Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csontleves Julienne betéttel recept

Csontleves Julienne betéttel recept

Elkészítési idő 150 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 60 kcal
Zsírtartalom 0,1
Szénhidráttartalom 8,5 gramm

A Csontleves Julienne betéttel hozzávalói:
200 g marhacsont
30 g sárgarépa
30 g fehérrépa
5 g zellergumó
5 g karalábé
5 g kelkáposzta
vöröshagyma
10 g fokhagyma
5 g étkezési paprika
paradicsom, egész feketebors, gyömbér, szerecsendió, petrezselyem, tengeri só


A Csontleves Julienne betéttel elkészítési módja:
A megmosott csontot leforrázzuk és 6 dl hideg vízben sóval feltesszük főzni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, kelkáposztát, vöröshagymát, fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egyórás lassú főzés után egészben hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot, s tovább forraljuk még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk. Betétként a benne főtt zöldségeket vékony metéltre vágjuk.

Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csontleves julienne betéttel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook