Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » BHRG tapasztalatok fórum

BHRG tapasztalatok (beszélgetős fórum)


2013. ápr. 17. 12:35
Sziasztok! Én a HRG terápiával kapcsolatban érdeklődnék, elsősorban gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. Jövő héten megyünk először, "ismerkedős" órára. Ilyenek merültek fel bennem hogy pl. a gyereknek kell-e fürdőruha, vagy elég az úszópelus? (19 hónapos de még nem járó kislányról van szó). Annyit mondott a terapeuta hogy vigyek úszósapkát. Ilyen kicsi buksira hol kapok vajon? És úgy általában, hogy megy egy ilyen foglalkozás? Köszi mindenkinek előre is!
12. 3c3e631065 (válaszként erre: 11. - Trapiti)
2013. márc. 30. 14:57
Hogyan milyen vizsgálatokkal tudom ezeket kivizsgáltatnia ??? Voltunk Neurológián ott oké minden , pszichológus ő küldöt el minket erre a tornára ,és most megyünk majd hallás vizsgálatra .... Pzsichológus mondta hogy szét szórt és nem együttmüködő ....
11. trapiti (válaszként erre: 10. - 3c3e631065)
2013. márc. 29. 23:05
Azért lenne érdemes alaposan kivizsgáltatni, hogy tudd, mi az alap gond. Van olyan, hogy tényleg csak egy kis lökés kell de lehet olyasmi is, amivel hosszabb ideig kell foglalkozni (de ne ijedj meg, az sem tragédia!) :)
2013. márc. 29. 22:47

Értem ,erről a dévény módszerről már halottam de nem gondoltam rá hogy nekünk szükségünk lehet ezekre valaha is ..... Mindig azt keresen magamab hogy mit rontottam el ,nem tudom!!!


Igen jártunk gekkoba is pfffff borzasztó volt számunkra nagyobb gyerekeknek biztos jó kis plusz dolog az életükbe !!!


Én mikor most beszéltem az egyik hölgyel a BHRG -től ő azt mondta hogy lehet fél év múlva minden oké lesz ,de ezt majd egész éeltén át csinálnom kel vele ???? Vagy csinálom javul jó lesz minden és magától helyre áll.... ??? Mert lehet neki csak egy kis lökés segítség kéne nem tudom .... Járt közösségbe caládi napközi fél évig de amióta nem jár febr látom hogy totál vissza esett :( áááá nem tudom annyira tapasztalatlan vagyok ezekből a dolgokból ...... :( Mindetn megpróbálok mindent !!! Na igen nem sajnálom a pénzt de egy csoportos foglakozásnál tuti semmi nem érnének el vele feladatsort meg csinálni itthon szerintem élvezné is valahogy rávenném :D aztán majd csak belejön ő maga is és szeretné ..... De tényleg van olyan hogy csak egy kis lökés kell esetleg neki és utána már nem kell ezekkel foglalkoznunk torna stb .... ??

2013. márc. 29. 22:24

Olvastam, hogy a Gekkóval is próbálkoztatok. Annak nem sok értelme van, időtöltésnek nagyon jó, de fejlesztésnek édes kevés.


A TSMT ennél sokkal jobb, főleg kicsiknél, mert te tudod vele otthon csinálni (így olcsóbb is). 2.5 éves korban még nem fogod tudni csoportos tornára hordani. A TSMT feladatsorok eleinte elég passzívak a gyerek számára, vagyis Te hintáztatod, gurítod, tologatod stb. aztán ahogy ügyesedik meg nő a gyerek, úgy egyre aktívabban kell részt vennie, ilyen szempontból nagyon jó.

Szerintem érdemes csinálni, de utána folytatni kell mással úgy 4-5 éves korától, leginkább alapozó terpiával.

8. trapiti (válaszként erre: 6. - 3c3e631065)
2013. márc. 29. 22:13

A TSMT (tervezett szenzomotoros tréning) az a torna amit a BHRG Alapítávnynál (is) csinálnak, Lakatos Katalin fejlesztette ki részben több módszert ötvözve, ő a BHRG alapítvány vezetője.

Ha hozzájuk viszed, akkor enyhébb esetben rögtön csoportos tornát javasolnak, de általában elöször egyéni otthon végzendő tornát, utána csoportosat.

Mi 2.5-4 éves koráig TSMT-ztünk itthon, sok haszna volt, de teljes megoldást nem hozott, 4 éves korában váltottunk alapozóra.


Az egyéni torna a BHRG-nél úgy működik, hogy kb. 6 hetente viszed a gyereket kontrollra, mindig adnak egy-egy új feladatsort amit otthon heti 4-5 alkalommal (kb. 4-5x1-1.5 órát vezs igénybe) csináltok. Nálunk másfél év után azt mondták, végigcsináltuk amit náluk lehetett, részükről a gyerek rendben van.


Rengeteget kutattam mire felfedeztem a lehetőségeket, és mindennek utánajártam. Így visszatekintve azt gondolom, érdemes egy nagyon alapos és korrekt, mindenre kiterjedő állapotfelméréssel indítani, különösen ha többféle probléma is fennál (egyébként könnyen lehet hogy a többfélének tűnő probléma gyökere ugyanaz...). Ha nem sajnálod rá az időt és a fáradtságot, akkor javaslom dr Marton Dévényi Évát az Alapozó Terápiák Alapítvány vezetőjét, szerintem ő csinálja az elérhető leg alaposabb és összetetteb állapotfelmérést, és javasol terápiát is szükség esetén.

2013. márc. 29. 22:03

Ezt a fejlesztési eljárást a szükség hozta. A HRG-módszer nem alkalmazható olyan gyermekeknél, akik gyakran kapnak légúti fertőzést!!!


Ezt olvastam most mivel nálunk aszthmatikus bonhitiszünk van !!!

6. 3c3e631065 (válaszként erre: 5. - Trapiti)
2013. márc. 29. 21:55
ÉS a TSMT az jó a mi nem csak beszédproblémánkra hanem maga az egész viselkedésére is ?? Már mint mikor a BHRG tornát szüneteltetétek akkor esett vissza ?? Ne haragudj hogy így minden kérdezek ,de jó helyre megfelelő emberelhez szeretném vinni hogy segítsenek és azért te már tudod hogy nem olcsó mulatság !!!
5. trapiti (válaszként erre: 4. - 3c3e631065)
2013. márc. 29. 21:51
Beszédindításra nagyon jó a TSMT. Nekünk hyperaktivitás miatt kellett, de azt vettem észre, hogy csak addig volt hatása a tornának, amíg aktívan csináltuk, amikor szüneteltünk akkor visszaesett.
4. 3c3e631065 (válaszként erre: 3. - Trapiti)
2013. márc. 29. 21:19
Az mit jelent hogy "kevés"volt ??? Sajnos én most ismerkedem ezekkel a dolgokal ,mivel 2,5 fél éves a gyermekem és beszédbe le van maradva sőt egy két szó max és nem mükődik együtt velem velünk és nem foglalja le magát egy valamivel....
2013. márc. 29. 21:00
Volt látható változás, de nekünk kevés volt, túl hamar "elfogytak" a feladatsorok. Azóta alapozóra és Ayres-re járunk, ezek hatékonyabbak szerintem.
2013. márc. 29. 20:48
Senki ?????
2013. márc. 29. 20:30
Érdeklődni szeretnék hogy milyen tapasztalatok vannak velük kapcsolatban ,volt e látható változás amikor oda járt a gyermek tornára !!!???

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook