Kövéren érzem magam biztonságban (beszélgetés)
Más a véleményünk.
Milyen jó lenne,ha láthatnád azt a gyönyörű arcú kolléganőt. :)
Csak az arcát.
Van egy kedvenc fotó , ősz hölgy, hát azt hiszem sokan megemelhetnék a kalapjukat.
Szerintem nem az ősz haj öregít, az ostobasàg , hogy ápolatlan. Maga az ember , a frizurája, öltözéke ami azzá teszi.
Mamássá, papássá.
Ernyei Béla is milyen jól öltözködik színesen , elegánsan.
Lehetne barna műbőrszandálban, fehér sportzoknival, na az tatássá tenné.
Én sem így gondolom. Nagymamám 50 évesen ősz volt. Szép fehér hullámos haja volt. Gyönyörű szép baba arccal, mosolygósan, karcsú derékkal, nőies alakkal haláláig. Szép volt, egyáltalán nem volt lelakott és igénytelen. És sok ilyen idősödő nő van.
Megöregedni tudni kell. Nem mindenki tud. Nagy teher lehet annak aki görcsösen ragaszkodik a fiatalkori énjéhez és ellensége az idő múlása. Általában ez a visszájára fordul. Márpedig aki nem hal meg fiatalon az megöregszik.
Fiatalosnak sem akar mindenki látszani. Sokaknak nem az az érték és erény. Nem mindenki fogyózik és festi a haját egy életen át. Én ismerek olyanokat akiknek egy idő után sem nehéz szépnek maradni. Persze a szépség relatív és elcsépelt mondás de igaz: a szépség a bensőben lakozik. A kisugárzás, harmónia, kiegyensúlyozottság, összhang nagyobb jelentőséggel bír a kinézetben, megnyilvánulásban mint pár plusz kg vagy pár ősz hajszál.
Szerintem meg a sötét haj öregít. És annál sajnálatosabb mint amikor valaki nem tud megbékélni magával kevés van. Az ilyen ember valamit kompenzál. Szerintem.
Amikor te vagy én elkezdtem dolgozni voltunk 20 évesek, más világ volt, más a trend, de én is idősnek láttam az 50 éveseket. Ebben is változik a világ.
Tehát nem kell egyetértenünk. De egy szép fazonú és szépen őszülő normál testalkatú csinosan, elegánsan, minőségi ruhákkal, cipővel, kiegészítőkkel rendelkező nőket igénytelennek és lelakottnak nevezni enyhén szólva korlátolt és egyszerű gondolkodásra vall. Élek a gyanúperrel nem láttál még olyan nőket akikről én írok. De majd ha szembe megy veled felismered.
Ááá, nem lett jó a link.
Bocs!
Akkor azt írom, hogy szerintem.
Tehát, szerintem egy ősz hajú nő, lelakott, igénytelen, akármennyire is próbálják belénk verni, hogy így lehetünk szépek.
A kövérséggel pont így vagyok. Lehet, hogy gyönyörű és ránctalan az arca, ráadásul kedves is, de nem szép és nem is fiatalos.
Mind a kettő, igénytelenséget mutat számomra, és szerintem sokkal öregebbnek tűnnek, mint egy egészséges alkattal vagy befestett hajjal.
Én is hozok híres példát. Itt van Toni Curtis lánya. Jól nézne ki, fiatalos lenne, ha nem lenne ősz a haja, így egy nagymama.
Akit hoztál te fotón, az is öreg a haja miatt. Simán lehetne fiatalos és még szép is, de öreg az ősz haja miatt.
Ha nem így lenne, akkor miért fogyóznánk egy életen át és miért festenénk a hajunkat?
A kedvesség és báj, max. szerethetővé teszi az embert, de fiatalossá és széppé nem.
Szerintem az őszre festett hajú fiatalok is sokkal idősebbnek néznek ki a tényleges koruknál.
És mondok még példákat. Egy nő, akinek sötétebb a haja és világosabbra festi, az is legtöbb esetben idősebbnek tűnik, mert olyan, mintha őszülne.
Mindig eszembe jutnak a nénik, amikor elkezdtem dolgozni. 48 évesek voltak és öregek. Pusztán azért, mert nem festették be a hajukat (akkor még nem volt nagyon elérhető a hajfestés). Az alakjuk jó volt, mert nem voltak se soványak, se teltek, de a hajuk miatt már bőven idős néniknek néztek ki. És hiába voltak jókedélyűek, bájosak, akkor is nyugdíjasnak néztek ki, pedig még volt 7 évük, hogy azok legyenek.
Nem, nem szépek, max. elmennek, van akiknek tetszenek így is, de fiatalosnak és szépnek nem mondhatók.
Persze, egy idő után, nehéz szépnek lenni...
Nem tudom, azért is írtam, hogy fura. Én egy nőies nő vagyok mind külső és mind belső jegyekkel. Nem vagyok már fiatal, de egy nő szerintem szereti ha tetszik, szereti ha felfigyelnek rá. Igenis nem rossz és negatív érzéssel tölti el ha magára vonzza a tekinteteket egy pillanatra. Persze normál határokon belül. Nem füttyögésekre és beszólásokra gondolok mert az tahóság egy férfi részéről. Egy nő szereti ha csinos, ápolt, rendezett. Szerintem benne van a génjeinkben. Egy nőnek jól kell tudni "viselni" a nőiességét hiszen attól nő. Ez a folyamat nálad valamiért csorbát szenved. Szerintem. Ennek az okát csak te tudod. Lehet, hogy fel kellene tárni és ehhez írtam a pszichológust. Persze ha ez neked így jó, akkor jó. Akkor nincs szükség a "gyógyító beszélgetésre". Mindenki maga dönti el mi a megfelelő neki.
Nem tudom jobban megfogalmazni, remélem érted.
Nem sztàrt hoztam, a szomszédomat nem fotózhatom le.
Bem hiszen el, hogy csak én járok olyan körökben, ahol vannak szép ősz hajú emberek is, és hasonlóan öltözködnek, mint a fotón látott.
Van egy duci, inkább kövér kolléganőm is, akinek az arca gyönyörű. De a bája , kedvessége, ahogy öltözik, széppé teszi egészében a nőt.
Köszönöm. De ne úgy értsd, hogy ez egy tudatos dolog. Amint nem érzem magam komfortosan a környezetemben, igyekszem "eltűnni" - adott esetben a hájam mögé. Nem tudom jobban megfogalmazni.
Megértem, hogy aki nem élt át hasonlót, az nem érti, de azért itt lehazugoztak, meg hasonlók.
Azt hittem, van olyan nő, aki átment ezen, és meg fogja érteni.
Ne sztárokat hozzunk példának, hanem átlag magyar nőket.
Ők mind öregnek tűnnek, ahogy a kövérek is.
Szerintem nincs. A testképzavaros ember nem olyannak látja magát a tükörben, amilyen valójában. Én pontosan látom, ha kövér vagyok, vagy azt is, ha vékony vagyok.
Inkább önértékelési zavar, ha már mindenképpen rá akarunk húzni egy diagnózist.
71 éves.
Az ősz haj nem csúfít el szerintem senkit, ha valakinek van egy klassz stílusa.
Van aki nem ősz, nem is idős, de olyan borzalmas a frizurája, mint sok 80 évesnek sem.
"Én, azt gondolom, hogy nem voltam olyan szép, mint te, de velem is megtörtént, csak én nem vettem észre. Egyszerűen nem érdekelt, hogy mit gondolnak rólam, hogy néznek rám."
Ez egy betegség, mint pl. a kényszeres kézmosás. Nála, gondolom ez szociális szorongás, egy belső félelemhez kötődő önvédelmi stratégia.
"Egyszerűen nem érdekelt, hogy mit gondolnak rólam, hogy néznek rám. Mondjuk én azt sem vettem észre, ha tetszek valakinek, mert az sem érdekelt:DDDD"
Ha nem akarsz kapcsolatot logikus nem érdekel az, hogyan néznek rád, de azt nehezen tudom elképzelni, hogy nem vetted észre. :)
Az ember azt is sokszor megérzi, ha háttal áll valakinek és az a valaki bámulja.
Egyszer se dobtam le 50 kilót kedves.
Most 40-et, előtte olyan 20-25-öt.
Ennyi gonosz, rosszindulatú nőt... komolyan mondom, nem is gondoltam.
Legyen szép napotok, aki segitő szándékkal szólt hozzá, annak köszönöm!
Én is azt gondolom, hogy ez csak a te fejedben létezik.
Nem irigyek rád nők és nem akar minden pasi megdönteni.
Sztem ezt csak beképzeled.
Attól, mert lefogysz nem hiszem, hogy többen megnéznek (sok karcsú nő sétálgat az utcán, munkahelyen), max ha ezzel együtt jár, hogy mondjuk kihívóan kezdesz öltözködni.
Tehát még mindig azt gondolom, hogy ez csak a fejedben létezik.
Persze ezzel nem leszel előrébb, mert vagy nem ismered be magadnak, illetve ha be is látod, akkor sem biztos, hogy egyedül tudsz vele mit kezdeni.
Egy jó pszihológus kellene, aki felépíti az önbizalmad és nem gondolod azt, hogy mindenki téged bámul.