Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csontleves daragaluskával recept

Csontleves daragaluskával recept

A Csontleves daragaluskával hozzávalói:
1 kg sertés csont
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál sárgarépa
negyed gumó zeller
1 szál fehérrépa
fél fej karalábé
egy db TV paprika

pár szem egész bors

A daragaluskához:
2 db egész tojás
4 evőkanál búzadara
1 csomag petrezselyem zöld
csipet só


A Csontleves daragaluskával elkészítési módja:
Egy fazékban, hideg vízben feltesszük a csontot főni. Amikor a víz felhabosodott, a csontot kivesszük, leöblítjük, majd tiszta vízben újra feltesszük főni. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a csonthoz adjuk. Sóval és szemes borssal ízesítjük. Lassú lángon, épphogy csak gyöngyözzön, másfél óráig főzzük. A daragaluskához a tojásokat egy tálban verjük fel lazán. Sózzuk, és belekeverjük a darát. A petrezselyem zöldet aprítsuk finomra, és keverjük a darához. 10 percet pihentessük. A daragaluskákat külön, sós vízben főzzük ki. Forraljuk fel vizet, és szaggassuk bele a darát. (Ehhez egy hideg vízbe mártott evőkanállal formázzuk galuska alakúra a nyers tésztát.) Ha már forr, öntsünk rá egy pohár hideg vizet. Vegyük a tüzet takarékra, fedjük le a lábost, és 10 percig hagyjuk a galuskákat duzzadni a vízben. Tálalás: a levest levesestányérba tálaljuk. Tegyünk a tányér közepére 2-3 galuskát, öntsük fel a forró, leszűrt levessel. Szórjuk meg frissen vágott petrezselyemzölddel, és tegyünk mellé pár darab sárgarépát.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csontleves daragaluskával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook