Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Boros marhatokány recept

Boros marhatokány recept

Elkészítési idő 70 perc

A Boros marhatokány hozzávalói:
50-60 dkg marhalábszár
2 dl száraz vörösbor
3 evõkanál olaj
1 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 összetört szegfûszeg
1-1 késhegynyi õrölt gyömbérpor
õrölt csípõs paprika
só és õrölt fekete bors ízlés szerint


A Boros marhatokány elkészítési módja:
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erõs lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fûszereket és fedõ alatt, elfõtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besûrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.


Kategória: Húsételek receptjei


A boros marhatokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook