Hol a hó, amit ígértek? (beszélgetés)
Nálunk (Baranya) reggel 7 óta egyfolytában esik. Én nem örülök neki! Várhatott volna még, főleg ma kocsival van dolga a fiamnak, izgulhatok, hogy este hogy ér haza - ismerve, hogy milyen "szuper" módon takarítják az utakat :(
Én imádom a havat. Mo dél-kelet, dél közepe gyakorlatilag sivatag lett az elmúlt 5-8 év alatt. Édesvíz nélkül nincs élet.
A hó csapadékraktározás szempontjából lenne létfontosságú, kellene hogy essen és ha esik is ne gyorsan olvadjon. A kártevők sem csipázzák a tartós hideget, míg a gerinceseknek létfontosságú hogy inkább -5 fok legyen és hó, mint +2 esővel, a hó ellen jó a tollazat, bunda, az áztató esőben viszont már nem melegít.
De a régi idők tele itt már valószínűleg csak álom marad.
Adott eghajlaton értem a biológiai részét.
Csak én nem szeretem egy-két kint járaton kívül.
Télen sokkal többször esnek letargiaba az emberek, mert elszigetelodnek. Leesik a vitamin szintjuk a napfény es a zöldségek hianya miatt. Te miről beszélsz?
Nem országos havazásról szóltak az előrejelzések.
Látvány, illat, sportolás-túrázás, séta, játék. Talán a depressziós emberek hangulatán is javít. S nem utolsó sorban a talaj töltődik. Tudom, tudom: csak napsütés, 40 fok és soha ne legyen semmiféle csapadék ez sok ember vágya 12 hónapon át.
Nálunk - Fejér megye - esett egy pici. Nem fehér minden, de azért látszik.
Érdekes, én egy szemet sem látok, pedig írjátok, itt esett :)
Bár mint Vivalni leirta, szép lehet a tél belülről, ahogy a nyakat behuzott embereket nézünk az ablakon keresztül amíg a jegcseppek olvadnak.
Nálunk fehér minden. Nagyon nagy széllel jött a hó. Hideg van. Most nem jó kint lenni.
Én csak azt nem értem ezt a rakás latyakor meg cidrit hogy szereti valaki, mikor azt mondja szereti a havat.
Fasza cipőket eltenni, biciklizést elfelejteni. Az utak beragadnak. Jó a hó.
Egy darabig használták atjatszonak, mert technikailag az a legjobb pont a TV torony után.
Szombaton reggelre Dél-Dunántúlon annyi hó esett, hogy belepte a parkoló autókat. O °C lehet a hőmérséklet talajszinten. Latyak az lesz.....
Pár régi támogatót meg megszoztek, hogy kiadás helyett befektetés, oszt annyi volt a megmaradt épületnek
Ha jót tudom, a 4g-re szerelésnel leleallitottak a mukodeet. Aztán meg olvasol basztak rá.
A BBC-s meg az angol MET-es elég pontos.
Sopron mellett van a kilatoknal a dombok tetején vagy 60 éve legalabb, de inkább hosszabban a met info begyunto állomás. Nehogy már megint leallitottak!
Sosem lehet készpénznek venni, amit az időjósok mondanak. Úgy nagyjából lehet igaz, vagyis " számítani lehet rá".
A hó, egy egy évben vagy 5 evben egyszer jó muri. Szerencsére itt nincs.
"Toll a füledbe! "xd Kinek kell az?csak koszos lesz tőle minden. Meg gondolom nem neked kellett pár óránként lapátolni, ha agyon esett.
Azt hittem reggelre minden fehér lesz.
További ajánlott fórumok: