Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csángó gulyás recept

Csángó gulyás recept

Elkészítési idő 75 perc

A Csángó gulyás hozzávalói:
50 dkg marhalapocka
50 dkg savanyú káposzta
5 dkg rizs
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
3 evõkanál olaj
2 db zöldpaprika
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika
1 csapott mokkáskanál õrölt köménymag
só és õrölt fekete bors ízlés szerint


A Csángó gulyás elkészítési módja:
A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evõkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedõ alatt puhára párolom. Idõnként kevés vízzel pótolom az elfõtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bõven ellepje. Fedõ alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A csángó gulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook