Főoldal » Írások » Egyéb témák » Betűcserélő játék

Betűcserélő játék


Tedd próbára magad te is vadiúj játékunkban!

A Betűcserélő játékban a honlappal legalább kicsit kapcsolatos szavakat kell kitalálnod, mert azoknak mi bizony jól összekevertük a betűit. Annál jobb vagy, minél kevesebb segítségkérésből, másodlagosan pedig minél kevesebb idő alatt végzel a feladvánnyal, azaz sikerül helyes sorrendbe rakni a betűket az összekavart szavakban.


Katt ide a játékhoz!

Betűcserélő játék

A "minden idõk topjait" tartalmazó listán pedig úgy lehetsz eredményes, hogy minél több szót te találsz ki a legkevesebb hibából, a leggyorsabban. Ha többen is ugyanannyi segítségkéréssel találják ki a feladványt, akkor az időeredmény dönt. Ha az időeredmény is azonos, akkor az kerül előrébb, akik korábban játszotta az adott játékot. Ez azt is jelenti, hogy nincs döntetlen a listákon, jobbnak kell lenni ahhoz, hogy egy korábbi csúcstartót meg tudjon előzni az ember.


A játék során a következőkre van lehetőséged:

1. Megcserélni egy-egy betűt. Ehhez kattints az egyik betűre a szóban (megváltozik a színe), majd kattints egy másikra, és a két betű azonnal megcserélődik. A játék lényegéből adódóan addig érdemes ezt csinálni, amíg ki nem jön egy értelmes szó.

2. "Újrakeverem!" gomb: erre akkor nyomj, ha végképp nincs ötleted, hogy mi lehet a feladvány. Esetlegesen a betűk más elhelyezkedése ötletet nyújthat a megoldáshoz. Ha több szóból áll a kitalálandó feladvány, sajnos e gomb használatának hátránya is van, mert eleinte szavanként vannak keverve a betűk, de itt több szó betűi is összekeveredhetnek.

3. "Segítség!" gomb: vigyázz!, minél többször használod ezt a gombot, annál kevesebbet ér majd eredményed a toplistán. Van azonban olyan helyzet, amikor nincs ötlet, s így nincs más megoldás, mint használni. A "Segítség!" gomb kijelöli neked azokat a betűket, amik már a helyükön vannak. Maximum 10-szer lehet segítséget kérni, ha ez sem elég a sikerhez, marad a "Feladom!" gomb használata.

4. "Feladom!" gomb: ha erre a gombra böksz, megtudod, mi lett volna a helyes megoldás, és véget ér számodra az adott játék. Kezdhetsz azonban újat, új feladvánnyal. Ha egy feladvánnyal 24 óra alatt sem végzel, a feladvány lezárul, és egy feladott játéknak könyvelődik el.

5. "Kész vagyok!" gomb: erre akkor nyomj, ha már úgy véled értelmes a szó/kifejezés, amit kiraktál. Ha tényleg erre gondoltunk, végeztél, eredményed felvésődik az eredménytáblára. Ha te állsz a feladványnál az élen, szereztél egy újabb rekordot (kivéve, ha korábban is te voltál az élen). Egy-egy feladványnál egy felhasználó mindig csak egyszer szerepel, méghozzá a legjobb eredményével.


A toplistán látható oszlopok a következők:

1. oszlop: Helyezés.

2. oszlop: A felhasználó neve.

3. oszlop: Rekord: azaz hány feladványnál áll az élen az adott játékos. (Ez változhat lefelé is, hiszen könnyen elhódíthatnak mások egy-egy győzelmet.)

4. oszlop: Össz. játék: azaz mennyit játszott összesen az illető.

5. oszlop: Siker db: azaz hány olyan játéka volt, amit nem kellett végül feladnia a "Feladom!" gombbal.

6. oszlop: Teljesítmény: a Siker db és Össz. játék oszlopok aránya.


Figyelem! Ha a böngészőt frissíted, vagy a vissza gombot használod, előlről kell kezdened a játékot, viszont az időeredmény nem nullázódik.


A játékot a későbbiekben a Játékok menüpontban is megtalálod!


Katt ide a játékhoz!


Mindenkinek jó szórakozást kívánunk!


Hoxa
Írta: Speedz, 2007. december 17. 23:28
Fórumozz a témáról: Betűcserélő játék fórum (eddig 273 hozzászólás)

Ha tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook