Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás fórum

Büntetendő a póráz nélküli kutyasétáltatás (beszélgetés)

46. sutoczkine (válaszként erre: 43. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 10:00
Igen ez valóban jó lenne, ha lennének kutyás ismerőseim. Igen tudom, hogy ez az állapot nem jó nekem se és a gyereknek se. És azt is tudom, hogy nem minden esetbe a kutya a hibás. Azért írok egy esetet, hogy lássátok, hogy nem utálom én a kutyákat. A bátyámnak volt 1 rotija akit szerettem és akibe teljes mértékbe meg tudtam bízni. Csak miután többször nekem jött idegen kutya az utcán ez a bizalom elmúlt.
45. mese (válaszként erre: 42. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:56
Az jó, ha így neveled, de ha sokáig tart ez a félelme, akkor azzal érdemes valamit kezdeni. Komolyan.Mert ha nem növi ki, később problémái lehetnek ebből.Nem mondom, hogy szeretessétek meg vele a kutyákat, de ne féljen tőlük... Hátha kinövi...
44. sutoczkine (válaszként erre: 41. - Mese)
2013. ápr. 8. 09:54
Pont ez az, hogy nem így neveltem és nevelem. Addig az esetig fel sem merült, hogy félni kéne tőlük, nem került szóba az én félelmem és igyekeztem nem kimutatni.
43. Pahet a vadász (válaszként erre: 42. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:53

Nem állítom azt hogy minden gazdi és kutya normális :)

Ezért mint írtam, megértelek.

Nehéz ügy, de megoldás, ha sok kutyát megismer közelebbről.. olyanokat akiket te is ismersz, és hagyod simogatni.

42. sutoczkine (válaszként erre: 40. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 09:48
Akkor áruld el, hogy magyarázod meg 1 síró gyereknek akinek púp nőtt a fején, mert beverte a betonba, hogy a kutya nem bánt csak játszik. Igen azóta már elmagyaráztam neki, hogy nem kell félni, de, ha látunk egyet közeledni elbújik a hátam mögé. És nem kapom fel, ha elesik, pont arra tanítom, hogy álljon fel és menjen tovább, mert nem történt baj. De amikor látom, hogy megsérült igenis felveszem. És nem üvöltöztem a kutyával! Aki üvöltözött az a gazdi volt és ő sem a kutyával hanem velem.
41. mese (válaszként erre: 38. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:43
Nem, a kisfiad nem érdemli meg. Nem ő tehet róla, hogy kutyák terén így nevelted.A szülők, miért nevelik félelemre a gyerekeiket? Ok, féltik, maximálisan megértem. De a hülyeségnek is van határa. És ezt leginább a kisfiad érdekébe mondom.
40. Pahet a vadász (válaszként erre: 38. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:42

hidd el, hogy megértelek!

de ez ok okozat.

Ahogy a kutya megérzi hogy félsz, úgy a gyerek is érzi. Azt a mintát követi.

Egészen más, de egy példa.

Régen voltam egy családnál, külföldön. Az anya a gyerekkora miatt félt, ha idegenek jöttek a házba.

Amint valaki csöngetett, felkapta a gyereket az ölébe, és nem mert ajtót nyitni.. majd amikor kinézett az ablakon, és látta hogy csak ez vagy az, akkor is szorongatva a gyereket picit résnyire nyitotta az ajtót... ha a gyerek akart volna odamenni az ajtóhoz, rászólt hogy jujj mit csinálsz.. eredménye az lett, hogy akár mikor csöngettek, a gyerek sírva fakadt, szaladt a szüleihez, mert annyira félt. Pedig nem volt rá semmi oka..

Visszatérve, te félsz a kutyától és ezt érzi a gyerek is.

Amikor összenyálazta a kutya, akkor nem felkapni kell, meg ráüvölteni a kutyára, hanem játékosan elmagyarázni a gyereknek, hogy nem történt tragédia, a kutya csak játszani akart..

ez éppen olyan, mint amikor a gyerek elesik, akkor ugye az anyuka automatikusan felkapja, a gyerek sír.. ha viszont "nem veszi észre" a kis balesetet, nem csinálnak belőle ügyet, akkor a gyerek minden további nélkül tovább játszik..és nem fog még csak meglepődni sem hogy a popsijára huppant.

39. mese (válaszként erre: 38. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:41

Engem is harapott már meg idegen kutya, nem is egyszer, és nem is kicsit.És különös, élek, virulok, és semmi bajom a kutyákkal. A gyermekednek meg tanítsd meg, hogy

ne féljen "fűtől - fától", és hogy a kutyus szeretetből, játékből ugrott rá. Ha ezt nem magyaráztad/ magyarázod el neki, egy antiszociális ember válhat belőle, aki pszichológusokra fogja költeni majd a pénzét. Komolyan! Ennyi butaságot, még nem hallottam! Ha valóban ártó szándékkal ugrott volna rá, akkor megértem.. De így?? Nevetséges!!

38. sutoczkine (válaszként erre: 29. - Mese)
2013. ápr. 8. 09:30
Szóval szerinted a most 4 éves fiam megérdemli, hogy 3 éve fél a kutyáktól? Ráugrott, fellökte, összenyálazta, ez egy 1 évesnek felér a marcangolással. Én meg igyekszem nem kimutatni, hogy félek tőlük. És igen engem harapott már meg utcán idegen kutya. És többször fordult elő, hogy morogva rám ugrottak. Azt hiszem ez elég ok, hogy ne bízzak bennük. Nekem sajnos nincs velük jó tapasztalatom.
37. mese (válaszként erre: 35. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 09:25
Akik ezt kitalálták, ididóta állatok... Őket kellene pórázon tartani, mert terjesztik a hülyeségüket.
36. mese (válaszként erre: 31. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 09:23

Nem. A szülőknek kellene megnevelni a gyerekeiket.

Bakker! Ha minden gyerek ilyen félelem dogmával él, egy lelki nyomorék lesz, ha felnő.

2013. ápr. 8. 09:22

Mi /kutyások a belvárosban/ aláírást gyűjtöttünk.. több százat!

Bevittük polgármesterünknek, hogy értékelje ki az olvasottakat és tegyen valamit! Két körben kértük, hogy alakítsanak ki kutyafuttatót nekünk! Az volt a válasz, hogy van! Tudjátok hol? A rakparton! A parkoló autók és a Duna között! Kerítés nélkül!

Most kérdem én, az autó üsse el, vagy a Dunába fulladjon?? Gondoljon ki mire...

2013. ápr. 8. 09:22
Na mennem kell sziasztok, szép napot! :)
33. eec2089081 (válaszként erre: 29. - Mese)
2013. ápr. 8. 09:20
Majd megtudod ha lesz gyereked... :)
32. mese (válaszként erre: 28. - Pahet a vadász)
Maximálisan egyet értek. Különös, közterületisek, és rendőrök mindib lecsapnak a kutyasétáltaókra, de mikor ténylegesn történik bármiféle bűncselekmény hol vannak? Ennyire ráérnek vagy mi?
31. eec2089081 (válaszként erre: 29. - Mese)
Kisgyerekekről van szó nem felnőtt emberről!!
30. eec2089081 (válaszként erre: 28. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 09:19

Én emiatt is háborgok... :)

A hajléktalanok rendre lepisilik a bejárati ajtó mellett a falat... Nagyon durva... :((

29. mese
2013. ápr. 8. 09:18
Egyszerűen siralmas, és nevetséges ez a törvény.Aki meg fél a kutyáktól, mert odament hozzá, az meg is érdemli..Ennyi.Az féljen, akit marcangolt már meg kutya. Annak oka van félnie. De mert ráugatott valakire, meg ráugrott játékból.. Pff.. Nagy az isten állatkertje.. Az ilyen embereket kellene pórázra tenni.
2013. ápr. 8. 09:18

Én büntetném a törvényhozókat, akik csak beszedni szeretnek pénzt, de megteremteni a lehetőséget a szabályos használatra, na azt már nem..

ide sorolnám a hajléktalanok mocskát is.Már bocsánat, de több esetben kellett hazavinnem a kutyámat fürdetni, mert embersz@rba fetrengett, mint kutyakakiba... legyenek akkor nyilvános wc-k, ingyenesek, hogy ne kelljen ezeket átélni. Fel vagyok háborodva hogy a belváros egy igazi termő terület!

És nem csak kemény hanem folyós állagú cuccokba is nap mint nap gyalogolok! Gyalogolunk, hisz a kutya a szőrén hazahozza mind!

Emiatt miért nem tesznek/háborognak emberek?

2013. ápr. 8. 09:17
Nekem egyébként németjuhászom volt, imádtam, sajnos 9 évesen el kellett altatni... :(
26. eec2089081 (válaszként erre: 22. - Pahet a vadász)
2013. ápr. 8. 09:14
Mondom volt nekem is volt kutyám és tudom miről beszélsz, velünk is kiabáltak már... Vannak ilyen szülők is, ez tény...
25. mese
2013. ápr. 8. 09:13
Egyébként ha félünk a kutyától, ilyen alapon félhetünk bármitől.A macska kikaphatja az ember szemét, rámászik, stb. Nincs bajom a macskákkal, de ennyi erővel a macskatartókat is lehetne bünteni. Mert kószál.
24. githaj (válaszként erre: 8. - Pahet a vadász)

Teljesen egyetértek veled, sok múlik a szulokon ia.

Gyermekkoromtól szeretem az álattokat, soha nem féltem a harapós kutyáktól sem, volt amikor a gazda meglepodott hogy simogatom a kutyáját, mert nem szokott magához engedni másokat. Talán kétszer harapott meg kutya, de az az én hibám volt, eroltettem azt, amit o nem akart. A gyermekeim sem félnek a kutyáktól és remélem az unokáim sem fognak.

Nálunk (megyeszékhely) igazán nem lehet ok a panaszra, csak a környékünkön 3 futtató és erdő is van, lehetne vinni, de a kutyások inkább itt bandáznak a panelek között... Rájuk haragudnék ha kínzással jönnének mert nem engedhetik el, de arra már mindegyik lusta, hogy elsétáljon vele a futtatóig...

Egyébként a kutyakaki összeszedésére is van már törvény de eskü még soha egyszer sem láttam az évek alatt hogy ezt bárki ellenőrizte volna, szóval annyira nem kell parázni...

22. Pahet a vadász (válaszként erre: 12. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 09:10

akkor mondja azt hogy szerencsém van? csak olyan kutyást ismerek /és rengeteg van itt a környéken, kistestű nagytestű kutyák vegyesen/ akinek a kutyája valóban nem bánt /embert/ és csak ha csúnyán nézünk rájuk, máris meghunyászkodnak.. Tudjuk egymásról kinek a kutyája melyikünk kutyáját nem szereti, azt messziről elkerüljük. ez egy igen jól működő rendszer ebben a kisebb közegben.

Viszont számtalanszor tapasztaltam én is már hogy felnőtt meglett emberek 500méterről ordítanak minősíthetetlen hangnemben, hogy fogjam meg a ........ kutyámat, különben ........

Spániel.. szóval egy igazi vérengző vadállat! Sok esetben észre sem veszi az embereket, leköti a napi sajtó kiértékelése minden fűszálon, nem is felé tart, de az emberünk már vinnyog, hogy ez felháborító...

A kutyák hallgatnak a gazdira, kivétel amikor nagy játékban vannak és nem akarnak még hazamenni. :)

21. mese (válaszként erre: 4. - Githaj)
2013. ápr. 8. 09:09
egyet értek
20. mese (válaszként erre: 18. - Eec2089081)
2013. ápr. 8. 09:08
Akkor meg ne hozzanak ilyen idióta törvényt.
19. mese (válaszként erre: 16. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:07
Az séta közebn kell póráz. Ez egyértlmű. De ha nincs kutyafutattó, és a gazdi elengedi egy nagyobb részen, ahol akedvére szaladgálhat a kutyus, és ezt nem teheti meg, na az áálakínzás. Mellesleg a kínzás fogalmába nem csak az éheztetés, vagy ütlegelés tartozik.
18. eec2089081 (válaszként erre: 15. - Mese)
2013. ápr. 8. 09:06
Nem veszem, de nyilván nem lehet olyan törvényt hozni hogy xy pórázon a többi meg nem... :)
17. mese (válaszként erre: 11. - Sutoczkine)
2013. ápr. 8. 09:05
Én sem vagyok Pesti, de nagyvárosban élek, és én még egy kutyafuttató helyet sem láttam.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook