Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás fórum

Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás (beszélgetés)

2013. ápr. 8. 13:38

Nagyon remélem hogy ezek a törvénykezések arra is jók lesznek,hogy százszor meggondolják a felelőtlenek tartanak e állatot.

Meg lehet nézni amikor sokkal jobb életszinvonal volt az országban fele ennyi kutyát sem tartottak,és a menhelyeken sem volt ez ami most van!

Remélem ezek a törvénykezések jók lesznek arra hogy gondolkozzon a sok csóró de kutyát tartó ember hogy GONDOLKOZZON végre.

Azelőtt miért nem volt ennyire meghülyülve a nép? Talán jobban tisztelték a környezetüket és az állatokat.

105. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 103. - Kamillka)
2013. ápr. 8. 13:35

Helyes! És mi köti a kutyát a gazdához?

A póráz.

104. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 100. - 9bbc382386)
2013. ápr. 8. 13:34
Ez fajta kérdése. Az ember sokféle kutyafajtát tenyésztett ki a saját céljaira. Ezek között van néhány kifejezetten öleb is. Viszont egy vadászatra, vagy pásztorkutyának kitenyésztett fajtát állatkínzás panelba vinni.
103. Kamillka (válaszként erre: 96. - 5ee8b769e4)
Mi koze a sinternek a gazdaval setalo kutyahoz? :D Tudtommal az elkoborolt kutyakat hivatott begyujteni...
102. 9bbc382386 (válaszként erre: 70. - Acuko)

Sorra veszem az írottakat.

-az utca nem az elengedett kutyáké,akkor sem ha ezt te annyira engedélyeznéd

-nem,nem a panelsága amiért nem lehet,hanem a szabad TÉR a kulcs itt kedves acuko! A kutyának szabadságra,térre van szüksége,pont ez a lényege a törvényeknek,vissza akarják szorítani a felelőtlen kutyatartást!

A 10kg egy határ volt a részemről,de ez lehet fajta és természeténél fogva is korlátozás.

Amit a végére írtál meg baromság.

101. 9bbc382386 (válaszként erre: 67. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 13:29

Nem hasonlíthatunk gyereket kutyához,mindegyiknek más az igénye.

Igen , viccelgethetünk :)

100. 9bbc382386 (válaszként erre: 61. - Acuko)
2013. ápr. 8. 13:29
Nem vicc.Egy kutyának igényei vannak,és a panellakás nem épp nekik való!
99. 9bbc382386 (válaszként erre: 59. - Kamillka)
2013. ápr. 8. 13:28

Dehogy ez a legnagyobb baj az országban, ez csak egy fórum.

Parkban? Ahol gyerekek idősek vagy épp a kutyától félő emberek is sétálnak,átmennek? Nem,szerintem nem megfelelő.Erre kell futtatót készíteni a kutyatartóknak.

98. Zizisicc (válaszként erre: 92. - Kamillka)
2013. ápr. 8. 13:17
Azt hiszem, erre mondjàk azt, hogy felelős kutyatartó. Nem is lenne semmi baj, ha mindenki így vállalna kutyát. :o)
97. Zizisicc (válaszként erre: 89. - D878fb6317)
2013. ápr. 8. 13:13

Ahol egy családban nincs kutya, mert a felnőttek úgy döntenek, hogy nem szeretnének kutyát tartani, mégis hogy tanulja meg a gyerek, hogy mit lehet és mit nem lehet egy kutyq közelében? Persze el lehet magyarázni, mondani vmit sokszor, de mint tudjuk, az rögződik legjobban, amit tapasztalatok által tanulunk meg. Én azt gondolom, hogy ebben a kérdésben mindenkinek van felelőssége, de a kutyásoké jóval nagyobb. Egy gyerek szertelen, szaladgál, kiabál, ha megijed, sír, ha még nem volt kellemetlen élménye kutyával, akkor nyílt és barátkozó. Evidens, hogy nem viszem kutyafuttató helyre sétàlni, és próbálom felkészíteni kutyás talàlkotásokra, de nehogymár ne engedhessem egy parkban vagy autóktól védett helyen az utcán szaladgàlni, amit mellesleg az emberek pihenésére hoztak létre. Imádom a kutyákat, de póráz és szájkosár nélkül csak ott és olyankor engedném szabadon, ahol és amikor minimális annak az esélye, hogy bajt csináljon, vagy bajba kerülhessen. És természetesen alap a megfelelő szocializáció és fegyelem.

Természetesen, ha egy gyerek vagy felnőtt tudatosan piszkál, hergel egy kutyát, akkor a felelősségét nem lehet elvitatni, ha megtámadja a kutya.

96. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 95. - Kamillka)
2013. ápr. 8. 13:07
Régebben sintérnek nevezték azokat akik ezzel foglalkoztak.
95. Kamillka (válaszként erre: 94. - 5ee8b769e4)
2013. ápr. 8. 12:58
A kozterulet felugyelonek buntetni sem fog tudni gyakorlatban. Vagy majd altatolovedekes puskaval fognak maszkalni, mint valami panel sheriffek? Good Luck!;)
94. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 92. - Kamillka)
2013. ápr. 8. 12:55
A szabályok általános érvényűek, nem lehet mindenkinek egyedi feltételeket szabni. És a közterület felügyelőnek nincs lehetősége mérlegelni.
93. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 91. - D878fb6317)
2013. ápr. 8. 12:53
Egy része talán kivédhető lenne, de nem mind.
92. Kamillka (válaszként erre: 84. - 5ee8b769e4)
2013. ápr. 8. 12:50
Nos, a kutyasetaltatas poraz nelkul nem azt jelenti NALAM, hogy vagyok en a kutyam meg azt sem tudom eppen merre. Hanem mindig mellettem, par meteres tavolsagban. A kutya behivhato (addig hogyan is engedhetnem el??), tudja, hogy fel szeme mindig rajtam. Ha mozdulok, akkor o is ennek megfeleloen tesz. Tovabba, idegenhez (gyerek felnott tok mindegy) NEM megy oda, megg akkor sem ha hivja. Mar emlitettem, hogy jol nevelt a kutyam. Nem szeszelybol vettem annak idejen es mar kicsi korban tudatosan ugy volt nevelve, hogy tudja a helyes viselkedest emberek kozott varosban. Es elarulom, ha valaki eldonti, hogy o meg akarja simogtni, akkor magatol hozzam szalad es megvarja, h en kapcsoljam le az illetot, mert az is tudja, h nem neki kell elintezni. Nem kivancsi mas emberre. En sem bratyizok le idegenekkel, nagyon max ha kutyas.
91. d878fb6317 (válaszként erre: 90. - 5ee8b769e4)
2013. ápr. 8. 12:48

Igen, a gyrekeket meg kell tanítani. Csakhogy sokkal kényelmesebb őket leültetni a TV vagy a számítógép elé.

Abban pedig nem vagyok biztos, hogy helyes magatartással nem lenne kivédhető a kutyatámadás.

Az állat nem játékszer, és ezt azért a felnőtteknek tudni kéne...

90. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 89. - D878fb6317)
2013. ápr. 8. 12:38

A gyerekek sok mindent nem tudnak még, hiszen folyamatosan tanulják a dolgokat addig amíg cselekvőképesek nem lesznek.

A gyerekeket nekünk felnőtteknek kell megvédenünk a saját tudatlanságukkal szemben is.

Ettől függetlenül legtöbb kutyatámadásért nem a megtámadott okolható.

89. d878fb6317 (válaszként erre: 86. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 12:34

Ez így van. Aztán szerintem azt is érdemes lenne tudni, hogy a kutyatámadásoknak mi az előzménye...

A gyerekek 90%-a nem tudja, hogyan kell viselkedni az állatok közelében.

88. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 86. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 12:31
Egyetértek, pl. sokan nem tesznek rájuk pórázt és szájkosarat.
87. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 85. - D878fb6317)
2013. ápr. 8. 12:30
Lehet, de a társadalmilag elfogadott közmegegyezésen alapuló értékrend szerint az Ember a legfőbb érték.
86. Pahet a vadász (válaszként erre: 84. - 5ee8b769e4)
2013. ápr. 8. 12:28

Az a számtalan kutyaharapás az mind az ember hibája. Mert nem úgy neveli, foglalkozik vele ahogy kell.

a kutya semmivel sem veszélyesebb mint egy ember. Hogy szocializálódott, csak az a kérdés!

85. d878fb6317 (válaszként erre: 84. - 5ee8b769e4)
2013. ápr. 8. 12:18
A legveszélyesebb állat az ember...
84. 5ee8b769e4 (válaszként erre: 83. - Kamillka)
2013. ápr. 8. 12:16

Honnan tudod hogy mikor fog arra járni egy kisgyerek, vagy egy felnőtt, aki fél a kutyáktól?

A kutya veszélyes állat, számtalan kutyaharapás történik évente.

83. Kamillka (válaszként erre: 81. - Acuko)
2013. ápr. 8. 12:10
De nem arrol van szo, hogy olyan helyen sem szabad elengedni, ahol mast sem zavar a kutya? Mert mi ilyen helyre jarunk setalni es mar tavaly is voltak kozteresek es ellenoriztek a porazt. Pedig ott tenyleg nincsenek kisgyerekesek, de masok sem:( Meg koran reggel, ill keso este nem igazan jar senki setalni, meg turistak sem
82. Kamillka (válaszként erre: 75. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 12:04

Megegyszer: a parkok kozteruletnek szamitanak. Miert ne jarhatnek en oda setalni a kutyammal? Nem a Bah csomopont kozepen szeretnek karistolni vele, hanem olyan helyen, ahol lehets etalni. Ugyanigy egy 5mx5m-es elekritett terulet nem kutyafuttato!! Es "olebeknek" is kicsi.

Ha a pasztorkutyaval fogalalkozva van rendszeresen es normalisan, akkor nincs problema abbol, hogy panelben tartja a gazdaja. Sot, allitom jobb a kutyanak a gazda allando kozelsege, mintha kertbe lenne egesz nap egyedul. A szomszedunkban van egy puli. Tunderi kutya, latszik, hogy torodve van vele es jol szocializalt. Viszont van egy masik, aki full bevadul, ha kutyat lat. Nem is lattam meg egyszer sem elengedve azt a szerencsetlent. Tipikus esete, mikor megveszik a kutyat es nem forditanak ra eleg idot.

Mire megoldas, hogy nem lehet elengedni a kutyat arra megfelelo helyen? Amugy meg mire a kozteres eszbekap, mar be is hivtam a kutyamat es rajta is van a poraz. Engem ez a torveny nem igazan hat meg, mert van sokkal tobb olyan dolog, amit nem bir el pl a fovaros

81. acuko (válaszként erre: 75. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 11:42

Teljesen igazad van, én is igy gondolom.

A kutyatrtáshoz is fel kellene nőni.

Mérlegelni kellene, milyen lehetőségeink vannak, és aszerint kell vagy nem kell kutyát tartani.

A pórázon sétáltatás pedig nem állatkínzás. Ez nagy butaság. (tudom, nem te irtad)

A pórázon való mozgást pici korban kell megtanitani a kiskutyával, ami pár nap alatt teljesen természetes lesz neki.

Kutya pórázon, ennek igy kell lennie. Ha elengedem, akkor csak olyan területen, ahol meg vagyok arról győződve, hogy senki testi épségét nem veszélyezteti és senki nem köt sem belém, se ma kutyámba.

Ha kisgyereket látok, azonnal megfogom, még akkor is, ha tudom, hogy az én kutyám nem támad. Tiszteletben kellene tartani azt a másik embert is, aki nem szereti a kutyát. Joga van hozzá, nem szeretni.

80. Pahet a vadász (válaszként erre: 78. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 11:39

de látod, hogy vidéken is van nem egy ellenpélda, írták itt egy páran.

Alapvetően aki nem szereti a kutyákat, annak teljesen mindegy, hogy városban vagy vidéken látja "rossznak" a helyzetet. Sok mindennel én sem értek egyet, és való igaz, hogy legalább annyi gazi hülye, mint kutya, és legalább annyi nemkutyás is az. Ez egy örök vitatéma lesz, kinek melyik oldalról. De inkább legyen egy kutyám a lakásban, mint egy "kedves" ismerősöm... Sok esetben a kutyákat jobban szeretem mint az embereket.

79. ittmost (válaszként erre: 75. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 11:28
Igazad van.
78. eec2089081 (válaszként erre: 77. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 11:28
Igen a kutya háziállat... De be kell látni, hogy változnak a dolgok... Nem biztos hogy jó irányba de változnak... Ugyanúgy ahogy tönkretesszük a természetes élőhelyeket és nincs hol élniük a vadállatoknak, ugyanúgy a városiasodás a kutyákra is kihat... Nincs hely futtatókra, kell másra, üzletnek, parkolónak stb... Nem helyes de ez van... Akinek a kutya a mindene annak mérlegelni kell, hogy olyan helyre költözik ahol ez nem akadály...
77. Pahet a vadász (válaszként erre: 76. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 11:24
azért az nem ugyan az...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook