Bromocriptin vélemények? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nekem is magas prolactinem van mikroadenoma miatt. Már egy hónapja szedem.
A 33. ciklusnapomon tartok, és eddig semmi. Görcsölgettem, meg szurkálgatott a hasam, de elmúlt. Valami fura apró nyilalásokat érzek odalent, de ilyen nem szokott lenni. Menzinek semmi jele. A melleim sem érzékenyek, pedig menzi előtt azok szoktak lenni.
Konkrétan semmit nem érzek, pedig nagyon bíztam benne, hogy 33 napon belül lesz a ciklusom.
A Bromocriptintől továbbra sincs semmi bajom, sőt mintha a reggeli fáradtság kezdene kevésbé nyomasztó lenni.
Annyira reménykedtem benne, hogy 1 hónap alatt beállítja a ciklust.
sziasztok
én tegnap kaptam meg a vizsgálatom eredményeit. a bromó prolaktinra piszokul bevált. levitte az értékemet normál tartományon belülre:) 34,17 volt, most 2,81. :) bár a női hormonok alacsonyak szóval baba egy jó darabig nem lesz. 3 évet adtam magamnak hogy rendbe jöjjek az első gyerekhez:)
Ja értem, más mértékegységben van neked megadva mint nekem.
Neked nem duzzad a melled tőle, komolyan annyira zavaró, szétpukkan, de nem mindig.
Elvileg meg pont a mellfeszülést kellene megakadályozza...na nem tudom
Ez nem olyan magas prolaktin, csak más mértékegységben van.
Itt 5száz valamennyi volt a határ, és az enyém 620. Ez nem olyan magas. Sokaknak ez a határ mellett 1000, meg 2000.
Én elfelejtettem megkérdezni mennyi idő alatt hat, de azóta olvasgatom, hogy elég gyors.
21 napja szedem, semmi rosszullét, vérvétel kontrollra csak olyan 3 hónap múlva megyek. Addig dolgoznak a gyógyszerek. mert én merckformint is szedek PCO-IR re
Helló!
Látom nem túl aktív az oldal. 6 napja szedem, eddig elvislhető, mintha hamar bealudnék tőle, kis hányinger néha-néha, megszédülések, leesika vérnyomásom ilyenkor, ja és nincs úgy étvágyam. de gyidejüleg elkezdtem szedni az Euthyroxot pajzsmirigyre szóval az is lehet van olyan tünet amit a másik okoz. Nekem 30 körül van a prolaktinom, de már ez sem jó mert babát szeretnék úgy-hoyg felírta az orvos.
Azt mondta ez már egy hónap altt le fogja vinni nekem akár 0-ra, de azt mondta az nem baj, van egy mésik gyógyszer amelyiknek nincs mellékhatása de az lassan hat kb. 3 hónap.
Ha neked ilyen magas a prolaktinod akkor gondolom azért lehet több idő kell neki, majd írd meg hogy vagy azóta.
Sziasztok!
Új vagyok a hoxán, de most már szükségem volt "betegtársakra" , hogy könnyebb legyen.
Én is leírom a tapasztalataimat, hátha segítek. A történetemet a naplómban olvashatjátok, hosszú és küzdelmes. De ahogy ott is írom: AZ ELSŐ GYERMEKEMÉRT HARCOLOK, ÉS GYŐZNI FOGOK!
A Bromot majdnem két hete szedem. 620-as prolaktinra, microadenomára kaptam. Babát szeretnék, nagyon.
Fél szemmel kezdtem, az orvosom tanácsára, mielőtt leragadt a szemem este, azelőtt gyorsan bekaptam, majd 5-7 nap után egész szemre váltottam lefekvés előtt. Az elején semmi bajom nem volt, múlt héten egyszer rám tört a hányinger 3 órára, tegnap szintén hányinger 3 órán keresztül. Ma reggel volt a legrosszabb, erős hányinger, és fájtak a lábaim, mint az influenzánál, de 11:45-kor, mint amit elvágtak, megszűnt. Számomra eddig kibírható, mindig arra gondolok, egy kemoterápia mennyivel rosszabb lenne!!! Jó tanács: a nagyon hideg víz kortyolgatása segít, de nem azonnal. B6-ot és dedalont lehet ez a gyógyszer mellé szedni, én nem szedtem még, majd csak akkor ha nagyon muszáj.
Nekem azt is mondták, nyugodtan lehet negyedet szedni, ha a féltől is rosszul van valaki, és 5-7 naponta emelni az adagot negyed szemmel. Elvégre legtöbbünknek évek alatt derítették ki, mi a baj, most az a plusz 1-2 hét, amennyivel tovább tart az adagnövelés, már semmit nem jelent.
Érdekelnének tapasztalatok babásodás szempontjából, esetleg olyan tapasztalatok, ahol magas prolaktin-PCO-inzulinrezisztencia van jelen.
köszike, bárkit szívesen "meghallgatok"!
Sziasztok!
Nekem az a problémám, hogy nem tudom miért kaptam ezt a gyógyszert. Nagyon sok hozzászólást olvastam el. Nekem nem jött meg a menstruációm több, mint fél éve. Elmentem az orvosomhoz elküldött vérvételre és felírta ezt a gyógyszert, de nem mondott semmit. Mondta hogy szedjem be és ha elfogyott menjek vissza. Aztán időközben megjött egy hónapban kétszer is ezért nem kezdtem el szedni viszont utána megint semmi... Fogamzásgátlót már nem szedhetek, mert túl kicsi a méhem és cisztáim is vannak. 6 éve az egyiket le is szívták és akkor kaptam fogamzásgátlót, hogy beálljon a menstruációm, de a mostani orvosom nem ír fel nekem fogamzásgátlót. Én még nem szeretnék gyereket mert fiatalnak tartom magam de a hozzászólásokból arra következtetek hogy valami nagy baj lehet de nekem senki nem mond semmit. El vagyok keseredve :(
Sziasztok!
Hogy vagytok?
NEkem csökkentették a gyógyszeremet, napi fél szemre. De azóta minden nap rettentően fája fejem és nagyon gyenge vagyok. Most jelentkeztem be magándokihoz,de csak márc közepére kaptam időpontot.
sziasztok!
én két hónapja szedem a Bromót, napi 1xfelet. Nálam a hányinger és a kábultság a legrosszabb, főleg reggelente, illetve azt tapasztaltam, hogy állandóan fázom. Pl. 24 fokot csináltam a lakásban, és 3 paplan+2 pulcsi alatt annyira fázom, hogy remegek... Tapasztaltatok ilyet? Amúgy nálam jótékony hatással volt a depressziómra, a kedélyállapotom sokkal jobb lett, megszűnt a hajhullásom, sőt megerősödött és csillogóan fényessé vált a hajam, és 5 kg-t fogytam. (bár lehet, hogy azért, mert nem nagyon van étvágyam...) Amióta a Bromót szedem, állandóan a halat kívánom... Tök durva, hogy napi 2-szer képes vagyok halat enni...
miért nem akarnád műttetni?
vagy így is úgyis gyógyszert kell szedni?
Sajnos ott van az agyalapi mirigy daganata. Ezért kell szednem ezt a gyógyszert. MAjd januárban lesz kontroll, de amúgy sokszor érzem a mellékhatást. Ma sem ettem még semmit,met mindentől hányingerem van.
' hete meg azt vettem észre,h ha netezek, meg munka közben is elmosódik a képernyő, homályos.
További ajánlott fórumok:
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Az orvosom Bromocriptin-Richter-t ír fel, valamilyen tapasztalatotok van ezzel kapcsolatban?
- A Bromocriptinről lenne pár kérdésem... Segítenétek?
- A belgyógyász felírhatja a Bromocriptin-Richter?
- Merckformin és Bromocriptin babaprojekt
- Terhesség Bromocriptin mellett