Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Rakott tarhonya sajternyővel recept

Rakott tarhonya sajternyővel recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rakott tarhonya sajternyővel hozzávalói:
15 dkg. füstölt húsos szalonna,
40 dkg. darált hús,
2 evőkanál paradicsompüré,
1 evőkanál ételízesitő,
1 kiskanál majoránna,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
őrölt fekete bors,
25 dlkg. tarhonya,
só,
fél vöröshagyma,
néhány szál petrezselyemzöld,
10 dkg. reszelt sajt


A Rakott tarhonya sajternyővel elkészítési módja:
A szalonnát szeletekre vágjuk, bevagdaljuk és zsirját kisütjük. A zsir felét edénybe tesszük, felforrósitjuk, beleszórjuk a tarhonyát és szalmasárgára piritjuk. A mennyiség kétszeresét valamivel meghaladó mennyiségű vizzel felengedjük,ízesitjük az ételízesitő felével, hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát, amit a végén kidobunk. Kikent tűzálló tába simitjuk a tarhonya harmadát, majd rásimitjuk a töltelék felét. Újabb réteg tarhonya, majd töltelék kerül rá. A végén tarhonya fedje le az egészet, amit a reszelt sajttal meghintünk. Előmelegített, forró sütőben 10-15 percig sütjük. Tálaláskor a kisütött szalonnaszeletekkel és kevés apróra vágott petrezselyemmel diszitve tálaljuk. Friss saláta és fehér bor illik hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A rakott tarhonya sajternyővel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook