Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás (beszélgetés)
Amúgy az ilyen emebreket, akik egy állattól megfosztják a szabad mozgásteret, egy nagyobb területen, gyepen, úgy megkínoznám! Utcán, legyen rajat póráz.. de hoyg szaladhasson avgy elvégezez a dolgát, és ebben is korlátozzák, .. Hmm...
Az ilynre annyit lehet csak mondani: "pusztuljon a férgesse!"
annyira de annyira okosakat írsz! de komolyan! :)
ne keverjük két dolgot! Kérlek szépen!
az a kutya, amelyik lakásban lakik, azzal napi szinten foglalkoznak. Rendszeresen sétál, ismerkedik más kutyákkal, és tanítanak nekik ezt azt.. ami a kulturált közlekedés, másokkal viselkedés, egyéb fajtársakhoz való viszony.
ez az egyik típus
és van a másik, amelyik kertben ki van csapva, ha szerencséje van, akkor napjában egyszer valaki megvakargatja a fülét, de hogy nincs kutyák közt, nem tudja hogyan kell viselkedni a másikkal, valamint hogy szabadon ismerkedhet na az nem..
és itt jön a probléma!
Ugyanis a kerítés ugyan az a funkció, mint a póráz! A feszültséget gerjeszti a kutyában. Vidéken ha elmész egy kerítés mellett, az esetek nagy százalékában ki akarja szaggatni a kutya, mert neki a "házőrzés" van beprogramozva.. és nem egyszerű módon. Nincs szocializálva, és lecsap, hisz zsákmány sétál az orra előtt...
A lakásban lévő kutyámat hazavittem a szüleimhez vidékre. Természetesen ahogy kiugrott az autóból a kapuban, nyilván rögtön pisilni akart.. de nyitva volt az egyik kapu, ahonnan egy bazi nagy farkaskutya kirontott... nyilván, a kutyám nincs hozzászokva, hogy valaki betámadja pisálás közben, mert itt a panelprolik a nagyvárosban foglalkoznak a kutyáikkal. Itt minden kutya egymás mellett pisál, és egyedül a labdán vesznek össze.
szóval. ne keverjük a két tartásból származó négylábú lelkivilágát kérem szépen.
Van azért ebben némi pénzgyűjtési szándék is, a megelőzésen nevelési szándékon kívül. :)
Ettől függetlenül áll az hogy az el nem követett bűnért nem kell fizetni.
Köszönöm szépen!!! :)
A te kutyusod is gyönyörű szép!! :)
nem tudom, hogy büntetik vagy sem.. én még nem hallottam ilyenről..
Ráadásul gyönyörű, amint látom.:)
Miért, azt amúgy nem büntetik?
Nekem nagy kutyám van! De én mindig felszedem utána a kakát!
Én sem szeretek kutya kakiba lépni.
inkább azt büntetnék!!! aki nem szedi fel a kutyája után! :/
Én is szedem a kutyám után természetesen, és a nagykutyások tátott szájjal néznek...Pedig az övék carik akkorát, mint egy medve.
Bár alapjában véve ez nem kutyaméret, hanem intelligencia kérdése. Én sem szeretek kutyacarba lépni, nyilván más sem.
Plusz, a száraz kutyacar veszélyes is, akár vakságot is okozhat. Néhányan mégis a homokózóba (!) engedik a kutyát.
A kutyatartásnak is megvan a kultúrája, Európának ez az oldala még csak tanulja...:S
éN MÉG EMLÉKSZEM, HOGY VOLT UTCASEPRÓ, SŐT A LOVASKOCSIK UTÁN IS SEPERTÉK A TRÁGYÁT
Caps lock
A parkokat is tisztitották rendszresen
Azért maradnak emberek munkanélkül, mert a kutyások összeszedik a szart, igy az utcaseprőnek nem jut munka
A póráz is kétoldalú
Vannak békés természetű kutyák , vannak nem oylanok
Egy vizslárol, dogrol nem tudom elképzelni hogy emberre támadjon, a roti és társai már pórázosak lennének
Kivétel mindig van, de a gazdának kell ismernie a kutyáját
Viszont mindig meg kell kérdezni a gazdát hogy simogatható-e a kutya
Én mindig póráz nélkül mentem a dogocskámmal, nyakamba volt a közteresek miatt, de ez már vagy 10 éve volt
Pénzlehúzás az egész, mert nem a fizetésekhez alkalmazkodik a büntetés
Igen, például ne akarjon hazamenni.
Még egy ilyen gyereket.
Én gyermekként sokat szenvedtem.
Pedig csak mentem a járdán haza a suliból fényes nappal.
De az a dög már messziről morgott rám.
Nem kellett arra nevelni, hogy féljek, ment ez magamtól is!
Nem mertem hazamenni.
Ennyit az előzményről!!!
Amíg rá nem jöttem, hogy ezek a falusi dögök már rutinosak és egy valamit ismernek: ha az ember lehajol,akkor futni kell.
Már az sem kellett, hogy igazán legyenek kövek a közelben, hogy ha kell megvédhessem magam!
Csak úgy kellett tennem mintha lenne!
Nah azt en sem birom! Undorito miutan elolvad a ho es kutyasz@r mindenfele. Es altalaban a nagy kutyasok a lustabbak, ahogy megfigyeltem. Gondolod, hogy azert, mert kutyat tartok imadom a sz@art, v mi? Masok igenytelensegerol nem tehetek, de arrol sem, hogy sok ember is jocskan szethagyja a barnat. Ugyanugy undorodok mindkettotol, mint te!
Viszont megjegyeznem: XI. kerben sokszor 10 percig is setalok, mire kukat talalok :( Sokszor hazaig viszem. Nem csak a kutya kaka miatt, de ugy altalaban eleg nagy szegenysegi bizonyitvany ez! Bar ketsegtelen, hogy nem mentseg annak, aki szemetel.
A lányom szerint igenis elférne egy ló az erkélyen és miért vagyok ilyen szőrös szívű anyuka!!!
:D
További ajánlott fórumok:
- Egy betű cseréjével alkossunk egy új e és é betű nélküli négybetűs magyar szót az előzőből!
- Nyelves csók, vagy nyelv nélküli?
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Ok nélküli féltékenység?
- Ha a parkban a babakocsira támadnak a póráznélküli kutyák, erre az esetre lehet valami kutya riasztót kapni? Karperec, spray, stb?
- Milyen legális önvédelmi eszközöket tarthatok a táskámban? Büntetendő ha gázsprayt, bicskát hordok magamnál?