Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
Én 1-et szedek esténként. Majd januárban kell visszamennem kontrollra. Én is olvastam,h nem ajánlott vezetni, én mégis minden nap szoktam.
Akkor szerintetek ha iszok egy kis pezsgőt,aznap nem vegyem be?
Sziasztok !
Két hónapja kezdetem el szedni a Bromocriptint esténként fél szemet.A mellékhatások érdekelnének igából(sok minden más mellett)mert mióta szedem azóta nem tudok aludni éjszakánként,nagyon gyakran küszködöm hányingerrel,szédüléssel,,,:( ez mással is előfordult vagy csak Én beszélem be magamnak,hogy mindez a gyógyszertől van....már több terhességi tesztet is csináltam(háta),,,,sajna feleslegesen :(
Köszönöm
Szisztok!
Bromo mellett nyugodtan lehet szedni folsavat?
hát, a mellékhatások közt szerepel a hajhullás....szóval... gondolom ki hogy reagál rá.
bár azért ekkora mértékűre mint ami nekem van, nem számítottam:(
más bajom is van. az adatlapomon fel van sorolva. egyenlőre az MR lenne a legfontosabb amit végre meg kéne csináltatnom, (hipofizis adenoma gyanú) csak hát elküldtek lefogyni mikor mentem az első időpontra...a dokim erre azt mondta hogy ilyen indokkal nem utasíthatnak vissza beteget.
hát én nem tudom.
kicsit fogytam már azóta, de sajna nem lesz elég szerintem. gyorsabban nem megy sajna:( így is nagyon le kellett csökkentenem a kajamennyiségemet... és napi szinten mozgok . 4x1 órát illetve 3x 95 percet ez van minden héten. nincs pihenőnap. december 19re van MR re időpontom.
kérdésem igazán akkor lesz ha esetleg bejön az a dolog amit az MR-rel megtudok. hogy van e ez a bajom vagy nincs. akkor majd az fog érdekelni hogy akinek ez a baja, műtötték e vagy mit csináltak vele. mert annó a dokim emlegette hogy műteni is kellhet az ilyet. illetve hogy a bromocriptint mostmár életem végéig szednem kellene?
minden esetre ha megcsinálják az mr t ha nem akkor is doki , és gyógyszerfeliratásnál rákérdezek a másik bogyóra is.
csak a prolaktin a magas? vagy más gondod is van?
ha nincs kedved átolvasni a fórumot, szívesen válaszolok a kérdéseidre
sziasztok
én kaptam bromocriptint magas prolaktinra. Nekem egyetlen mellékhatása jött ki, de az nagyon. Csúnyán hullik a hajam. Értsd: kopaszodok :( szó szerint.
hajvitamint szedek másfél hónapja. az eltüntette a már majd két újjnyi csupasz fejbőrőm láthatóságát a fejem tetejéről,de nem vagyok benne biztos hogy sokáig használni fog ha továbbra is szednem kell ezt a szutyok gyógyszert.
ugyhogy ennyit erről a csodálatos bigyóról:(
Boldogliz: esténként csak fél szemmel kezdj, nem lehet egyből 1 szemet bevenni! Ha kb. 1 hétig szeded esténként a fél szemet, akkor lehet majd az 1 szemre rátérni.
A legjobb tippem, hogy legyen a hűtőben mindig szénsavmentes víz (hányinger ellen nagyon jó a hideg víz), vagy szénsavas light kóla!
Remélem, jobban leszel így, hogy nem 1-1 szemet kapkodsz be esténként!
Szilvi
Sziasztok!
Megvolt az MR vizsgálat és már endokrinológusnál is voltam. Felírta a bromocriptint, esténként kell 1-et bevenni. Tegnap kezdtem, este bevettem, de az éjszakát a fürdőben töltöttem, hánytam. :S
Legutóbb mikor reggel és este is szednem kellett nem kínzott meg ennyire, akkor az első 2-3 napban fáradt volt, fejfájás és ennyi.
De most nagyon hányingerem van , fáradt vagyok. Már előre félek,h mi lesz este ha újra be kell vennem. Még jó,h most táppénzen vagyok tegnaptól péntekig. Nem is bírnék dolgozni. :S
Sziasztok!
Nekem is kissé emelkedett volt a prolaktin szintem. Kaptam Bromot, aztán mivel nem bírtam, Norprolacot. 2X1-et kellett volna szednem, de fokozatosan emeltem. Már fél szemtől lement annyira a prolaktin, hogy az alsó határértéket sem értem el. Szóval nagyon kevés lett. A meddőségiben állandóan azt mondták, hogy olyan hogy túl alacsony prolaktin szint, olyan nincs.Tehát szedjem tovább a gyógyszert. De hát mégis van valami szerepe ennek a hormonnak, nem? Szerintem az se jó, ha szinte nem is termelődik.Én levittem negyed szemre az adagot, és 3 hónap múlva is alsó határérték alatt voltam. A hajam iszonyatosan hullott. Ekkor kellett visszamennem az endokrinológushoz a pajzsmirigyemmel. Azt hittem, hogy azért hullik a hajam. A doki szerint a hajhullást nem a pajzsmirigyem okozza, mert teljesen jók az értékeim. Szóval valószínűleg a Norprolac. Rá is írta a papíromra, hogy nem ért egyet a gyógyszer szedésével. Állítólag a nőgyógyászok rögeszméje, hogy szedetnek gyógyszert a prolaktinra, akkor is ha határértéken belül van.
Igaz,hogy én még nem mentem át annyi mindenen,mint Ti, hisz nálam még "csak" egy éve derült ki a problémám.
Ennek ellenére én annyit tudok Nektek tanácsolni,hogy soha ne adjátok fel,mert egyszer csak sikerülni fog, és akkor a pici baba minden addigi szenvedést el fog feledtettni Veletek.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Az orvosom Bromocriptin-Richter-t ír fel, valamilyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
- A Bromocriptinről lenne pár kérdésem... Segítenétek?
- A belgyógyász felírhatja a Bromocriptin-Richter?
- Merckformin és Bromocriptin babaprojekt
- Terhesség Bromocriptin mellett