Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Ördögsaláta recept

Ördögsaláta recept

Elkészítési idő 25 perc

Az Ördögsaláta hozzávalói:
25 dkg savanyú káposzta, 25 dkg fõtt, kicsontozott füstölt hús, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj (ha van, olívaolaj), 10 szem olívabogyó, kevés só és cukor, törött fekete bors bõven, 1 púpozott teáskanál mustár


Az Ördögsaláta elkészítési módja:
A savanyú káposztát levétõl lecsöpögtetjük és apróra vágjuk. A füstölt húst nagyon vékony csíkokra metéljük, a vöröshagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Az olívabogyót kimagozzuk és apróra daraboljuk. Az olajat elkeverjük a káposzta levével, törött borssal, mustárral, kevés cukorral; végül minden hozzávalót összekeverünk. Legalább fél napra jégbe hûtjük, hogy jól összeérjen. Aki szereti a csípõs ízeket, tehet bele hajszálvékony karikákra vágott hegyes csöves paprikát is. Olívabogyóval díszítjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 16:04
Az Ördögsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook