Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Császár szelet recept

Császár szelet recept

A Császár szelet hozzávalói:
6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt



A Császár szelet elkészítési módja:
A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam. Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket. Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal. A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt. A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe. A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

Bármilyen savanyúsággal lehet tálalni.


Kategória: Húsételek receptjei


A császár szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook