Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Alessandro kedvenc franciasalátája recept

Alessandro kedvenc franciasalátája recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro kedvenc franciasalátája hozzávalói:
4 szál sárgarépa,
3 szál fehérrépa,
1-2 szál paszternák (ha van),
2 db közepes burgonya,
1/2 kg brokkoli vagy karfiol,
1/2 db karalábé,
1/2 db kaliforniai paprika,
1 db nagy fej lilahagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 db nagy alma (de lehet keményebb körte is),
3 db csemege uborka,
3 db főtt tojás,
1 doboz kukoricakonzerv (vagy zöldborsókonzerv)
4 púpos evőkanál majonéz,
1 kis doboz élőflórás joghurt,
1 kis doboz tejföl (lehet zsírszegény is),
2 evőkanál méz,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál szőlőmagolaj (vagy olivaolaj),
1 kis zacskó saláta fűszerkeverék (én a kaprosat szeretem),
fűszerek ízlés szerint:
(só, bors, őrölt kömény, majoránna, szárított snidling, kevés kakukkfű...)


Az Alessandro kedvenc franciasalátája elkészítési módja:
Minden megtisztított alapanyagot, a brokkoli kivételével, kis kockákra fel kell aprítani.
A répákat, a burgonyát és a karalábét elő kell főzni kb. 10 percig sós vízben. A brokkolit (vagy karfiolt) rózsáira szedjük és a megtisztított, felaprított szárával együtt előfőzzük kb. 5 percig.
Ezután egy nagyobb keverőtálba tesszük az előfőzött zöldségeket. Hozzáadjuk az apróra felkockázott lilahagymát, csemege uborkát, paprikát, almát és a főtt tojásokat. Belereszeljük a fokhagymagerezdeket is. Óvatosan hozzákeverjük a többi hozzávalót: a kukoricakonzervet, a joghurtot, a tejfölt, a majonézt, a mézet, a citromlevet, az olajat és a fűszereket. Utólag még ízesíthetjük a tetszésünk szerint.
Kb. 2 óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek.


Tulajdonképpen minden zöldséget felhasználhatunk hozzá, amit szeretünk és van otthon. (pl. keményebb fajta paradicsomot, babot, lencsét, zöldbabot, spárgát, retket, céklát, csicseriborsót, cukkinit, bimbós kelt vagy éppen csicsókát...)
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2016. dec. 31. 12:45
Az alessandro kedvenc franciasalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook