Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Csatlakozz a Körtekörhöz! fórum

Csatlakozz a Körtekörhöz! (beszélgetés)

A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

1 2 3 4 5 6
37. 8dfffce1de (válaszként erre: 36. - Hoxa)
2006. okt. 10. 15:22
Te mikor jösssz, Hoxa?:)
36. Hoxa
2006. okt. 10. 14:45

<b>GYERTEK TORNÁZNI, MOZOGNI!</b>

Ingyenes próba a Körte körben!

MA:

18:45 - 19:45 Kingával Callanetics féle torna zenére

HOLNAP:

18.15 - 19.15 Emil bácsival lesz labdajáték, kosár vagy röplabda, persze attól is függ, hányan jövünk össze.

CSÜTÖRTÖKÖN:

18.45 - 19.45 Erikával játékos/zsírégető torna, szintén zenére.

Akit érdekel, nem szükséges bejelentkezni, csak törölközőt/laticell érdemes hozni magatok alá.

A helyszín:

Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, XIII. kerület, Fiastyúk u. 35.

Megközelítés 4-es vagy piros 4-es busszal a Deák tértől a Násznagy utcánál kell leszálllni, vagy kék metró Árpád-híd megállójától 4-5 megálló 120-as busszal

2006. okt. 5. 16:25

Most döbbentem rá, hogy kollégám nem jól töltötte fel az órarendet.:(

Remélem azért így is sokan jönnek el az ingyenes tornákra, az itt leírtak alapján!

34. Fantomas (válaszként erre: 33. - 8dfffce1de)
2006. okt. 4. 20:18

Milyen Jó lesz majd Nekem! :-))

Mindenképp kiprobálom az 1 hónapot, de remélem többet is, mert szükségem van mozgásra.

33. 8dfffce1de (válaszként erre: 30. - Fantomas)
2006. okt. 4. 17:25
De milyen jó dolgod lesz, teljesen elkényeztetünk majd.:)
2006. okt. 4. 17:24

Kösszönöm a biztató szavakat, bár az utóbbi három napban ketten visszamondták, tehát egyre távolabb kerülünk a 30-tól..én is pontosan így gondolom, hogy ha beindul, nagyon tetszeni fog az embereknek, csak induljon el...

Bár egyelőre nagyon veszteséges lesz a dolog, mégis belevágunk jövő hétfőn, lesz ami lesz...

Drága Hoxa, mondom az ingyenes időpontokat: október 10. Kedd, 18.45-19.45 Kingával Callanetics féle torna zenére, ez nem túl megerőltető lesz egyelőre. Október 11-én szerdán 18.15-19.15-ig Emil bácsival lesz labdajáték, kosár vagy röplabda, persze attól is függ, hányan jövünk össze. Október 12-én csütörtökön pedig 18.45-19.45-ig fog Erika tartani játékos/zsírégető tornát, szintén zenére.

Akit érdekel, nem szükséges bejelentkezni, csak törölközőt/laticell érdemes hozni magatok alá.

A helyszín: Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, XIII. kerület, Fiastyúk u. 35.

Megközelítés 4-es vagy piros 4-es busszal a Deák tértől a Násznagy utcánál kell leszálllni, vagy kék metró Árpád-híd megállójától 4-5 megálló 120-as busszal, ezt nem tudom pontosan.

Jó lenne, ha minél többen ki mernék próbálni.:) Hoxa, remélem te is jössz valamelyikre!:)

31. straniera (válaszként erre: 26. - 8dfffce1de)
2006. okt. 4. 14:44

A lényeg, hogy összejött, beindul a dolog. Sok sikert nektek, kívánom, hogy sikerüljön, ahogy elterveztétek!

Aztán lehet néha ide is beszámolót írni!:)

2006. okt. 3. 20:45

Fel a fejjel anami!

Most még nem tudják milyen is lesz valójában ez az egész. S amikor összerázódik a kis csapat akkor majd szájról szájra fog terjedni a híre, utána meg csak győzd szervezni a többit.

Mondom én aki lehet hogy egyetlen pasiként fogok részt venni benne. :-)

29. Hoxa
2006. okt. 3. 19:40
Kérjük az ingyenes időpontokat és a helyet! :) Csinálnék neki egy kis reklámot! :)))
28. 8dfffce1de (válaszként erre: 27. - Iotarne)
2006. okt. 3. 09:43

KÖszönöm Beatrix!:)

Már én sem vagyok elkenődve, hiszen minden nap van egy-egy újabb jelentkező, és bízom abban is, hogy jövő héten az ingyenes tornázási/kipróbálási lehetőség is meghozza sokak bátorságát.:)

Nagyon várom a jövő hétfőt, mindenesetre!:)

27. iotarne (válaszként erre: 26. - 8dfffce1de)
2006. okt. 2. 19:22

Szia Anami

Én ugy gondolom mivel ez egy új dolog idő kell ennek is hogy magárt kiforja..egy év múlva lehet már 2-3 csoport sem lessz elég.És ha híre megy a torna,a hangulat stb jó meg árban sem rázos más fogyiklubokkal ahol 6 hét 40-50 ezer.Fel a fejell Én melletted vagyok.

Beatrix

26. 8dfffce1de (válaszként erre: 25. - Straniera)
2006. okt. 2. 10:04

Kedves Straniera,

a 20 fő nem ahhoz kell, hogy gazdaságos legyen, hanem hogy ne legyen túlzottan veszteséges! De mivel a mai napon már 17-en vagyunk, és szinte minden nap van 1-2 új jelentkező, mindenképpen úgy döntöttünk, hogy 9-én indulunk!!:)

Többször is szembesültem már ezzel a problémával, mióta hirdetem a Körtekört, hogy fiatal anyukák délelőtt szeretnének járni tornázni. Erre azt tudom mondani, hogy ha netán a távoli jövőben két csoportra való ember is össze fog gyűlni, akkor mindenképpen lesznek délelőtti időpontok is!:)

Most viszont, 9-én, egy hetes csúszással mindenképpen elindulunk, és ezen a héten lesz 3 teljesen ingyenes torna is, amit bárki kipróbálhat, előzetes bejelentkezés nélkül is.

25. straniera (válaszként erre: 24. - 8dfffce1de)
2006. szept. 28. 22:20

Háát, csak a magam nevében tudok nyilatkozni....

Nekem -és szerintem a többi anyukának is- az időbeosztással van a bajom. Szóval délután vagy esténként már nemigen tudok rendszeresen elszabadulni otthonról. Pedig az ötlet igazán jó, úgyhogy ne keseredj el nagyon!!! Tudod, minden nehézkesen indul, de ha valaki elkezdi és jó, akkor már szívesebben csatlakoznak hozzájuk mások is.

Mennyi a minimum létszám , amivel elkezdhető? Feltétlenül kell 20 ember? Tudom, hogy úgy gazdaságos, de mi van, ha azokkal, akik jelentkeztek, elkezditek, és adtok magatoknak egy kifutási időt?

2006. szept. 27. 11:46

Eléggé el vagyok kenődve.:( Azt hittem, sok embert érdekelni fog, azt hittem hogy ez, amit elindítunk páran, annyira más, hogy sokan fel fogják rá kapni a fejüket. Hogy lehet görcsölés nélkül is, hogy lehet úgy is, hogy már ducin szeretjük magunkat..:(

Még az is eszembe jutott, hogy talán az a baj, hogy az emberek félnek NEM FOGYÓKÚRÁZNI?...Nem tudom... Mindenesetre 10-en vagyunk eddig, és minimum 20 embernek kellene összegyűlnie, hogy el tudjunk indulni jövő héten. Mit tegyek, hogy többen olvassanak a Körtekörről???

Help!

2006. szept. 26. 15:32
Nagyon elhallgattatok.:(
2006. szept. 26. 10:44
Ha bármilyen kérdésetek van, szívesen válaszolok.:) Bár nem vagyok szakértő, természetesen.:)
2006. szept. 26. 09:28

Egy kis ízelítő a weblapomról, az egyik könyvből, ami a kedvencem:

"És még miért ne akarj fogyókúrázni? Mert ha fogyókúrázni akarsz, olyan vállalkozásba vágsz bele, amibe sokkal többen belebuknak, mint ahányan nem. Tele van a világ olyan emberekkel, akik azt állítják, hogy le akarnak fogyni, van rá egy módszerük, tudják, hogy mit csinálnak, de mindez csak szó, elképzelés és akarat marad. Sokkal kevesebben vannak a hepiendes fogyókúrázók, akiknek tényleg bejött, akik megcsinálták, akik lefogytak és karcsúak is maradnak. (Szemben mondjuk azokkal, akik a középfokú angol nyelvvizsgát tűzték ki célul maguk elé.) Irigylésre méltóan szerencsés emberek ők, és a legtisztább jóindulattal remélem, hogy az akaratuk sikeréért cserében nem szenvedett hiányt sem a testi, sem a lelki egészségük. Tudom, nem szeretsz statisztikai adat lenni, de a helyzet az, hogy a számok alapján nagyobb esélyed van a sikertelenek közé kerülni. Tudom, hogy te különleges ember vagy, de én úgy látom, hogy minden ember különleges: rajtam például nem segít, ha azt gondolom, hogy a többiek a bűneikbe, hibáikba, gyengeségeikbe buktak bele – rajtam az segít, ha felismerem, hogy itt a sikertelenség a törvényszerű és a siker a kivétel.

De a statisztikán túl is vannak persze érvek. Ha fogyókúrázol, annak egy távoli, közvetett és a fentiek értelmében elég valószínűtlen következménye lehet, hogy lefogysz, viszont azonnali, közvetlen és elkerülhetetlen következményekkel jár benned. Ha például úgy fogalmazol magadban, hogy jobb alakot akarsz, azzal egy csomó minden mást is mondasz: hogy rossz az alakod, hogy elégedetlen vagy magaddal, sőt talán néha azt is, hogy nem szereted magad, hogy nem fogadod el magad, hogy az egyik részedet, mondjuk a hiúságodat, vagy az esztétikai érzékedet, ha úgy szebben cseng, kész vagy egy másik részed ellen fordítani. Azt nem állítom, hogy egy arányos testalkatú ember nem szebb, többek számára vonzóbb, feltehetően egészségesebb és kényelmesebb életű, mint egy aránytalanul kövér vagy sovány ember. Ahhoz viszont makacsul ragaszkodom, hogy amikor az igazsághoz hűen megállapítod magadról, hogy nem tökéletes a tested, akkor ennél soha nem szabad tovább menned. Ne legyen benned ellenségesség, amikor ezt mondod, ne kapcsolj hozzá ítéletet, ne vetítsd ki az életedre mint okot, bűnbakot vagy ürügyet. Mert: ki tökéletes? Vagy mi tökéletes? Hogy várhatnád el magadtól, akármitől, hogy tökéletes legyen, és ennek értelmében hogy fordulhatnál magad vagy bármi más ellen, csak mert nem az?

Ez van: ezt kell szeretni… Valószínűleg benned is él az a gondolat, hogy a változtatáshoz szükséges erőt azzal lehet összegyűjteni, magadban generálni, hogy kellőképpen meggyűlölöd a megváltoztatandó dolgot, és ha már csak úgy forr benned az indulat, akkor kénytelen leszel változtatni. Én másképp látom: szerintem semmilyen valódi hatással nem lehetünk arra, amit gyűlölünk. Az nem a miénk, az elfut tőlünk, az visszaveri a nyilainkat és végül magunk sebződünk meg. Ha viszont szereted magadat, szereted a tökéletlen testedet, akkor a részeddé válik, a tenyeredből eszik, és azt csinálsz vele, amit akarsz. Igen, testem, tökéletlennek látlak. És igen, testem, elfogadlak így, örülök neked. (Nem könnyű a szavakkal… Ha azt mondom: elfogadni, lehet, hogy azt hallod: kompromisszumot kötni, ímmel-ámmal belemenni, nyögvenyelősen vállalni, más lehetőség híján beadni a derekad, pedig én úgy értem: befogadni, magadénak tartani, szívvel-lélekkel, örömmel, boldogan, büszkén a sajátodénak tartani, sőt magadénak akarni.)"

(Kertész Ágnes)

2006. szept. 25. 16:15

Szika, a "mindmegettén" is épp ezt kérik tőlem egyébként, hogy segítsek vidéki Körteköröket létrehozni, ígérem, ha a budapestin túl vagyok, akkor segíteni fogok, hogy ez akár Miskolcon, akár Nyíregyházán is megvalósulhasson!:)

Persze ehhez kell valaki, aki megszervezi, én csak jó tanácsokkal szolgálhatok.:)

2006. szept. 25. 13:25

Szia Szika,

igen, ez sajnos sok helyen probléma. Évekkel ezelőtt Szolnokon én tudtam járni fogyiklubba, aminek sok momentumával ma már nem értek egyet, de iszonyúan jó volt kövér emberekkel együtt tornázni, nagyon vidám volt a hangulat, és motiváltuk egymást, remélem ezt most is megtapasztalhatom majd.

18. szika (válaszként erre: 10. - 991217)
2006. szept. 25. 11:45

Kukk!

Én Miskolcon tanulok, és örök probléma, hogy utálok egyedül tornázni, nádszál cicamicák közé menni ugrabugrálni...úgyhog ha sikerülne egy kisebb csapatot összetoboroznia környékről, akkor lehetne alkotni valami hasonlót. :)))

17. 8dfffce1de (válaszként erre: 11. - Kisgé)
2006. szept. 25. 11:26

Épp azzal próbálom biztatni a szégyellős ducikat, hogy én közel 150 kg. vagyok (szóval nem hiszem hogy sok ducibb lesz nálam a Körtekörben!:)) és nemhogy eljárni nem fogok szégyellni, hanem én szerveztem le az edzőket, a tornatermet, én plakátolok, gondolhatjátok!:) Jó kis lecke volt ez nekem is, persze jó értelemben, sokat tanultam belőle, és még el sem kezdtük.:)

Úgy gondolom, mellettem mindannyiótok kis pici balerinának érezheti majd magát, így nem lesz ok gátlásoskodni.:))))

16. 8dfffce1de (válaszként erre: 14. - Hoxa)
2006. szept. 25. 11:24

A torna minden nap, mindenkinek van. A lelki terápiát fogjuk szétbontani kis csoportokra, mert ahhoz egy intimebb légkör szükséges.

Tudod, hogy te bármikor jöhetsz, ha elindulunk.:)

2006. szept. 25. 11:21

Jajj, de örülök, hogy ilyen sokan írtatok, míg nem voltam!:)

Szóval, a fix díjat azért találtam ki, mert évekkel ezelőtt, mikor jártam fogyiklubba (ami közel sem volt olyan jó kezdeményezés mint a Körtekkör, de volt pár jó ötlet.:)) ott is előre kellett egy hónapot fizetni, és ez rendkívül jó motiváció volt, hogy minél jobban kihasználjuk a befizetett pénzt. Ez csak az egyik ok. A másik ok, az előre tervezhetőség, hiszen egy tornateremben max. 20-30 ember tud valóban játékosan és kényelmesen tornázni. Harmadik, hogy az alkalmankénti tornák esetén az edzőket kellene megkérnem hogy "pénzezzenek" tornák előtt, és ezt a plusz terhet nem szeretném a nyakukba róni, hiszen én sem tudok majd ott lenni minden tornán.

A negyedik, hogy csak így tervezhető egyelőre az is, hogy ki tudok mindenkit fizetni, hiszen ez egy kezdő vállalkozás.

De ennek ellenére, mivel olyan sokan kérik, elgondolkodtam a lehetőségen, és próbálok még ma vagy holnap egy másfajta lehetőséget kitalálni erre. De az alkalmankénti fizetés mindenképp drágább lenne, azt hiszem, ez így tisztességes azokkal szemben, akik viszont be mernek vállalni egy egész hónapot előre.:)

14. Hoxa
2006. szept. 22. 12:59
De persze nem minden nap. Vagy ez most hogy is van? Az egyes csoportok más-más napokon mennek?
13. Hoxa
2006. szept. 22. 12:58

Anami, lehet alkalmanként is fizetni, ha eljut oda az ember, vagy mindig egyben kell a havi fixet?

Én nagyon szívesen mennék!!! :)) Benjit kell valahogy elhelyeznem, bár ahogy látom elég jól estefelé vannak az órák. Talán oda tudnék érni, ha az Apukája időben hazaér és vigyáz rá.

2006. szept. 22. 11:09

én most küldtem el,hogy ha van még hely akkor megyek.

elolvastam a honlapon anna bemutatkozását,megdöbbentően hasonló problémákkal kell szembesülnöm...szóval ezért

11. kisgé (válaszként erre: 7. - Hoxa)
2006. szept. 22. 11:04

Sziasztok!

Nekem nagyon tetszik a kezdeményezés, szerintem marha eredményes bír lenni, ha egymást erősítik hasonló problémával küzdő emberek. Viszont aki duci és félénk, nyilván nehezen szánja rá magát, hogy belevágjon, hiszen szégyenlős.:)

10. 991217
2006. szept. 22. 10:51

Sziasztok!

Nekem egy nagy problémám lenne mégpedig az hogy miskolci vagyok. Nem tudtok esetleg egy ehhez hasonlót ajánlani itt a környéken. Ha bárki tud nekem segíteni kérem jelentkezzen! Köszi!

2006. szept. 22. 01:54

Megnéztem az oldalt, tényleg jónak tűnik! Mivel vidéki vagyok, csak hetente egyszer-kétszer tudnék eljárni a foglalkozásokra. Alkalmanként is lehetne fizetni, vagy csak havi "lebontásban"?

Amúgy mostanában gondolkodtam el azon, mennyire hiányzik a "tornatermi" hangulat..de tényleg! Szuper lenne!:))

2006. szept. 21. 22:44

e'n szi'vesen csatlakozne'k de sajna messze vagyok to"letek.

Esetleg ilyen otlet jonne az itteni tagoktok j" lenne

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook