Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás (beszélgetés)
Nem állítom azt hogy minden gazdi és kutya normális :)
Ezért mint írtam, megértelek.
Nehéz ügy, de megoldás, ha sok kutyát megismer közelebbről.. olyanokat akiket te is ismersz, és hagyod simogatni.
hidd el, hogy megértelek!
de ez ok okozat.
Ahogy a kutya megérzi hogy félsz, úgy a gyerek is érzi. Azt a mintát követi.
Egészen más, de egy példa.
Régen voltam egy családnál, külföldön. Az anya a gyerekkora miatt félt, ha idegenek jöttek a házba.
Amint valaki csöngetett, felkapta a gyereket az ölébe, és nem mert ajtót nyitni.. majd amikor kinézett az ablakon, és látta hogy csak ez vagy az, akkor is szorongatva a gyereket picit résnyire nyitotta az ajtót... ha a gyerek akart volna odamenni az ajtóhoz, rászólt hogy jujj mit csinálsz.. eredménye az lett, hogy akár mikor csöngettek, a gyerek sírva fakadt, szaladt a szüleihez, mert annyira félt. Pedig nem volt rá semmi oka..
Visszatérve, te félsz a kutyától és ezt érzi a gyerek is.
Amikor összenyálazta a kutya, akkor nem felkapni kell, meg ráüvölteni a kutyára, hanem játékosan elmagyarázni a gyereknek, hogy nem történt tragédia, a kutya csak játszani akart..
ez éppen olyan, mint amikor a gyerek elesik, akkor ugye az anyuka automatikusan felkapja, a gyerek sír.. ha viszont "nem veszi észre" a kis balesetet, nem csinálnak belőle ügyet, akkor a gyerek minden további nélkül tovább játszik..és nem fog még csak meglepődni sem hogy a popsijára huppant.
Engem is harapott már meg idegen kutya, nem is egyszer, és nem is kicsit.És különös, élek, virulok, és semmi bajom a kutyákkal. A gyermekednek meg tanítsd meg, hogy
ne féljen "fűtől - fától", és hogy a kutyus szeretetből, játékből ugrott rá. Ha ezt nem magyaráztad/ magyarázod el neki, egy antiszociális ember válhat belőle, aki pszichológusokra fogja költeni majd a pénzét. Komolyan! Ennyi butaságot, még nem hallottam! Ha valóban ártó szándékkal ugrott volna rá, akkor megértem.. De így?? Nevetséges!!
Nem. A szülőknek kellene megnevelni a gyerekeiket.
Bakker! Ha minden gyerek ilyen félelem dogmával él, egy lelki nyomorék lesz, ha felnő.
Mi /kutyások a belvárosban/ aláírást gyűjtöttünk.. több százat!
Bevittük polgármesterünknek, hogy értékelje ki az olvasottakat és tegyen valamit! Két körben kértük, hogy alakítsanak ki kutyafuttatót nekünk! Az volt a válasz, hogy van! Tudjátok hol? A rakparton! A parkoló autók és a Duna között! Kerítés nélkül!
Most kérdem én, az autó üsse el, vagy a Dunába fulladjon?? Gondoljon ki mire...
Én emiatt is háborgok... :)
A hajléktalanok rendre lepisilik a bejárati ajtó mellett a falat... Nagyon durva... :((
Én büntetném a törvényhozókat, akik csak beszedni szeretnek pénzt, de megteremteni a lehetőséget a szabályos használatra, na azt már nem..
ide sorolnám a hajléktalanok mocskát is.Már bocsánat, de több esetben kellett hazavinnem a kutyámat fürdetni, mert embersz@rba fetrengett, mint kutyakakiba... legyenek akkor nyilvános wc-k, ingyenesek, hogy ne kelljen ezeket átélni. Fel vagyok háborodva hogy a belváros egy igazi termő terület!
És nem csak kemény hanem folyós állagú cuccokba is nap mint nap gyalogolok! Gyalogolunk, hisz a kutya a szőrén hazahozza mind!
Emiatt miért nem tesznek/háborognak emberek?
Teljesen egyetértek veled, sok múlik a szulokon ia.
Gyermekkoromtól szeretem az álattokat, soha nem féltem a harapós kutyáktól sem, volt amikor a gazda meglepodott hogy simogatom a kutyáját, mert nem szokott magához engedni másokat. Talán kétszer harapott meg kutya, de az az én hibám volt, eroltettem azt, amit o nem akart. A gyermekeim sem félnek a kutyáktól és remélem az unokáim sem fognak.
Nálunk (megyeszékhely) igazán nem lehet ok a panaszra, csak a környékünkön 3 futtató és erdő is van, lehetne vinni, de a kutyások inkább itt bandáznak a panelek között... Rájuk haragudnék ha kínzással jönnének mert nem engedhetik el, de arra már mindegyik lusta, hogy elsétáljon vele a futtatóig...
Egyébként a kutyakaki összeszedésére is van már törvény de eskü még soha egyszer sem láttam az évek alatt hogy ezt bárki ellenőrizte volna, szóval annyira nem kell parázni...
akkor mondja azt hogy szerencsém van? csak olyan kutyást ismerek /és rengeteg van itt a környéken, kistestű nagytestű kutyák vegyesen/ akinek a kutyája valóban nem bánt /embert/ és csak ha csúnyán nézünk rájuk, máris meghunyászkodnak.. Tudjuk egymásról kinek a kutyája melyikünk kutyáját nem szereti, azt messziről elkerüljük. ez egy igen jól működő rendszer ebben a kisebb közegben.
Viszont számtalanszor tapasztaltam én is már hogy felnőtt meglett emberek 500méterről ordítanak minősíthetetlen hangnemben, hogy fogjam meg a ........ kutyámat, különben ........
Spániel.. szóval egy igazi vérengző vadállat! Sok esetben észre sem veszi az embereket, leköti a napi sajtó kiértékelése minden fűszálon, nem is felé tart, de az emberünk már vinnyog, hogy ez felháborító...
A kutyák hallgatnak a gazdira, kivétel amikor nagy játékban vannak és nem akarnak még hazamenni. :)
További ajánlott fórumok:
- Egy betű cseréjével alkossunk egy új e és é betű nélküli négybetűs magyar szót az előzőből!
- Nyelves csók, vagy nyelv nélküli?
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Ok nélküli féltékenység?
- Ha a parkban a babakocsira támadnak a póráznélküli kutyák, erre az esetre lehet valami kutya riasztót kapni? Karperec, spray, stb?
- Milyen legális önvédelmi eszközöket tarthatok a táskámban? Büntetendő ha gázsprayt, bicskát hordok magamnál?