Magyar foci (beszélgetés)
Szívből örülök, hogy az írek kiejtették a magyarokat.
Irdatlan pénzbe kerül nekünk ez a Xar foci, mert "valakinek" a hobbija.
Itt a nagy pénz, kis foci dominál.
Nem agyonfizetett elszállt agyú focisták kellenek ide, hanem olyanok, akik akár pénz nélkül is lelkesen, a sport szeretetéből rúgják a bőrt...mint régen.
Ha nem nézed, akkor mi alapján állítod,hogy nagyon rosszak?
A honosítás pedig nem pénz kérdése..
Ezt azért nem hiszem. Viszont a youtube-on nem egy olyan meccs van, ahol 13-14 éves gyerekekből összeállított csapat játszik a női nemzeti válogatottal és a gyerekek győznek. Arról viszont nem vagyok meggyőződve, hogy a nők komolyan veszik ezeket a meccseket.
Ami pedig a magyar válogatottat illeti, szerintem túl vannak értékelve. Ennek ékes bizonyítéka az írek ellen elszenvedett vereség.
Hát, ez engem nem érdekelne, ahogy amatőrök labdázgatnak, idegen gyerekek szabadidős tevékenységére sem fecsérelném az időmet.
A magyar érintettségű meccseket sem nézem: egyszerűen azért, mert Bajnokok Ligáját vagy kontinens- és világbajnokságot szoktam nézni, azaz a professzionális színvonalat. A többi nem szórakoztat és nem is érdekel.
Így van. Valóban igaz a Kis pénz, kis foci szólás. Hiába mondjuk, hogy mennyit fordítunk ebbe a sportba, sehol nincs ahhoz képest, hogy jóval gazdagabbakak mennyit tudnak. Megvásárolhatják a legjobb játékosokat dollármilliókért. Nekünk az marad, ami.
Felesleges dolgokon kár keseregni.
Igen, nagyon rosszak. Annyira nem követem a labdarúgást, nem néztem soha, egy-két világbajnoki mérkőzést csak. Nem köt le, nem érdekel. Inkább a küzdősportokat nézem.
Viszont nem kell elvárás legyen, hogy minden sportágban egy nemzet jól teljesítsen. Az olimpiákon eddig mindig jól szerepeltek a magyarok, csak a nagyobb nemzetek szereztek több érmet általában. Tehát a sportokban jók a magyarok összességében. Kína sem jó például labdarúgásban, mégis másban igen, első-második helyen végeznek az olimpiai tabellán.
A nyugat-európai államok csapatai tele vannak külhoni születésűekkel, ami azt bizonyítja, hogy a vér szerinti hazai játékosaik rosszabbak. Most nem azt vitatom, hogy nem szerepelhetnek a nemzeti válogatottban, ha abban az országban születtek.
További ajánlott fórumok:
- Híres magyarok - ABC-ben
- Szólánc nevekből (írók, költők, tudósok, gondolkodók, történelmi személyek; magyar vagy egyetemes, teljes v. vezeték név)
- Hires magyarok.
- Gyakorlatilag hidegen hagynak a magyar focisikerek.
- Siralmas a magyar foci. Kár nézni.
- Melyik TV adón lehet nézni az MB1 Magyar Focibajnokság meccseit?