Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sült tök sajttal recept

Sült tök sajttal recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sült tök sajttal hozzávalói:
1,5 kg. tök,
3 evőkanál étolaj,
só,
1 evőkanál ételízesitő,
1 késhegynyi őrölt fekete bors.
2 dkg. vaj,
2 evőkanál liszt,
1 db. tojás,
1 db. citrom ( vagy 2 evőkanál ecet),
1 csokor kaporlevél,
10 dkg. reszelt füstölt sajt,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa,
2 dl. tejföl


A Sült tök sajttal elkészítési módja:
A tököt megtisztítjuk, belét kiemeljük és a tök húsos részét lereszeljük. A reszelt tököt kissé besózzuk,10 percig pihentetjük, majd a citrom levével és kevés ételízesítővel ízesített vízzel felengedjük és 5 percig főzzük. Ekkor leszűrjük, lecsepegtetejük, és vajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Közben a tejfölt liszttel, tojással, csipetnyi őrölt fekete borssal és apróra vágitt kaporlevéllel alaposan összekeverjük és a mártást a tökre öntjük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük.

Húsételek mellé köretként is alkalmazhatjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sült tök sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook