Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
hát nem tudom, majd 1 hónap múlva kiderül, mit hoz a bromo, de a régi eredményeket nézve (2007-2008) nem fog változást hozni az életembe
te most mit szedsz akkor?
Szia,
én klinikai eset vagyok! 2007-ben megállapították, hogy pcos-om van, szedjem a met-et. Ok, lefogytam 20 kilót 6 hónap alatt, bromot nem szedtem, teherbe nem estem! Ez Pesten volt a sokak által dícsért mensmentisben.
Nekem a magas értékek ellenére soha nem volt semmiféle tejcsorgásom(Szerencsére).
Aztán lekerültem szolnok mellé, itt kerestem egy endokrinológust, aki azt mondta, hagyjam el a met-et, a prolaktinom sz@r, kaptam bromot, most megyek majd kontrollra.
Az mr vizsgálat eredményére csak annyi mondott, hogy van ilyen, de nem taglalta részletesebben. Mondjuk, így is sírva fakadtam, mert nem hiszem el, hogy 5 éve a dokik nem tudják eldönteni, mi a bajom, teherbe nem esem, az idegei meg erre mennek rá. Hiába a met, a bromo, a gyógyszerek, ha folyamatosan mindenhonnan mást hallasz. És csak azt látod, hogy körülötted már mindenki babázik. Egyszerűen iszonyú! Hogy nincs megoldás, csak a türelem??? De meddig???
Hogy mi okozza a prolaktin emelkedését? A gyermektelenség :-(
Én a Bajcsyban voltam MR-n. Nálam a magas prolaktint a macroadenoma okozza,legalábbis azt mondják a hozzáértők....
Nálam nem volt zene MR közben,úgyhogy én dúdolásztam magamban,hogy megnyugodjak és ne arra figyeljek,hogy milyen rossz ott bent....
Sziasztok!
Nekem június végén derült ki hogy felső határon van a prolaktinom, még csak nem is volt magasabb, nekem 29 volt, és 30 a felső határ az itteni labornál. Ugye ez a mértékegység miatt van, hogy eltérőek a tartományok. Az nap mikor ez kiderült, reggel vettem észre, hogy mindkét mellemből tejszerű valami csöpög, főleg nyomásra. Nekem előtte is többször fájdogált a mellem, de nem tulajdonítottam a fájdalomnak jelentőséget, tehát már valószinűleg hamarabb is emelkedett volt a prolatkin szintem.
Azt mondják a prolaktin szint már 20 ug/l-től is okozhat panaszokat nem feltétlen kell meghaladnia a felső határt.
Nos mivel a tejcsorágsom nem múlt, kaptam Bromocrpitint, ami nagyon kikészített a mellékhatásaival, igy két hét után Norprolacot kaptam. Ezt követően még mennem kell emlő UH-ra, emlősebészetre, pajzsmirigy, mellékvese hormon vizsgálatra. Ezek mind negatívak voltak. Mennem kellett sella Mr-re, melyen csak részleges empty sellát irtak le, a nyélről irtak még valamit, ill. hogy a hipofízis 4 mm-el kisebb, ez ugye ami az üres sellára utal.Voltam idegsebésznél leletemmel, aki azt mondta ez a a panaszaimat nem magyarázhatja, adenomám pedig ugye bár nincs.
Okozhatja a prolaktin emelkedést stressz is, de eljöttem szabira hosszabban, kikapcsolódtam, és az sem volt hatással.
Norprolac levitte a prolaktinomat, ekkor orvos javaslatára elhagytam, mert ennek is kikészítettek a mellékhatásai. És szintén javaslatra elkezdtem szedni a Premens tablettát (barátcserje). Mikor elhagytam a Norprolacot megint kezdődtek az iszonyat emlőfájdalmak, megugrott megint a prolaktinom, amit a Premens tabletta rendezett, most megint jó. Nem tudok meg lenni gyógyszer nélkül, mert megugrik a prolaktin szintem.
A kivizsgálások alapján elvileg nincs oka mitől van:(((( Tünet is jelentkezik, a tejcsorgás mikor vissza emelkedik a szintem.
Bromo és Norprolac szedés alatt összekuszálódott a többi hormon is, amik Premensre most
rendeződtek.
Pár napja egy pesten dolgozó endokrinológus mondta, hogy az üres sella teljesen okozhat olyat mint ami nálam van. Ezen meglepdődtem!!!!!
Akkor a többi doki miért másképp beszél??????
Hétfőn megint idegsebészhez megyek, de most máshoz!!!!
Elegem van!!!!
Nálatok mi okozza a prolaktin emelkedést? Kinek hol nézték az Mr-t?
Szilvipisti, Neked hol mondták ugyan arra a diagnózisra, hogy az nem probléma? Neked mennyivel kisebb a hipofizised?
Szia,
én is voltam mr-en, már másodszor! 2007-ben még egész tűrhető volt, de most 3 percig azon gondolkoztam, hogy megnyomjam-e a gombot, amit a kezembe adtak, vagy sem.
EKözben zene szólt, és úgy döntöttem, a 10-15 perc nem is olyan sok, max. 5 zeneszám mehet le addig. Úgyhogy, lassacskán megnyugodtam ....
Nekem a nyél vagy mifene nem úgy áll, ahogy kellene, meg van valami üres sellám, de állítólag nem gond (én eldöntöttem, biztosan boszi vagyok).
Erre na meg az 1806-es prolaktinomra kaptam a bromot, lassan mennem kell kontrollra, de ugye a doki megint az egész ciklust nézni akarja, és ez azt jelenti, hogy újabb hónap fog eltelni "eredmény" nélkül!
Néha már nagyon kilátástalannak érzem ezt az egészet!
14 év nagyon sok idő....
Engem nőgyógyász utalt be MR-re miután a hormonvervetelenen extra magas lett a prolaktin. Ezután endokrinológushoz küldtek,majd ő tovább az ideggyógyászhoz....ő pedig vissza az endokrinologiara....nem volt egyszerű menet:))
A prolaktinom most jó,kontroll MR majd jövő májusban.
jaj bocs, tényleg írtad is, sajnálom!:( az ideg gyógyász utalt be? azért gondolom, nem egy vérvétel eredménye alapján küldenek...
aranyos a kérdésed: semmi különös történet, meddőségi kivizsgálásra járok, mert két éve hiába erőlködünk. itt bukott ki a magas prolaktin, most Bromo-t szedek, amúgy meg MR-re javasoltak.
Nekem nem jó eredménnyel zárult, 1cm-es macroadenonam van,ami az agyalapi mirigy jóindulatú daganata. Ez a daganat túltermeli a prolaktin hormont,emiatt magas nekem. Voltam ideggyógyásznál,azt ajánlotta mindenképp először gyógyszeres kezelést kell megpróbálni. Úgyhogy erre szedem a Bromocriptint.
Neked mi a "történeted"?
Szia, igen.
Én májusban voltam.....
Mást nem szedek erre. Mondjuk nekem az elsődleges gond az h macroadenomám van,nekem emiatt kell szednem.
Sztem 3hónap alatt neked is lehet jó eredmény,hisz én nem szedem még azóta...
Drukkolok!
Monyó: akkor talán én a 3 hónap/2 szemmel nem fogok ilyen szuper eredményt produkálni a kontrollon, mint te! Mondjuk, ha jobban belegondolok, csak 1 hónap előnyöd van :-)
És a bromo mellett mást nem kell szedned? Csak azt?
Én július 28 óta szedem a napi 2 szemet.
Nagyon örülök ugyan az eredménynek,de csak akkor leszek igazán nyugodt ha végre megjön a mensesem....novemberben már egy éve lesz h nem jött meg. :( Így meg ugye nem jöhet a baba...:(
Szia!
Most beszéltem a dokimmal, 360-ról lement a prolaktinom 11-re:)))
Úgyhogy marad a napi 5mg.
És most nagyon boldog vagyok! :)
Bromo helyett nem fogsz esetleg Norprolact-ot kapni?
Mert nekem azt mondta a doki, hogy ha nem lesz számottevő változás, akkor cserélni fogunk!
A magas milyen magas is volt? Mert nekem olyan 1000 körüli, a megengedett 300 helyett :-(
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Az orvosom Bromocriptin-Richter-t ír fel, valamilyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
- A Bromocriptinről lenne pár kérdésem... Segítenétek?
- A belgyógyász felírhatja a Bromocriptin-Richter?
- Merckformin és Bromocriptin babaprojekt
- Terhesség Bromocriptin mellett