Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszaltszilvás-sajtos pecsenye recept

Aszaltszilvás-sajtos pecsenye recept

Elkészítési idő 75 perc

Az Aszaltszilvás-sajtos pecsenye hozzávalói:
4 szelet kicsontozott sertéstarja
1 kis üveg vörösboros (vagy ecetes) aszalt szilva
fél citrom leve
5 dkg reszelt márványsajt
3 gerezd fokhagyma
2 evõkanál olaj
késhegynyi õrölt szegfûszeg
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
só õrölt fekete bors ízlés szerint


Az Aszaltszilvás-sajtos pecsenye elkészítési módja:
A vörösboros aszalt szilvát leszûröm és kimagozom. A levébõl 1 dl-nyit elkeverek a citromlével, a citromhéjjal, a sóval, a borssal, a szegfûszeggel. A hússzeleteket körben bevagdosom és a felhevített olajon mindkét oldalán átsütöm. A zsiradékból kivéve félreteszem. Helyére teszem a zúzott fokhagymát, üvegesre futtatom, majd ráöntöm az elõkészített fûszeres-boros szilvalevet. Jól összeforralom. Tûzálló tálba teszem az átsütött hússzeleteket, mellé rakom a kimagozott aszalt szilvát és rálocsolom a fokhagymás levet. Rászórom a reszelt márványsajtot és a tálat lefedve 30 percig párolom, majd annyi ideig pirítom fedõ nélkül, amíg éppen csak színesedni kezd a teteje. Nem szabad barnára pirítani, mert a sajt keserûvé válik a tetején. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszaltszilvás-sajtos pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook