Csúcsforma 3 hónap alatt - sorstársak kerestetnek (beszélgetés)
Hát azért nem gyors séta, kocogás! ezek szerint szuperhős vagyok :D Majd bemásolom a telómról holnap az alkalmazás eredményét! (mennyi idő alatt mennyi táv, abból talán okosabbak leszünk) A tornát nem bírom, abbahagyom néha, mert fáj :)
Ps: egyébként én sem gondoltam, hogy így fog menni elsőre.
Nem, nem azt mondom, hogy nem hiszem el, hanem azt, hogy hihetetlen, hogy már ennyit bírtok:D
1 hét után az embernek nem tér vissza semmi, akármilyen edzett is volt x ideje. A "reflex" szerű mozdulatok megmaradnak, de a szufla nincs meg hozzá, mert azt fel kell építeni. Ahhoz kevés 1 hét és 2 hét is.
Nagyon lassú tempó? Az mit jelent? Gyors séta? De az meg nem futás:) és azt sem bírja ilyen hamar az ember.
Na, lényegtelen, de mesélek valamit. Én tornázok rendszeresen és bicajozok is. Kitaláltam, hogy gyalog fogok menni a meló helyemre. Nem nagy távolság. A Dózsa György úti metró megállótól 5 km. Végig megyek a Dózsa György úton, majd elmegyek a Stadionokig és onnan még egy kicsi. Úgy terveztem, hogy közepes tempó és akkor 1 óra alatt odaérek. El is indultam, a Város ligetnél már gondolkodtam a buszon:) Már szakadt rólam a víz, kapkodtam a levegőt, de végig mentem a Dózsa György úton és csak a Thökölyn szálltam fel buszra:)))) és azért szálltam fel buszra, mert ez volt 1 óra, tehát elkéstem, ráadásul tök csapzott voltam egész nap. A hajam begöndörödött, stb.Tehát, kb. 2,5 km-et bírtam megtenni 1 óra alatt és nagyon elfáradtam, pedig csak mentem, nem futottam. Elképzelem ezt futva. Az első sarkon feladtam volna....
Hát figyelj, holnap majd beszámolok arról is, hogy hány km! írtam a naplómban is, hogy nagyon kiváncsi vagyok, hogy mennyi, mert lehet, hogy itt egy hősnek érzem magam, és közben egy km :D tényleg elég lassú tempó.
Egyébként most ezzel azt akarod mondani, hogy nem hiszed el, vagy mi? nem értem.
Egyébként 30 perc futást terveztem, aztán ennyi lett. Az én méreteim meg nem ekkorák :) Bár közelít!
Én akárhogy kocogok, akkor sem tudok ennyivel kezdeni. Szerintem már néhány hónap kihagyás után is újra kell kezdeni az egészet.
Tehát nem nagyon tudom elhinni, hogy 1 hete döntöttetek a mozgásról és már bírtok 45 percet futni.
Nekem akkor sem ment ennyi futás, amikor naponta órákat edzettem.
Ti írtátok a 105-ös csípőt és a 63,5 cm-es combokat. Nem én találtam ki. Ekkorát nekem sosem kellett cipelnem mégsem tudok annyit futni, mint ti:)))
És ha ilyen fitt mindenki akkor, hogy lehet, hogy van feleslegük?
Én az egészet nem értem!
Én a magam nevében tudok nyilatkozni: bár nem tudom pontosan, hogy hány km-t futottam, de holnap már meg tudom mondani remélem, mert az alkalmazás, amit töltöttem franciául volt és nem tudtam beállítani :) Nekem úgy megy a 45 perc megállás nélkül, hogy egyrészt kocogok, másrészt majd belehalok :) Szóval nem sprint, még csak gyorsnak sem mondanám. Szerintem azért van, mert nem életemben először futok, volt egy hosszú időszak, amikor csináltam. Na akkor először csak séta-futás-séta ment, aztán fokozatosan eljutottam addig, hogy egy órát is lefutottam simán. Az alakformálásnál (mivel nem vagyok hozzászokva) pedig meg szoktam állni nyilván, ott is majd besz@arok :D
És nem (annyira) nagy a seggem, kikérem magamnak :D
Én tudom, hogy azt hiszitek okoskodok, meg kötekedek, pedig nem!
Ami fura itt nekem: hogy bírtok 2,5 kilómétert futni, így rögtön? Hogy tudtok 90 db gugolást csinálni? Hogy tudtok 20 percig hasazni, stb?
Én kicsi gyerek korom óta mozgok. Én is verseny sportoló voltam, de nekem idő kell mire felhozom magam egy szintre. Sima női kondicináló tornára járok lassan 3 éve hetente 3x1 óra (van benne pilates, stb.), de én nem tudtam végig csinálni a tornát hónapokig, sokszor megálltam pihenni. Kb. 5 hónap kellett, hogy egyszer se pihenjek a 60 perc alatt.
Futni 3 éve futottam, de akkor is az volt, hogy szép fokozatosan emeltem az adagot. Az első alkalommal 200 méter futás után 200 méter séta jött, ezt kb. 5x, 6x csináltam és hetente emeltem egy kicsit az egyszere futást, és csökkentettem a séta mennyiséget. Nekem hetekbe telt mire 1 km-t lefutottam, pedig nekem nem kellett ekkora combokat és feneket cipelnem. Pilateseztem is régen a kezdő pilatest csináltam, ami 35 perc, és hetekig tartott mire végig tudtam csinálni.
Én cselgáncsoztam, a női válogatott keret tagja voltam, heti 5 edzésem volt a spartacusban. Tehát vannak izmaim és ennek ellenére nem megy rögtön.
Ha van valami titkotok mondjátok el, mert tényleg kíváncsi vagyok rá!
Nekem is megvolt a mai sport :) T25 videót csináltam és még a kajára is nagyon odafigyeltem, szóval büszke vagyok :) Jó látni, ahogy ti is kitartotok!
Hétfőn meg lefutottam az első 11 kilóméteremet :) (Jó kis izomlázam is volt másnap....:D)
Szia ella!
Nagyon ügyes vagy, jó sokáig futsz te hallod :). Én úgy állok, hogy kaja rendben, ma már nem szándékozom enni, és futást vagy Bodyrockot tervezek, eredetileg ma lett volna 20 perc comb + futás, de lehet, hogy a péntekre eső Bodyrockot mára teszem, és pénteken combozok meg futok, mert nagyon fáj a fejem, már vettem be gyógyszert, várok, hogy elmúljon, aztán kezdem is. Az alakformáló torna milyen, amire jársz? OLyan Rékás, vagy milyen?
Köszönöm a répát! :)
És mozogtam, várom a saját magatok vállon veregetését, mert bizony kellett lökődni, tudom, hogy ez még nem a világmegváltó torna volt, de elsőre ez nekem tökéletes. Részletek a naplómban.
Csúcs forma 3 hónap alatt?
Lehet, de fontos, hogy honnan indulsz.
Én tízóraira kefírt szoktam inni, vagy egy kis joghurtot, egyszer egyszer norbis rudit vagy pudingot. Vagy egy műzliszeletet. Csinálhatsz zabpelyhet, én tejben fel szoktam forralni, kevés tejjel elég sűrűre csinálom, bele egy kis fahéj és méz vagy esetenként kevéske eperleki. Azzal a legfinomabb. De az inkább reggelire ajánlott, mert nagyon eltelít. Az a baj, ha reggel nincs időm boltba menni az egyetem előtt, akkor nagyon nehéz a fenti büfében bármi elfogadhatót találni, és hát nagyon drága is. Nem értem, hogy egyetemistáktól miért kérnek 600 forintot egy szendvicsért. Szóval jobb időben indulni :D
Tornázni fogok ma, kivételesen úgy érek haza, hogy időm is lesz rá.
A zöld teát nagyon szeretem ízesítetlenül, a citromos vizet is sizom, de csak óvatosan, mert a családban sokak gyomorsavasak és nem akarom, hogy 50 éves koromra úgy járjak mint anyu.
Majd ha elmúltak a pirosbetűk, rámászok a mérlegre. Bár nagyon félek...legutoljára 69 voltam kb...
nektek hajrá!
Vanessza, igen, kicsit elpoénkodtam, persze hogy nem bűnözés vacsira egy kis joghurtos sali :D. Az ivással én úgy voltam, hogy kb. két év kellett, mire teljeen megszoktam ezt, ezt onnan tudom, hogy már jóideje erőltettem magamba, és teszteltem, hogy ha nem iszom egész nap, fog-e hiányozni... és nem hiányzott, elvoltam egész nap egy korty víz nélkül. Ma már hiányzik, de még mindig ott tartok, hogy nem a 2,5 liter, hanem csak a 1,5 liter. De már nem csinálok olyan napokat, hogy nem iszom... Amúgy tudtátok, hogy ha egy új szokást akarunk bevezetni az életünkbe, ahhoz ált. 21 nap szükséges, mire az agyunk is rákattan, hogy rutinná váljon... Mondjuk nálam ez a vizes téma kivétel, de amúgy megfigyeltem, hogy ez tényleg igaz.
Ma reggel mérlegeltem, -1,7 kg, hasból -4cm, csípőből -2 cm, combból pedig -1 cm. Úgyhogy most szebben indul a napom :). Ti hogy álltok?
Így van, tudom nehéz, de csak par napig, aztán ha megszokod mar igényelni fogod. Probaltam ide belinkelni azt a cikket amiben sok-sok info van arrol mivel is tud segiteni nekünk a fogyásban a sok folyadék és mi történik ha nem iszunk eleget. De sajna nem engedte a hoxa :-/
Így a linket bedobtam a sajat naplómba, érdemes elolvasni, mert engem is észhez téritett. Muszály inni! Sokat! ( sajna mostanában nekem se volt meg a 3 liter/nap :(