten elmondott az ő füle hallatára. Még a nővérkék is mosolyogtak rajta.... és senki máson nem. Persze 5 év alatt sokat változhatott, de ennyire nem hinném.
Czifráról a véleményem dettó csicsi.
És ne felejtsük, mindenkinek mások a szempontjai is. Van aki a természetes szülés pártján áll, van aki nem akar 16 óráig vajúdani, van aki császárt szeretne. van aki elvárja, h a doki a szabija alatt is jöjjön be szülést levezetni, az osztályon látogassa meg őt, stb....
Évi csak nem? Szivből gratulálok :D Egyszer keseregtünk együtt pár napig egy fórumon :D Azt meg pláne nem tudtam, h még helyben is közel élünk :D
Bartha Tündét én nem ajánlom. Mindkét babómmal való terhességem alatt feküdtem benn kórházban hetekig, volt szobatársam, akinek Bartha volt a dokija, rá se nézett. azért normális dokik esetében ha benn fekszel, hiába van osztályos orvos, mégis az van, amit a fogadott orvosod diktál.... no ez a nő a betegét simán ráhagyta az éppen osztályos dokikra, ami persze még jó is lehet, csak ezért kár pénzelni...
Első bekezdésed: Ott a pont! Igazad van!
Sápyról tényleg hatalmas összegek keringenek, nem tudom mik az igazak belőle, de én ismerek valakit, aki évek óta jár hozzá, műtötte is és a szekrendelésén is rendszeresen megfordul és soha egyetlen fillért se adott neki és mégis nagyon kedves vele és a rendelkezésére áll.
jáááj, egyre nehezebb. :)))
Bartha Tündéről tapasztalat?
Sógornőm nála szült, nagyon elégedett volt.
Fekete István?
Bocsánat, hogy beleszólok a legfrisebb hozzászólásokba, de szerintem teljesen más és más mindenkinek, hogy milyen viszonyban van egy másik emberrel, akár legyen az orvos. Igy ugyanaz az orvos nem fog mindenkihez egyformán viszonyulni.
Egyébként Lukács doktor emberséges, én szakmailag hallottam róla negatívat (de nem tapasztaltam, nem jártam hozzá soha).
Sápy doktorról sem teljesen igaz az aranyár, a dupla pénz. Teljesen korrekt, ezek csak rossz ízű pletykák.
Ami biztos Sápy szakmailag a legkiválóbb a szakmában.
Még bátran ajánlom Czifra doktort, de Ő túl alapos, azt is látja ami nincs, de azt is észreveszi ami van, ez tuti, hogy igy van nála. Tudni kell a diagnózisaiban eligazodni és mérlegelni.
Nekem terhessegem utolso 3 heteben mindennap mennem kellett a klinikara, Lukacs doktor volt az egyetlen aki nemcsak alairta a papiromat es kikuldte a tanulo noverkevel , hogy rendben johetek masnap, hanem be is hivott es erdeklodott , hogy minden rendben van e. A tobbinek csak egy nev voltam egy papiron es elhiheted , hogy jo par dokival talalkoztam.
Szobatarsam Lukacs dokinal szult (ugyeletes volt nem fogadott) szombati napon , vasarnap telefonon erdeklodott, hogylete felol es mèg elnezest kert , hogy nem ment be hozza de nem volt a varosban, hetfon pedig rogton bement es kedden is anelkul , hogy fizettek volna neki.
Először is, gratulálok! Komolyan kívánom, hogy mindenféle probléma, baj nélkül csináld végig az előtted álló hónapokat!
Másodszor, meg hol olvastál Te tőlem olyan szót a doktorra vonatkozóan, hogy 'szemét'??? Soha le nem írtam, de mégcsak nem is gondoltam ilyet róla. Ha már témánál vagyunk én meg azt unom, hogy isteníted és azt közvetíted mások felé, hogy nyugodtan keressék meg mert mindent meg fog tenni értük (bár ez igaz), de teljesen önzetlenül és ingyen (na, ez nem igaz). Igenis elveszi a pénzt, mint lentebb olvashatod a klinikán is (értsd a terhesség alatt), holott eddig ezt én se tudtam, azt hittem, hogy csak a végén, a szülés után.
Harmadszor, eszem ágába sincs Miskolcra költözni, jó nekem itt Debrecenben. :)
Sziasztok! Engem is érdekelne doki info! Minden téren, lehet kenézy-s, klinika is!!!
Kinek milyen tapasztalata van?
Nyugodt vagyok, főleg, hogy várjuk a kistesót, novemberre vagyok kiírva.
Úgy gondolom ő is megdolgozik érte, nemcsak a két szép szeméért vállal el valakit.
Az, hogy te mit állítasz már régen nem érdekel, én a saját bőrömön tapasztalom, hogy milyen és nekem tökéletes. Költözz pl. Miskolcra és megtudod, hogy az itteni dokik milyen árakon dolgoznak, az a pofátlanság, amit ezek csinálnak, hogy két hetente hívnak vissza magánba csak azért, hogy kukucskáljon kicsit mégha semmi bajod sincs és ezért kérnek el alsó hangon 10-12 ezret. Na ez a pofátlanság és pénzéhség netovábbja.
Azért írtam, hogy hagyd ott, mert unom a rinyálásod, hogy milyen szemét. Mindenki ismerje meg és döntse el maga. Merem ajánlani Sápyt, kétszer olyan áron dolgozik mint Lukács doki.
További ajánlott fórumok:
- Csecsemő (újszülött) ultrahang diagnosztikai magánrendelést keresek Debrecenben, tudtok ilyenről? Csak nőgyógyászatit és magzatit találtam..
- Jó nőgyógyászt keresek Debrecenben, tud valaki segíteni?
- Ajánlanátok nekem olyan nőgyógyászt Debrecenben, aki kifejezetten meddőséggel foglalkozik?
- Magán nőgyógyászt keresek Debrecenben
- Nagyon jó és rendes nőgyógyász Debrecenben
- Mennyibe kerül Debrecenben magánrendelésen egy sima nőgyógyászati vizsgálat rákszűrés nélkül?