Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Padlizsán extra egyszerüen recept

Padlizsán extra egyszerüen recept

Elkészítési idő 50 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 400 kcal

A Padlizsán extra egyszerüen hozzávalói:
2 db közepes friss padlizsán
kb.3 evökanál paradicsompüré
10 dkg zsírszegény mozarella sajt
15 dkg egyéb(trappista vagy gouda vagy füstölt vagy edami,ki mit kedvel)reszelt sajt
1 evökanál zsemlemorzsa(de lehet zabpehely is)
2 evökanál olivaolaj(ha nincs, napraforgóolaj is jó)
1 teáskanál fokhagymakrém(vagy 1-2 gerezd fokhagyma zúzva)de ez nélkül is finom
füszerek,választható:Delikát,só,bors,olasz füszerkeverék,vágott zöldfüszerek,ki mit kedvel
egy tüzálló,lapos tál


A Padlizsán extra egyszerüen elkészítési módja:
A padlizsánokat kb.1cm-es karikára szeleteljük.Igény szerint a héját lehámozzuk,ki hogy szereti. Az olivaolajjal kikent és zsemlemorzsával kiszórt lapos tál aljára lefektetünk egy réteg padlizsánt,szorosan egymás mellé. Kiskanállal mindegyikre ráteszünk egy kevés paradicsompürét,fokhagymakrémet és kissé elkenjük rajta. A felkarikázott mozarellát elosztjuk egy rétegben,majd megszórjuk a kiválasztott füszerekkel. Újabb padlizsánréteg következik,paradicsompüré,fokhagyma,füszerek,só. Ezt a réteget a másik fajta reszelt sajttal szórjuk meg. Maximum 3 réteg padlizsán legyen egy tálban,így a legfinomabb.A füszerezés fontos! Kissé elömelegített sütöben sütjük kb.30 percig kb.180 fokon.Figyelni kell,akkor kész,ha kicsit halványbarna színe van,de semmiképpen nem égett! Ideális esetben kb 15 perc állás után szeletelhetö és fogyasztható.

Ehetö magában,esetleg rizzsel és natúrszelet hússal,burgonyapürével-mindenhogyan finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

FOTO: a naplóm 80. és 81.bejegyzésében


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A padlizsán extra egyszerüen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook