Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirke alaplé recept

Csirke alaplé recept

A Csirke alaplé hozzávalói:
1,5 kg csontos csirkehús (farhát, szárny)
3 szál közepes fehérrépa
2 szál közepes sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb zellergumó
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor zöldfűszer (petrezselyem, rozmaring, kakukkfű)
2-3 babérlevél
1 tk. egész fekete bors
4 l víz


A Csirke alaplé elkészítési módja:
A csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a húshoz. Beledobjuk a csokorba kötött zöldfűszereket, a hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a borsot, majd felengedjük vízzel. Felforraljuk, utána mérsékeljük a lángot és kb. 2,5 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük. Egy másik edénybe átszűrjük, és miután kihűlt, dobozkákba

Előkészület: 30 perc, főzés: 150 perc
Mélyhűtőben tárolva 2-3 hónapig is felhasználható.
Húsok pácolásához kiváló, ezért nincs benne só.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirke alaplé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook