Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csorbaleves egyszerüen recept

Csorbaleves egyszerüen recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csorbaleves egyszerüen hozzávalói:
2 szál nagyobb sárgarépa,
1 szál petrezselyem, 1 közepes zellergumó,
50 dkg. darált sertéshús,
1 egész fej fokhagyma,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
só,
l db. tojás,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír,
1 liter káposztalé ( vagy egy egész citrom leve, de lehet citromsó is),
1 nagyobb szem érett paradicsom,
2 dl. tej,,
1 db. tojás sárgája,
5 dkg. rizs.
1 dl. tejfel.


A Csorbaleves egyszerüen elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztíttjuk és 2 litervízben a felszeletelt paradicsommal együtt feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.A darált húst fűszerezzük a finomra vágott fokhagymával, tojással, sóval, őrölt feketeborssal és az apróra vágott, megdinsztelt vöröshagymával, majd jól összekeverjük. Gomócokat formálunk belőle, amit a fővő léhez adunk. Ha a gombóc puha lesz, hozzáöntjük a káposztalevet, kevés riszt és tovább főzzük. A tojássárgájából és a tejből eresztéket készítünk és azt is a leveshez adva tovább
főzzük. Szükség szerint utánaízesítjük, vagy savanítjuk. Külön tálkán hideg tejföllell kínáljuk


Csirkeapróülékkal, vagy bármilyen más szárnyas hússal is kitűnő levest kaphatunk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. júl. 7. 18:16
A csorbaleves egyszerüen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook