Csirkehúsos töltike édes káposztából. recept
70 perc
ZsírszegényA Csirkehúsos töltike édes káposztából. hozzávalói:
1 kis fej édes káposzta
2 db csirkecomb kicsontozva, ledarálva bőr nélkül
rizs, só, őrölt bors, őrölt pirospaprika,1 tojás, kis csomó vágott petrezselyem,
kevés rizs, paradicsom püré, édesítő
1 kevés olíva olaj.

A Csirkehúsos töltike édes káposztából. elkészítési módja:
A káposzta leveleit óvatosan leszedjük,vastag részét levágjuk, és forrásba lévő vízben 2 percig előfőzzük(hamar puhul)kiszedjük. Közben a darált húst összekeverjük a fűszerekkel, és a káposzta leveleit megtöltjük felcsavarjuk, én tányérra pakoltam. Addig csináljuk még van káposzta levél, ami marad káposzta, összevágtam, és a serpenyő aljára terítettem, majd ráhelyeztem a megtöltött leveleket,én kis gombócokat is csináltam, kevéske vizet öntöttem alá, és elkezdtem fedő alatt főzni. Kinyitottam a sűrített paradicsomot pici vízzel hígítottam, és ráöntöttem a káposztára, és kevés olíva olajjal lelocsoltam, kis sóval ízesítettem. Kb 50 percig főztem. Nagyon könnyű finom káposztát kapunk! Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, tegnap 16:31
A csirkehúsos töltike édes káposztából. elkészítési módja és hozzávalói.