Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Eperkrém leves tejszínhabbal recept

Eperkrém leves tejszínhabbal recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 196 kcal

Az Eperkrém leves tejszínhabbal hozzávalói:
00 ml mascarpone
50 dkg eper
10 dkg cukor
0,5 dl vörösbor
1 db citrom
3 db szegfűszeg
1 rúd fahéj


Az Eperkrém leves tejszínhabbal elkészítési módja:
Egy lábasba kb.1 liter vizet öntünk, hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat, vörösbort és a citrom vékonyan levágott héját. 15 percig lassan lefedve főzzük, majd kivesszük belőle a fűszereket és hozzáadjuk a cukrot. Az epret alaposan megmossuk, félbevágjuk és a háromnegyed részét a leveshez adjuk. Pár percig főzzük, majd belekeverjük a mascarponét. Jól lehűtjük.

Tálaláskor a maradék eperrel díszitjük. Tejszínhabot is szoktam rátenni


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az eperkrém leves tejszínhabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook