Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd? fórum

Mérges lennél a kollégádra, ha náthásan dolgozna vagy megértenéd? (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7 8 9
105. timycat (válaszként erre: 95. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 23:18
Nem vagyok cukorból. De van pl velem élő családom, nem szívesen fertőzöm le a gyerekemet, mert Micike a melóhelyen úgy érezte ő nem annyira beteg.
104. Epresturmix (válaszként erre: 102. - Epresturmix)
2020. okt. 28. 23:18
Mondjuk úgy szoktam csinálni, hogy akkor rendeztem le amikor orvoshoz mentem. Most ketten élünk, de ha az egyikünk taknyos, záros időn belül a másik is elkapja, így az megy boltba, aki jobban van.
103. timycat (válaszként erre: 94. - Dfc04c70e4)
2020. okt. 28. 23:17
Biztos én dolgozok szuper helyen, bár szerintem ez csak normális hozzáállás, de COVID ide vagy oda betegen nem járunk be, aki meg bejön azt hazaküldik.
102. Epresturmix (válaszként erre: 100. - Timycat)
2020. okt. 28. 23:15
Hát most hazabeszêlek, de ugye én egyedül éltem sokáig és kit kértem volna meg, hogy hozzon kaját? Senkit. Elmentem.
101. 71ddaa07fa (válaszként erre: 98. - Dfc04c70e4)
2020. okt. 28. 23:14

Szerencse ritkán vagyok, beteg, de ha igen, akkor eszembe sincs sehova se menni, mert nincs erőm. Legszívesebben az orvosomat is odavarázsolnám a lakába, addig még megvizsgál. A váróterembe töltött idő is kínszenvedés számomra. Azt várom mikor dőlhetek le az ágyamba.

Nálam ez jelenti a betegséget.

Olyan, hogy fújom az orrom, kapar a torkom, vagy kicsit köhögök, rekedt vagyok, két-három évente előfordul. Ugyanúgy végzem a napi teendőimet, mint máskor. Tudom, hogy néhány nap alatt helyrejövök, eszembe sem jut orvoshoz menni.

100. timycat (válaszként erre: 97. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 23:14
Aki meg egyedül él az haljon éhen otthon betegen 😆
99. timycat (válaszként erre: 87. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 23:12

Hányás-hasmenéssel ne menj háziorvoshoz. Az ilyet rettentően rühellik a dokik, mert felesleges, csak szórod a nyavalyát ahelyett hogy otthon maradnál és felhívnád. Semmivel sem tudsz több információval szolgálni személyesen mint telefonon. Ágynyugalom, diéta, smecta, probiotikum, sok folyadék. Ha fokozódik vagy nem javul 3-4 nap alatt akkor meg majd úgyis továbbküld nehogy kiszáradj.

Komolyabb légúti nyavalyákkal a háziorvost azért érdemes felkeresni, mert a tüdő meghallgatásából (pláne ha szerencséd van és egy pulmonológus a házidokid) ki tudja szűrni, hogy kb mivel és milyen fokúval áll szemben.

Egy kis lázzal, orrnedvedzéssel felesleges, mit tud csinálni? Ágynyugalom, sok folyadék, vitamin, gyakran szellőztess! Ezért kár ott tobzódni, csak rontod ott a levegőt.

A házidokim betelefonálásra is kiír. Tudja hogy nem csalok, azzal az évi 2-3 nappal.

A háziorvosok fő feladata nem is az, hogy szipogós, fosós-hányós betegeket fogadjanak. De valahogy nincs a köztudatban, hogy mi végre van feltalálva a háziorvosi rendszer.

98. dfc04c70e4 (válaszként erre: 97. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 23:03

Így igaz.

Na, pont ezt írtam az imént. Ez is olyan hozzászólás, amivel egyetértek.

Ha beteg vagyok, helyettem bevásárol más. Fodrászhoz meg ki a fene megy, ha valóban beteg?

97. 71ddaa07fa (válaszként erre: 96. - Globus)
2020. okt. 28. 22:55
Aki tényleg beteg, az fel sem tud kelni, az orvoshoz is láz és fájdalomcsillapítóval megy el. Aki pedig fodrászhoz, bevásárolni és egyéb helyre jár, az nem beteg.
96. globus (válaszként erre: 85. - Epresturmix)
2020. okt. 28. 22:47

No igen...én tavasszal írtam, hogy azt utálom, ha kolléga beteg, aztán találkozom vele ilyen boltban-olyan piacon, mások is mondják, hogy utcán csatangol. Mindenki letámadott, hogy hát enni kell, bevásárolni muszáj. Ott lehet fertőzni.

Fodrászom mérgesen mesélte, hogy sok táppénzes vendége van, ami ugyan pénz, na de na...

Aki beteg, orvos után maradjon a valagán.

95. 71ddaa07fa (válaszként erre: 92. - Timycat)
2020. okt. 28. 22:47
No bumm. Mennyi fertőzésbe haltál bele eddig? Vagy te esetleg cukorból vagy, és az esőre sem mész ki? Te sosem játszottál gyerekkorodban úgy a barátaiddal, hogy valamelyikük meg volt fázva?
2020. okt. 28. 22:41

Látom,kicsit fokozódtak az indulatok.

Szinte mindegyik hozzászólásban van olyan gondolat, amivel egyetértek. Legalább kulturált hozzászólások születtek. Pro és kontra.

Azért minden munkahely más és más. Ezt figyelembe kell venni. Ezért tudom elfogadni mindkét tábor véleményét. Mindegyikben van igazság.

Valószínű, hogy korábban, a Covid megjelenése előtt ez nem is lett volna vitatéma.

93. Epresturmix (válaszként erre: 89. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:40
Sajnos idén úgy néz ki bezár. Eladtâk ezt is. :'(
92. timycat (válaszként erre: 87. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:39
S vígan fertőzi kollégáit. 🤦‍♀️
91. Epresturmix (válaszként erre: 88. - Channa*)
2020. okt. 28. 22:38
Kegyetlen. Teljesen süket voltam a jobb fülemre. Egyrészt zavaró volt másrészt nagyon nyomott és fájt tőle az egész fejem. Tavalyelőtt azt hittem belehalok. Középfülgyulladâsom volt. Huh.... 😵
90. Channa* (válaszként erre: 87. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:37
Mi hasmenéssel és hányással sem megyünk dokihoz, hanem bevesszük a szokásos gyógyszerünket és másnapra jobban vagyunk...
89. 71ddaa07fa (válaszként erre: 86. - Epresturmix)
2020. okt. 28. 22:36
Ilyen mindenkinek egyszer adódik az életében, becsüld meg! Én is hasonló jó helyen dolgozom. Mikor első napomon voltam el sem akartam hinni, hogy ilyen munkahely is létezik. :))
88. Channa* (válaszként erre: 85. - Epresturmix)
2020. okt. 28. 22:36

Csak egy fülfájás?

Sosem fájt a fülem igazán, de ismerek fülfájósakat. Szerintem az nagyon fájdalmas lehet...

87. 71ddaa07fa (válaszként erre: 83. - Timycat)
2020. okt. 28. 22:34

Neked érzésem szerint kuv@ nagy szerencséd van, mert a hozzászólásaidból azt látom megszületni volt csak nehéz számodra. Igen az ilyen emberek megengedhetik azt hogy két szipogás után elmenjenek az orvoshoz és általában ezek el is mennek. De szerencsére a legtöbb személy nem így gondolkodik, hanem csak akkor megy el a háziorvosához, ha lázas, hány vagy hasmenése van, emiatt nincs ereje felkelni.

De egy szimpla orrfolyás miatt szépen felkel reggel, felül a buszra, vagy beül az autójába és elmegy dolgozni. Ott pedig úgy tesz, mintha mi sem történt volna.

86. Epresturmix (válaszként erre: 81. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:33
Ahol köcsög a banda ott valóban nem. De mondom, életemben először vagyok olyan cégnél, hogy csak ámulok és bámulok, annyira korrekt.
85. Epresturmix (válaszként erre: 83. - Timycat)
2020. okt. 28. 22:32
Én is. Legutóbb a fülemmel maradtam itthon. Másnak talán csak egy fülfâjâs, de én már szédültem is, nem voltam jól. Senki nem tett megjegyzést, senki nem gondolt táppênzcsalónak, hisz nem gyakran járok. Azt hittem olyan lesz, mint máshol, de ez a cég tényleg más, az összes többinél. Ez a normális egyébként. Ahogy írod. Aki beteg, gyógyuljon!
84. Epresturmix (válaszként erre: 79. - Timycat)
2020. okt. 28. 22:28

Persze, nincs mese. Hazaküldenek, szükség esetén taxit is hívnak, de szigorúan veszik. Meg magadról tudod, hogy nem bírsz úgy koncentrálni, mintha nem lennél beteg. Igen, rengeteg gép, mozdulat veszélyes. A termékek kézről kézre járnak (vannak olyan termékek, munkafolyamatok ahol nem tudsz kesztyűt húzni)

Szerencsére azért sokat fejlődtek a gyárak. Ma már a legtöbb helyen LOTO rendszer (elv) van. Ezért nem hallani sok munkahelyi balesetről. Hála annak aki kitalâlta! :)

83. timycat (válaszként erre: 80. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:28
Nem, úgy gondolom hogy én dolgozok normális helyen. Ahol ha valaki beteg azt engedik gyógyulni. Nem kívánják összeszedni tőle.
82. timycat (válaszként erre: 78. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:26

És felelősséggel, bajtársiasan lefertőzik egymást.

Van néhány orvos a családban. Betegen nem dolgoznak. Szép lenne ha műtét közben meg kellene állni a doktor orrát fújatni a nővérkével 5 percenként, meg biztos steril is lenne és az éppen előtte fekvő felnyitott beteg is biztos megértené.

81. 71ddaa07fa (válaszként erre: 74. - Epresturmix)
2020. okt. 28. 22:26
Ez most speciális helyzet. De a békeidőben a gyárban sem szerették, ha egy munkás a mezei nátha miatt otthon marad táppénzen.
80. 71ddaa07fa (válaszként erre: 76. - Timycat)
2020. okt. 28. 22:22
Nem dolgoztam, de ha dolgoznék sem mennék el egy náthával orvoshoz, még akkor sem, ha a többiek ferdén néznek rám. Szerencse eddig a hasonló felfogású személyekkel dolgoztam együtt. Aki a rögtön futok orvoshoz típusú kolléga volt, azt vagy sikerült rávenni valahogy, hogy változtasson a mentalitásán, vagy rövid időn belül távozott az adott munkahelyről.
79. timycat (válaszként erre: 74. - Epresturmix)
2020. okt. 28. 22:21

Na igen gyár, szép lenne ha hagynának egy teljes műszakot lefertőződni, azt már beugróssal se győznék.

Vagy munkavédelem, pl valaki enyhe köhögőrohama közben nem figyel eléggé és a présgépben felejti a kezét. Csodás életjáradékot lehet kérni a cégtől pl egy jobbkezesnek egy jobb kézre. Ezért egyértelműen a munkáltató felel, hogy ne történjen meg.

78. 71ddaa07fa (válaszként erre: 70. - Timycat)
2020. okt. 28. 22:17

Biztos nagyon nagy szerencséd van, hogy olyan munkahelyen dolgoztál az eddigi x éved alatt, hogy egy orrfújás után elmehettél betegre.

A legtöbb tűzoltó, mentős, ápoló, rendőr, katona, vadakat terelő juhász csak azért mert szipog, nem megy orvoshoz. Kibírja, hogy esetleg olyan hangja van néhány napig, mint a repedt fazéknak és úgy van vele, ahogy jött a betegség majd el is megy.

Persze, mint már többször leírtam, ha esetleg lázasak lesznek, akkor elfáradnak az orvoshoz és kiíratják magukat.

2020. okt. 28. 22:17
Egyébként igen. Mérges lennék! Erre mocskosul ugrok!!! 🤢
76. timycat (válaszként erre: 72. - 71ddaa07fa)
2020. okt. 28. 22:15

Látszik hogy nem a piacon pénzből élsz.

Az a főnök aki beteg munkavállalót a többi közé enged a saját pénze ellensége ezt értsd már meg.

Mert egyszerre lesz beteg mindenki. Az egészségügy akkor roppan össze ha egyszerre rövid idő alatt fertőzik le egymást az emberek mert nem bírnak otthon maradni, pláne hogy mivel nem pihenik ki súlyosabb szövődmények lesznek,amit már kezelni kell.

Ezt ennyire nehéz?

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook