Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
Bromo helyett nem fogsz esetleg Norprolact-ot kapni?
Mert nekem azt mondta a doki, hogy ha nem lesz számottevő változás, akkor cserélni fogunk!
A magas milyen magas is volt? Mert nekem olyan 1000 körüli, a megengedett 300 helyett :-(
Sziasztok újra!
Én szedem még mindig a gyógyszert. Mellékhatása semmi nics,de nem is történik semmi változás.......Nekem extrém magas a prolaktinom, macroadenomam is van, nem mestruálok már lassan egy éve. A gyógyszert teljes előírt adagban (napi 2szem a 2,5mg-osból) már július 28 óta szedem,de semmi változás.Nem jött meg azóta sem.....Bő két hete nagyon fájtak a melleim,akkor gondoltam,hogy mostmár talán történni fog vmi, de nem történt semmi....nagyon aggódom,hogy nem használ a gyógyszer.
Holnap kell mennem kontrollra.
nekem is ismetelgetek a vervetelt de egyaltalan nem volt jo aztan 3 honap roszulet utan abba hagytam nalatok nincs az a gyogyszer ami van nalunk ugy hivjak dostinex nagyon draga de nekem hasznalt 3 het utan pozitivat teszteltem es jovo honapba kell szuljek igaz nekem nagyon magas volt a prolaktinom bar szerintem nem attol fugg hogy milyen magas hanem attol hogy kinek milyen a szervezete.
Szia,
attól függ, hogy milyen magas a prolaktinod és mennyire bírod a bromo-t.
Én is megyek 1 hónap múlva kontrollra, de szerintem nem lesz jó az eredményem :-(
Köszönöm a gyors választ:) nekem egy hónap mulva ismétli meg a doki a vérvételt,és abból kiderül majd, hogy hogyan hatott a peteérésre...olvastam olyat is,akinek 2 hét alatt terhesség jelentkezett hogy elkezdte ezt szedni..mondjuk szerintem nincs 2 egyforma szervezet,mindenki másképp reagál rá. oktober 1-én lesz ujabb vérvétel, kiváncsi leszek...mellékhatásként csak orrdugulást észlelek, semmi más nincs hála ég,nem vagyok rosszul tőle...és mit kaptál helyette? nekem 2 orvos is a bromocriptint mondta a laborértékeim alapján....bizom benne hogy 2 csak nem téved és elég lesz ez és babás leszek még idén:D
Szia en is szedtem de azert ha par honap utan nem hasznal vissza kell menni mert nekem a gyogyszer mellekhatasai megvoltak de nem hasznalt semmit a bromocriptin en mast kaptam es az 3 het utan meghozta a hatasat.
Sziasztok! Új vagyok a fórumon! Kisbabát szeretnénk a párommal,tavaly szeptemberben volt egy 10 hetes elhalt babánk, utána kiderült idén hogy pajzsmirigy alulműködésem van,az most kezelve van l-thyroxinnal, rajta vagyunk a babatémán...decemberben lesz egy éve hogy nem jön össze,voltam orvosnál, vért vett, belszervileg minden ok, nincs cisztám semmi gond. megnézett UH-on ,azt mondta van peteérés,csak nem pattan ki a burokból,tehát elindul a folyamat csak nem fejeződik be. ciklusaim 50-90 nap közé tehetőek,prolaktin szintem kissé magas..felirt bromocriptint,egy hete szedem, kérdésem a következő! valaki akinek szintén ilyesmire irták fel,tapasztalat??mennyi idő után lett baba??? tényleg segiti a peteérést??köszönöm
Szép estét!
Nagyon eltűnt mindenki :-)
Remélem, jól vagytok!
:O nem semmi. azért nem szeretnék rosszabbul lenni, mint már amúgy is vagyok...
Nekem speciel nem a prolaktin miatt hullott, hanem a gyógyszertől.
hajhullásom nekem is van, de eddig nem gondoltam, hogy a magas prolaktintól lenne.
én is pont ezt akartam kérdezni: abba lehet hagyni egy doboz után? mert állítólag fokozatosan kellene...
a mostani endokrinológusom azt mondta, nem pco
mostmár nem tudom, mitévő legyek, legszívesebben egész nap csak bőgnék
2006 óta pcos-nak kezeltek, erre 2012-ben jön egy másik doki, aki azt mondja, nem, csak a prolaktin magas
pajzsmirigyet sem nézett, teljesen össze vagyok már zavarodva:-(
Nekem is hullik a hajam nagyon.
Igen, én is észleltem a hajhullást.
Lehet, hogy mégsem téves az a PCO?
hajhullása van valakinek?
mert nekem borzasztóan hullik a hajam
most vettem vas-rágótablettát, amiben folsav is van
szerintetek jó hajhullásra is?
A hányinger nekem is van. Azért hagytam abba,mert ennyit írt ki a doki és mennem kellett vérvételre. Pénteken levettéka vért, de most megjött...így majd sztem a hét második felében megyek majd az eredményért.
hogyhogy abbahagytad a gyógyszert?
én reggelente vagyok szarul, na, nem nagyon, de azért hányinger megvan (és nem terhesség miatt)
Az orrdigulas nálam is van. Nekem vszinu évekig kell majd szednem marcoadenoma miatt.
Én napi 2X1-el kezdtem. Az első zemtől nem voltam vmi jól, de a többinél már semmit sem éreztem. Most elfogyott a 30 szem, már 1 hete nem szedem. Vagyis nincs mindenkire rossz hatással.
2 dolgot figyeltem meg csak: ha lefekszem bedugul az orrom és néha nehezen tudok levegőt venni, amolyan nehézlégzés.
Sziasztok!
Elértem a napi 2x1 tablettát, szerencsére nem jelentkezett nálam semmi komoly mellékhatás.
Most már jöhetne a peteérés....:))
Ti hogy vagytok?
A hormonok rendben vannak. Annyi, hogy pajzsmirigy túlműködésem van, de fél tablettával már az is hosszú ideje stabil. Szóval szerintem nem lenne indokolt a Norprolac.
és inden más hormon értéked rendben van?
Babát szeretnénk, s a 21.napi vérvételnél kijött egy31,48-as prolaktin. Erre írtak Bromot, amit nem bírtam, így lett Norprolac. S 4 hét után az eredmény még az alsó értéket se éri el. Hát szerintem az alacsony prolactin se segíti a teherbeesést. Szóval ilyenek az orvosok. Szerintem nekem azért lett picivel nagyobb az eredményem először, mert nagyon idegesen mentem a vérvételre. Most nem tudom, mit csináljak, ezért mindenképp konzultálok a dokival.
pieta: akkor te most miért is szeded a bromot?
Sziasztok!
Lassan 1 éve szedem a bromocriptint. Persze nekem sem szólt senki a tuti kis mellékhatásokról, napi 2*1 et írtak fel 1090-es prolaktin szintre. 10 napig szédültem, halucináltam, majd meghaltam. Azóta semmi bajom, hozzászoktam. Ha egyszer abbahagyhatom, gondolom kezdődik minden előrről...jönnek az elvonási tünetek... :D
Szóval kitartás lányok!!!
Teljesen kiakadtam. Ma meglett a prolactin eredményem. Ehhez tudni kell, hogy 31,48 amikor nézték. Felírták rá a 2x1 Bromot, de 2xnegyedet se bírtam. Váltottam Norprolacra, ebből 1-t kellett volna szednem, de a félnél tartok. Szóval 3 hét Bromoval való küzdelem, majd 1 hét Norprolac, s ekkor vérvétel. Az eredmény:1,75. 4,79-től jó a mi laborunkban. A béka segge alatt van! A jelek szerint nekem nem is kellene szednem! Mivel ez stresszhormon, nagyban befolyásolja hogy milyen állapotban történt a vérvétel. Konkrétan tudom:rohantam a laborba. Talán azért lett az az egyszeri rosszabb eredmény. Erre felírnak egy lórugásnyi Bromot első körben. Dokival még nem beszéltem, de elkezdem csökkenteni negyedre az adagot, aztán meglátjuk, mit mond.
ha a körzeti is felírhatja, akkor jó.
hát, nagymama még nem szeretnék lenni, bár a páromnak már 15 éves a lánya
nekem a bromoval 3 hónap teljes adag után kell kontrollra menjek, addig nem is akar a doki látni
csakhogy a 4 doboz gyógyszer, amit felírt nem lesz elég csak 2 hónapig, úgyhogy a papírjával mehetek a körzetihez még plusz adagért :-)
További ajánlott fórumok: