Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Uborkaleves kovászolt uborkából recept

Uborkaleves kovászolt uborkából recept

Elkészítési idő 35 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Uborkaleves kovászolt uborkából hozzávalói:
25-30 dkg. kovászolt uborka,
1 csokor kaporlevél,
2 dl. tejföl,
3 evőkanál étolaj,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika.
1 közepes fej vöröshagyma,
1 liter kovászos uborkalé,

2db zsemle


Az Uborkaleves kovászolt uborkából elkészítési módja:
Az étolajon az apróra vágott vöröshagymát szalmasárgára megpiritjuk, hozzáadjuk a finomra vágott kaporlevelet, a lisztet, majd keverés után a tűzről levéve a fűszerpaprikát is. Az egészet felöntjük az uborkalével. Forraljuk, s közben hozzáadjuk a szeletekre vágott uborkát is.A léből keveset kiveszünk, elkeverjük a tejfellel és a leveshez hozzáadva felforraljuk. Fehér kenyérrel, vagy piritott zsemlekockával kínáljuk. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztjható.

Ha a leves nem eléggé savanykás, akkor 1-2 evőkanálnyi borecettel ízesítsük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az uborkaleves kovászolt uborkából elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook